Šildantis šeivamedžio uogų sidras


Dabar, kai orai pradeda vėsti (šiek tiek!), nusiteikę jaukiems pledams ir šiltiems gėrimams ant sofos. Karštas karštas sidras yra mėgstamiausias šaltu oru! Ši versija papildo sveikatą stiprinančią šeivamedžio uogų naudą ir suteikia dar skanesnę versiją.

Skirtingai nuo aštrių spanguolių, šeivamedžio uogos suteikia švelnesnį skonį su muskusiniais atspalviais. Jis tikrai puikiai dera su saldžiais obuoliais ir kvapniais prieskoniais. Galite gaminti ant viryklės arba virti puode. Bet kuriuo atveju namai kvepia taip gerai!

Karštas obuolių sidras

Obuolių sidras yra tradicinis rudens mėgstamiausias, pagamintas iš prieskonių ir sidro. Kai kuriuose receptuose taip pat reikia pridėti rudojo cukraus, klevų sirupo ar kitų saldiklių. Pastebiu, kad išvirti obuoliai patys suteikia daug saldumo. Skirtingai nuo filtruotų obuolių sulčių, sidras yra sodresnis ir aromatingesnis.

Tie patys prieskoniai veikia ir vyne, gaminant karšto vyno receptą. Čia taip pat galite rasti mano lėtos viryklės obuolių sidro receptą. Šioje versijoje vietoj obuolių sidro naudojami vandenyje išvirti obuolių griežinėliai. Man lengviau pasigaminti nuo nulio, kai po ranka turime daug sezoninių obuolių.

Naudingi prieskoniai

Prieskoniai ne tik suteikia skonį, bet ir turi tam tikros naudos sveikatai. Šildantys prieskoniai palaiko imuninę sistemą žiemos mėnesiais. Cinamono, gvazdikėlių, žvaigždanyžių, kardamono ankščių ir šviežio imbiero skoniai. Jie natūraliai yra antibakteriniai, antivirusiniai ir priešgrybeliniai, padedantys apsisaugoti nuo žiemos ligų. Be to, jie padeda mums jaustis šiltai ir jaukiai.

Prieskoniai, tokie kaip cinamonas ir gvazdikėliai, yra triuškinančios medžiagos, pritraukiančios kraują į odos paviršių. Didesnė cirkuliacija mūsų išoriniame sluoksnyje reiškia, kad jaučiamės labiau paskrudę ir žvalesni. Jie taip pat padeda virškinimui (tais laikais Kalėdų sausainių turėjome per daug!).

Šis karšto sidro receptas skiriasi tuo, kad pridedama šeivamedžio uogų. Tai suteikia jam šeivamedžio uogų sirupo, bet šiltame gėrime, kovojant su gripu. Pačios šeivamedžio uogos neturi didelio skonio, tačiau padidina sidro naudą. Daugiau apie šeivamedžio uogų naudą galite perskaityti čia.

Lėta viryklė prieš viryklės karštą sidrą

Aš dažnai gaminu tai savo lėtoje viryklėje, kad nereikėtų jo auklėti ant viryklės. Tiks bet kuri versija, bet rekomenduoju virti uždengus dangtį. Kvietimas šiltų obuolių ir prieskonių kvapas, sklindantis ore, papildo sezoninę atmosferą. Pagaminkite jį Helovino ar Kalėdų dieną prieš patiekdami svečiams (ar savo šeimai).

Sidro ingredientų parinktys

Yra tiek daug įvairių derinių ir variantų, kuriuos galite padaryti su karštu sidru. Jei turite iš anksto paruoštų malimo prieskonių, nedvejodami naudokite juos kartu su šeivamedžio uogomis. Kai kurios parinktys:

  • sveikų pipirų uogų
  • kardamono ankštys
  • spanguolių sultys
  • šviežio imbiero griežinėliai
  • pipirų žirneliai
  • cinamono lazdelės
  • sveiki gvazdikėliai
  • apelsino griežinėliai arba apelsino žievelė
  • citrinos griežinėliai

Žemiau pateiktas receptas man labiausiai patinka, bet nedvejodami pakoreguokite kiekius ir ingredientus pagal savo pageidavimus.

Šeivamedžio uogų karšto sidro receptas

Šis kvapnus karštas sidras pasižymi šeivamedžio uogų nauda sveikatai. Puikus būdas sušilti ir sustiprinti imuninę sistemą vėsesniais mėnesiais!

  • Į didelį puodą arba olandišką orkaitę įpilkite obuolių sidro, šeivamedžio uogų, vaisių griežinėlių ir prieskonių.

  • Užvirinkite, tada valandą sumažinkite iki labai mažos ugnies.

  • Kai sidras bus kvapnus, sieteliu arba marle nukoškite prieskonius ir vaisius. Šiuos galima kompostuoti.

  • Supilkite sidrą į puodelius, papuoškite pagal pageidavimą ir gerkite šiltą.

  • Likučius laikykite šaldytuve ir prieš patiekdami pašildykite ant viryklės arba išbandykite šaltą.

Mitybos faktai

Šeivamedžio uogų karšto sidro receptas

Kiekis porcijoje (1 puodelis)

Kalorijos 159
Kalorijos iš riebalų 5

% dienos vertė*

Riebalai 0,5 g1 %

Sočiųjų riebalų 0,1 g1 %

Polinesočiųjų riebalų 0,2 g

Mononesočiųjų riebalų 0,03 g

Natrio 13 mg1 %

Kalis 367 mg10 %

Angliavandeniai 39g13 %

Skaidulos 2g8 %

Cukrus 32g36 %

Baltymai 1g2 %

Vitaminas A 55 TV1 %

Vitaminas C 15 mg18 %

Kalcis 46 mg5 %

Geležis 1 mg6 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

  • Taip pat galite gaminti lėtoje viryklėje. Sudėkite ingredientus ir virkite ant silpnos ugnies 3-4 valandas.
  • Nedėkite virtų, džiovintų šeivamedžio uogų kaip garnyro. Šeivamedžio uogos gali sukelti virškinimo problemų, jei jos iš anksto neapdorotos.

Garnyras šeivamedžio sidras

Ištraukite savo mėgstamą puodelį ir, jei norite, pridėkite keletą garnyrų. Kai sidras išvirs ir nukošiamas, paragaukite šviežių obuolių ar apelsinų griežinėlių. Jūs netgi galite naudoti didelę cinamono lazdelę, kad pamaišytumėte ir pridėtumėte skonio. Arba galite iš jo pagaminti karštą žaisliuką, įpylę šiek tiek romo.

Jei norite daugiau šeivamedžio uogų receptų, išbandykite šiuos šeivamedžio uogų guminukus. Mano vaikai juos myli!

Kokius prieskonius mėgstate savo karštame sidre? Palikite komentarą ir praneškite mums!



Source link