Vištiena Carbonara (su spageti skvošu)


Pastaruoju metu mėgau itališką vištieną ir gaminu daugybę itališkų patiekalų iš vištienos. Pirmiausia tai buvo vištienos piccata, tada aš padariau sveiką vištienos cacciatore, vištienos Florentine, vištienos Marsala ir dabar vištienos carbonara variantą.

Nors šiuose makaronų receptuose yra daug tų pačių skonių, aš mėgstu juos paįvairinti sveikai. Vietoj makaronų dažnai naudoju daržoves, kad gaučiau skanų variantą, kuriame mažiau angliavandenių.

Klasikinė vištienos karbonara

Kreminė vištienos karbonara dažnai gaminama su alfredo padažu arba kreminiu padažu ir patiekiama su fettuccine, bucatini ar linguine makaronais. Amerikietiškesnėse versijose netgi bus naudojami penne makaronai. Tradiciškai šis makaronų patiekalas gaminamas su kiaušinių mišinio padažu, o ne alfredo padažu. Italai suplaka makaronų vandenį, kiaušinių trynius ir kietąjį sūrį (pvz., Pecorino Romano), kad gautų kreminį padažą.

Atnaujinti vištienos makaronai

Makaronus pakeičiau spageti moliūgais, kad būtų versija be grūdų. Taip pat pagaminau sveikesnį (ir neprivaloma) carbonara padažą ir pridėjau šiek tiek suvytusių špinatų bei šparagų, kad suteiktų skonį ir papildomos mitybos. Vietoj pancetta, kurią gali būti sunku rasti, šiame recepte naudojama traški šoninė.

Tai viskas viename patiekalas su baltymais, sveikais riebalais ir daugybe daržovių. O kadangi kepama vienoje keptuvėje, indų nereikia daug valyti. Aš naudoju keptuvę, bet galite naudoti ir didelį puodą, jei jūsų keptuvė nėra pakankamai didelė.

Mano vaikams tai patiko ir jie valgė jį be priekaištų!

Vištienos karbonara virš spagečių skvošo

Skanus ir sveikas vištienos karbonara patiekiamas ant maistinių medžiagų pripildyto spagečių skvošo.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 400°F.

  • Spagetinį moliūgą perpjaukite per pusę ir šaukštu išskobkite sėklas.

  • Padėkite juos veidu žemyn ant kepimo skardos arba į didelę kepimo indą su ¼ colio vandens. Virkite 30 minučių arba kol suminkštės, kai subadysite šakute.

  • Kol moliūgas kepa, viščiuką perpjaukite per pusę išilgai.

  • Susmulkinkite jį mėsos plaktuku arba ketaus keptuvės dugnu, kol jis bus ¼–½ colio storio.

  • Į didelę keptuvę ant vidutinės ir stiprios ugnies sudėkite šparagus į maždaug ¼ colio vandens. Virkite ant stiprios ugnies, kol šparagai taps ryškiai žali ir pradės minkštėti. Kai vanduo išgaruos, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir pabarstykite jūros druska.

  • Išimkite šparagus iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

  • Toje pačioje keptuvėje kepkite šoninę iki traškumo.

  • Išimkite šoninę ir vištienos krūtinėlę be odos apkepkite šoninės riebaluose, kiekvieną pusę pabarstydami jūros druska, pipirais, itališkais prieskoniais ir česnako milteliais.

  • Iškeptą vištieną išimkite ir atidėkite į šalį.

  • Likusiame šoninės riebaluose pakepinkite svogūną, kol suminkštės.

  • Jei reikia, įpilkite špinatų ir sviesto arba alyvuogių aliejaus ir virkite, kol špinatai vos suvys.

  • Įpilkite grietinėlės, jei naudojate, ir maždaug ¼ arbatinio šaukštelio druskos, pipirų, itališkų prieskonių ir česnako miltelių.

  • Šiuo metu spagečių moliūgai turi būti minkšti, todėl išimkite jį iš orkaitės ir nupilkite vandenį. Vidus išskobkite šakute. Jis turėtų būti šiek tiek al dente, o ne purus.

  • Norėdami patiekti, įdėkite į lėkštę spagečių moliūgų, ant viršaus uždėkite šiek tiek suvytusių špinatų, tada vištienos gabalėlį, trupintą šoninę ir šparagus.

  • Jei naudojate, papuoškite parmezanu.

Mitybos faktai

Vištienos karbonara virš spagečių skvošo

Kiekis vienai porcijai (1 porcija)

Kalorijos 356
Kalorijos iš riebalų 198

% dienos vertė*

Riebalai 22g34 %

Sočiųjų riebalų 10g63 %

Transriebalai 0,3 g

Polinesočiųjų riebalų 3g

Mononesočiųjų riebalų 7g

Cholesterolis 78 mg26 %

Natrio 1016 mg44 %

Kalis 865 mg25 %

Angliavandeniai 22g7 %

Skaidulos 6g25 %

Cukrus 8g9 %

Baltymai 21g42 %

Vitaminas A 4898 TV98 %

Vitaminas C 21 mg25 %

Kalcis 203 mg20 %

Geležis 3 mg17 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Jei neturite parmezano sūrio, tiks ir Romano.

Ar išbandytumėte šią vištienos carbonara versiją? Koks tavo mėgstamiausias vištienos patiekalas? Pasidalinkite žemiau!



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -