Geriausias Chia sėklų pudingas


Aš myliu chia sėklas ir naudoju jas visą laiką. Šiose mini galiūnėse yra daugiau kalcio nei piene, daugiau antioksidantų nei mėlynėse ir daugiau omega-3 nei lašišoje. Tai puikus pasiekimas už mažytę sėklą!

Prie jų tekstūros gali priprasti, tačiau jie yra universalūs. Man taip pat patinka, kad juose gausu baltymų ir jie gali padėti sutirštinti receptus.

Kas yra Chia sėklų pudingas?

Chia sėklų pudingas yra paprastas ir skanus būdas lengvai pasinaudoti chia sėklų pranašumais. Šiose sėklose yra daug sveikųjų riebalų ir omega-3 riebalų rūgščių. Tai panašu į naktines avižas, bet be grūdų.

Pagaminti užtrunka kelias minutes, o baltymų ir maistinių medžiagų pakanka greitiems pusryčiams. Tai taip pat natūraliai be glitimo ir lengvai be pieno. Jei norite pagaminti mažai angliavandenių turinčią, keto nekenksmingą versiją, saldinimui naudokite migdolų pieną ir steviją.

Chia pudingą galite sudėti į pakartotinai naudojamus kūdikių maisto indelius, mažus indelius ar net išspausti maišelius mokyklos pietums.

Sumaišytos ir visos Chia sėklos

Yra du chia sėklų pudingo tekstūros variantai. Labiau norėčiau, kad chia sėklos būtų vientisos, nes man patinka jų tekstūra. Jei jums labiau patinka sklandesnė tekstūra, panaši į „įprastą“ pudingą, jums gali patikti sumaišytas.

Štai kaip pasigaminti chia sėklų pudingą:

  • Visai sėklų versijai, tiesiog palikite visas sėklas ir sumaišykite ingredientus. Jei dedate skonių (uogų, šokolado ir pan.), pirmiausia turite juos įmaišyti į skystį. Tai padeda išlaikyti tolygų skonį.
  • Sumaišytam (glotniam) pudingui, supilkite visus ingredientus į greitaeigį trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Man labiau patinka tai daryti su šokoladu ar spalvotais variantais, nes paprastas vanilės receptas sumaišytas yra pilkas.

Priedai ir papildymai, kuriuos reikia pridėti

Toliau pateikiau keletą skirtingų skonių receptų variantų, bet čia yra daugiau idėjų. Kai kurie iš šių priedų geriausiai tinka, jei pridedami prieš pat patiekiant.

  • Šokolado traškučiai
  • Nesaldintos kokoso drožlės
  • Šaukštas migdolų sviesto ar kitokio riešutų sviesto
  • Naminė kokoso granola
  • Aviečių, mėlynių ar kitų smulkintų vaisių

Mano mėgstamiausias būdas jį valgyti yra su kapotais mirkytais riešutais, šviežiais vaisiais ar net šokolado drožlėmis. Tai puikūs sveiki pusryčiai, užkandis ar desertas.

Chia_Seed_Pudingas

Chia sėklų pudingo receptas

Skanus ir sveikas chia sėklų pudingas, kuriame gausu baltymų, omega-3, antioksidantų ir kalcio. Pagaminti užtruksite mažiau nei 5 minutes!

Sumaišytas Chia sėklų pudingas

  • Sudėkite visus ingredientus į maišytuvą ir plakite 1-2 minutes, kol taps visiškai vientisa.

  • Supilkite mišinį į stiklainį arba stiklinį indą. Dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms arba nakčiai, kad sustingtų.

Viso Chia sėklų pudingas

  • Visus ingredientus, išskyrus juodąsias chia sėklas, sutrinkite trintuve iki vientisos masės, įskaitant visus pridėtus skonius, vaisius ar šokoladą. Išplakite chia sėklas.

  • Supilkite mišinį į stiklainį arba stiklinį indą. Dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms arba nakčiai, kad sustingtų.

  • Per pirmąją valandą keletą kartų suplakite arba suplakite, kad tolygiai suželtų.

Mitybos faktai

Chia sėklų pudingo receptas

Kiekis vienai porcijai (1 porcija)

Kalorijos 382
Kalorijos iš riebalų 279

% Kasdieninė vertė*

Riebalai 31g48 %

Sotieji riebalai 22g138 %

Transriebalai 0,03 g

Polinesočiųjų riebalų 5g

Mononesočiųjų riebalų 2g

Natrio 20 mg1 %

Kalis 382 mg11 %

Angliavandeniai 26g9 %

Skaidulos 7g29 %

Cukrus 12g13 %

Baltymas 6g12 %

Vitaminas A 12 TV0 %

Vitamino C 1 mg1 %

Kalcis 178 mg18 %

Geležis 5 mg28 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

  • Šis receptas yra be galo pritaikomas! Išbandykite kai kuriuos toliau pateiktus variantus.
  • Kiekviena porcija yra maždaug 3/4 puodelio pudingo.

Patinka šis receptas? Peržiūrėkite mano naują kulinarijos knygą arba gaukite visus mano receptus (daugiau nei 500!) suasmenintame savaitės valgiaraštyje čia!

Kaip pasigaminti Chia pudingą su įvairiais variantais

Šio recepto grožis yra tas, kad yra daugybė būdų, kaip jį pritaikyti. Galite pakeisti skonį, tekstūrą, saldiklį, spalvą ir praktiškai bet kurią kitą recepto dalį. Sumaišyti beveik neįmanoma.

