Daugumą savaičių stengiuosi paruošti savaitinį maistą. Tai padeda man judėti į priekį ir turėti laiko kitiems dalykams (pvz., rūpintis 6 vaikais!). Švediški kotletai gali būti geras receptas visiems, kurių burna išalkusi. Juose daug baltymų ir jie virti kvapniame kreminiame padaže.
Geriausi švediški mėsos kukuliai
Apie ką galvojate išgirdę švediškus mėsos kukulius? Galbūt galvojate apie sekmadienio vakarienę pas močiutę ar „Ikea“. Jie jau šimtus metų buvo pagrindinis Švedijos produktas. Švediški kotletai tradiciškai patiekiami su bruknių uogiene. Vietoj to, labiau amerikietiškoje versijoje yra kreminis padažas, pagamintas iš kukurūzų krakmolo arba universalių miltų.
Kotletai gaminami iš maltos kiaulienos ir maltos jautienos mišinio su malto muskato riešuto užuominomis ir patiekiami ant kiaušinių makaronų. Kiti ingredientai gali apimti viską nuo Vusterio padažo iki Dižono garstyčių.
Šviežias posūkis
Mano požiūris į klasikinius švediškus mėsos kukulius yra šiek tiek kitoks, bet toks pat kvapnus. Juose naudojama visa malta jautiena, o vietoj muskato riešuto gardinami prieskoniais džiūvėsėliai ir maltomis petražolėmis. O vietoj riebios grietinėlės naudoju grietinėlės sūrio ir daug baltymų turinčio graikiško jogurto mišinį. Jie yra geriausias komforto maistas!
Kai kuriuose receptuose naudojamas puodas arba lėta viryklė, bet man labiau patinka juos gaminti ant viryklės. Vaikai yra Aš suvalgysiu visą receptą vienu prisėdimu, todėl būtinai padvigubinkite arba patrigubinkite, jei norite likučių. Jei norite paruošti maistą, iš anksto pagaminkite kotletus ir užšaldykite vėliau. Sušalusius kotletus galite pašildyti ant viryklės ir, kai jie atšils, apkepkite grietinėlės padaže.
Grietinė ir graikiškas jogurtas suteikia aštresnio skonio, tačiau jį subalansuoja pakankamai druskos ir pipirų.
Ką patiekti su švediškais mėsos kukuliais
Dažniausiai jie patiekiami su kiaušininiais makaronais, tačiau jie nėra būtini. Mano šeima juos mėgsta su bulvių koše. Išbandykite jas su šiomis kreminės česnako košės žiedinių kopūstų „bulvėmis“, kad gautumėte mažiau angliavandenių. Jūs netgi galite juos išbandyti su spageti skvošu.
Švediškų mėsos kukulių receptas
Šis sveikas klasikinių švediškų mėsos kukulių variantas yra švelnus ir kvapnus. Jie troškinami grietinėlės padaže, kad paguostų maistą. Puikiai tiks prie bulvių košės arba patiekiamas kaip minią džiuginantis užkandis.
- 1 TBSP alyvuogių aliejaus
- 1 mažas svogūnas (smulkiai sumaltas)
- 1 gvazdikėlis česnako (maltas)
- ¼ puodelis šviežios petražolės (maltas)
- 1 svaro malta jautiena
- 1 didelis kiaušinis
- ¼ puodelis pagardinti duonos trupiniai (be glitimo arba naminis)
- ½ šaukštelis druskos (Košerinis)
- ⅛ šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 2 puodeliai jautienos sultinio (sumažintas natrio kiekis)
- 3 oz grietinėlės sūris (sumažintas riebalų kiekis)
- ½ puodelis paprasto graikiško jogurto (arba grietinės)
- kapotų šviežių petražolių (garnyrui)
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir česnaką, pakepinkite, kol suminkštės ir kvapnūs.
-
Įmaišykite maltas petražoles ir kepkite dar minutę. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, atvėsintą svogūnų ir česnakų mišinį, kiaušinį, pagardintus džiūvėsėlius, košerinę druską ir juoduosius pipirus. Gerai sumaišykite mėsos kukulių ingredientus.
-
Iš mėsos mišinio suformuokite mažus, kąsnio dydžio kotletus.
-
Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite kotletus iš visų pusių, jei reikia, naudodami papildomą alyvuogių aliejų. Virkite, kol visiškai iškeps.
-
Išimkite kotletus iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
-
Į keptuvę supilkite jautienos sultinį arba jautienos sultinį ir troškinkite.
-
Į verdantį sultinį įpilkite grietinėlės sūrio, nuolat maišydami, kol išsilydys ir vientisa masė.
-
Įmaišykite graikišką jogurtą (arba grietinę), kol gerai susimaišys.
-
Iškepusius kotletus grąžinkite į keptuvę ir aptepkite kreminiu švedišku kotletų padažu.
-
Naminius kotletus troškinkite ant silpnos ugnies, kol sušils.
-
Pagardinkite papildomai druska ir pipirais pagal skonį.
-
Patiekite karštą, papuoštą kapotomis šviežiomis petražolėmis.
Mitybos faktai
Švediškų mėsos kukulių receptas
Kiekis vienai porcijai (1 porcija)
Kalorijos 237
Kalorijos iš riebalų 117
% dienos vertė*
Riebalai 13g20 %
Sotieji riebalai 5g31 %
Transriebalai 0,5 g
Polinesočiųjų riebalų 1 g
Mononesočiųjų riebalų 6 g
Cholesterolis 85 mg28 %
Natrio 678 mg29 %
Kalis 409 mg12 %
Angliavandeniai 7g2 %
Skaidulos 1g4 %
Cukrus 2g2 %
Baltymai 21g42 %
Vitaminas A 339 TV7 %
Vitaminas C 5 mg6 %
Kalcis 75 mg8 %
Geležis 2 mg11 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
- Šie skanūs virš bulvių košės.
- Džiūvėsėliams gerai tinka džiovintas ir sumaišytas raugas.
Reikia daugiau užkandžių idėjų? Mano šeima mėgsta šiuos vištienos kąsnelius su šonine. Jie taip pat puikiai tinka greitiems pietums.
Koks jūsų mėgstamiausias būdas patiekti švediškus mėsos kukulius? Palikite komentarą ir praneškite mums!