Įvairūs saldiklių variantai

Vietoj gryno klevų sirupo puikiai tinka žalias medus. Jei norite sumažinti glikemiją, išbandykite steviją arba visiškai atsisakykite saldiklio. Stevija gali būti sveika, jei ji yra minimaliai apdorota. Man patinka „Sweet Drops“ prekės ženklas ir jie turi daug skirtingų skonių. Mano mėgstamiausias šio recepto skonis yra jų angliškasis Toffee stevia.

Prieš dėdami chia sėklas, į skystį taip pat galite įmaišyti keletą datulių ar bananų. Nors tai populiarus ir reklamuojamas kaip sveikas, aš atsisakyčiau agavų sirupo.

Pieno parinktys

Aš naudoju kokosų pieną, nes jis yra sveikas, nekenksmingas alergenams ir suteikia jam gerą skonį. Kai kuriuose receptuose reikalingas sojos pienas arba avižų pienas, kurių aš nerekomenduoju (čia kodėl). Jei nenorite chia sėklų pudingo su kokosų pienu, išbandykite vieną iš šių:

Sumaišykite skonį

Man labiau patinka paprastas vanilinis chia sėklų pudingas, bet visada buvau ir vanilinių ledų mėgėjas. Jei vanilė jums netinka, galite išbandyti keletą puikių skonio variantų:

  • Šokoladas: Į sumaišytą šio recepto versiją įpilkite ¼ puodelio kakavos miltelių ir (arba) įpilkite šokolado skonio stevijos.
  • Braškių: Į sumaišytą receptą pridėkite ½ puodelio šviežių braškių. Arba pabandykite sumaišyti šviežias braškes į sultis ir naudoti kaip skysčio dalį visame chia sėklų recepte.
  • Chai: Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį malto cinamono ir žiupsnelį kardamono bei gvazdikėlių, kad gautumėte chai skonį.
  • PB&J: Štai mūsų mėgstamo žemės riešutų sviesto ir gervuogių uogienės chia pudingo receptas.
  • Pekano pyragas: Į pagrindinį receptą įpilkite ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono ir pasirinktinai ½ arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto. Į gatavą pudingą įmaišykite ½ puodelio pjaustytų skrudintų pekano riešutų.
  • Matcha: Į mišinį įpilkite 1 valgomąjį šaukštą matcha žaliosios arbatos miltelių, kad gautumėte natūraliai ryškiai žalią spalvą (puiki idėja Šv. Patriko dienai!).

Chia sėklų pudingas su baltymais

Į šį receptą pridėsiu daugiau baltymų, ypač jei jis bus pusryčiams. Pridedu 2-4 šaukštus kolageno baltymų miltelių. Tai prideda daugiau baltymų ir odą / plaukus skatinančio kolageno, nepakeičiant skonio.

Kiek laiko galite laikyti Chia sėklų pudingą?

Šiame recepte naudojami visi natūralūs ingredientai ir tai nėra perdirbtas maistas. Jis skaniausias per dvi dienas po pagaminimo. Man labiau patinka ruošti maistą ir gaminti naktį, kad būtų paruoštas kitą rytą. Šis skanus pudingas taip greitai dingsta mūsų namuose, nors man niekada nereikėjo dėl to jaudintis!

Anti-maistinių medžiagų mažinimas

Beveik visi augaliniai maisto produktai turi tam tikrą kiekį oksalatų, o mūsų kūnas iš tikrųjų gamina oksalatus. Tam tikros sveikos žarnyno bakterijos maistui naudoja oksalatus. Problema kyla tada, kai negauname pakankamai kalcio arba yra pažeista žarnyno gleivinė.

Maistas, kuriame gausu kalcio, sumažina oksalato absorbciją. Žmonės, kurių žarnyno veikla sutrikusi dėl IBS, antibiotikų arba kuriems yra buvę inkstų akmenų, turėtų būti atsargesni, kai kalbama apie maistą, kuriame gausu oksalatų. Taigi, kiek oksalatų iš tikrųjų yra chia sėklose?

Šiose mažytėse sėklose oksalatų yra mažiau nei špinatuose, šveicariniuose mangolduose, migdoluose, braziliniuose riešutuose, šokolade, saldžiosiose bulvėse ir daugelyje kitų augalinių maisto produktų. Jei norite dar labiau sumažinti šį skaičių, yra paprastas būdas tai padaryti!

Pamirkius chia sėklas rūgštyje, prasideda fermentacijos procesas ir jos lengviau virškinamos. 2018 metais atliktas tyrimas atskleidė, kad mirkant įvairias sėklas ir pupeles oksalatų kiekis sumažėjo 26-56 proc. Mirkymas taip pat sumažina fitino rūgštį.

Kiekvienai chia sėklų pudingo partijai naudokite 1 valgomąjį šaukštą išrūgų, kefyro ar kito skysto probiotiko. Viena iš galimybių yra raugintų kopūstų sultys, tačiau kai kuriems žmonėms jos gali per daug paveikti skonį. Tiesiog įpilkite skysčių ir chia sėklų į receptą ir palikite stovėti ant stalo per naktį arba iki 24 valandų. Tada įpilkite norimo saldiklio ir mišinių. Šis mišinys šaldytuve laikysis apie 4 dienas.

Kokius skonius ir mišinius naudojate su chia sėklų pudingu? Palikite komentarą ir praneškite mums!

Patinka šis receptas? Išbandykite ir šiuos chia sėklų sulčių spaudimo maišelius.

Chia sėklos yra baltymų kupinas stebuklingas maistas.  Pasigaminkite šį skanų chia sėklų pudingą iš 4 pagrindinių ingredientų (ir išbandykite mano 5 skanius variantus!).



Source link