Pagaliau atėjo visų moliūgų metas. Šiuo metų laiku visur yra moliūgų pyragas, moliūgų duona, moliūgų latė ir kt. Kai kurie iš mūsų tai mėgsta, o kai kurie iš mūsų nekenčia… bet aš esu visiškai meilės stovykloje! Šis nuo nulio pagamintos moliūgų sriubos receptas yra greitas, sotus, daržovių kupinas rudens valgis.
Premija… vienu žiupsneliu galiu pagaminti šią sriubą tik iš savo sandėliuko ingredientų! Moliūgų sriuba dubenyje turi visus rudens skonius.
Sveika moliūgų sriuba
Nesu tikras, kad moliūgų sriuba gali būti nesveika, nes pats moliūgas turi skaidulų, beta karotino, vitamino A, vitamino C ir kalio. Įpilkite maitinančio kaulų sultinio ir gausite visas žarnyną gydantis želatinos savybes.
Šiame moliūgų sriubos recepte yra tinkamas pikantiškas / saldus šviežių svogūnų, obuolių ir šalavijų balansas. Įtemptą naktį, kai po ranka neturėjau šviežių ingredientų, pakeisti šaukštelį svogūnų miltelių ir puodelį obuolių padažo pavyko!
Ingredientai ir pakaitalai
Moliūgas pats savaime neturi daug skonio, todėl jam reikia daugiau prieskonių, kad jis atgytų. Kartu su vaisiais ir daržovėmis naudoju česnaką ir šalavijus. Kiti populiarūs ingredientai yra aromatinės medžiagos, pavyzdžiui, šviežias imbieras, kmynai ir kalendra. Jei norite aštresnio potraukio, į sriubą įberkite šiek tiek kajeno pipirų. Arba, jei norite šiek tiek saldumo, išbandykite šlakelį klevų sirupo.
Šią sriubą taip pat puikiai tinka pasigaminti iš anksto ir pašildyti. Skonis dar geresnis kitą dieną, kai jau spėjo susilieti.
Dažniausiai čia naudoju naminį vištienos sultinį, bet kai skubu – dar vienas geras pasirinkimas yra Kettle and Fire mažai natrio turintis vištienos sultinys. Norint pasiekti geriausią skonį, į galutinę sriubą gali tekti įberti šiek tiek daugiau druskos. O jei jau baigėsi vištienos sultinys, tiks ir daržovių sultinys.
Geriausias naudoti moliūgų tipas
Pirmą kartą gamindama šią sriubą naudojau šviežią moliūgą iš ūkininkų turgaus. Nors tai buvo papildomas darbas, iš jo buvo pagaminta nepaprastai skani sriuba. Su vaikais gaminome keptas moliūgų sėklas su likučiais!
Jack-o-Lantern moliūgai pagal šį receptą nerekomenduojami. Vietoj to ieškokite moliūgų, pažymėtų „cukrinis moliūgas“ arba „pyragas moliūgas“. Manau, kad mažesnės pusės moliūgai (maždaug 4 svarai ar mažiau) paprastai yra saldesni. Jei nesate įpratę kepti su šviežiu moliūgu, šiame įraše paaiškinamas lengviausias būdas tai padaryti.
O jei skubate, tinka ir konservuotų moliūgų tyrė (nors ji ir ne tokia skani). Įpilkite vištienos sultinio, prieskonių, kokosų grietinėlės ir voilá… moliūgų sriubos!
Kreminės moliūgų sriubos receptas
Ši nesudėtinga moliūgų sriuba yra skani, labai lengvai pagaminama ir vaikų patvirtinta! Patiekite su salotomis ar likučiais greitam valgiui.
- 2 TBSP alyvuogių aliejaus (arba kokosų aliejaus)
- 4 lb šviežias moliūgas (arba 3½ puodelio konservuotų moliūgų tyrės)
- 1 geltonasis svogūnas (supjaustytas)
- 1 morkų (supjaustytas)
- 1 obuolys (nulupti, ištraukti šerdį ir supjaustyti)
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis juodieji pipirai
- 2 gvazdikėliai česnako (maltas arba 1 šaukštelis česnako miltelių)
- 1 šaukštelis šalavijas
- 4 puodeliai vištienos sultinio
- 1 puodelis riebi grietinėlė (arba kokosų grietinėlė, nebūtina)
- ¼ puodelis šviežios petražolės (garnyrui, neprivaloma)
- pepitas (garnyrui, neprivaloma)
-
Moliūgą nulupkite, išsėkite ir supjaustykite 1 colio kubeliais.
-
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių arba kokosų aliejų.
-
Šviežią moliūgą, svogūną, maltas česnako skilteles, morkas ir obuolį pakepinkite olandiškoje orkaitėje arba dideliame puode 5 minutes arba kol suminkštės. Jei naudojate konservuotą moliūgų tyrę, palikite moliūgą iki 5 žingsnio, kai pilate sultinį.
-
Įberkite druskos, šalavijų ir arbatinį šaukštelį maltų pipirų. Įpilkite česnako miltelių, jei nenaudojate maltų česnako skiltelių.
-
Supilkite vištienos sultinį arba sultinį ir užvirinkite sriubą.
-
Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių arba tol, kol moliūgas taps minkštas.
-
Naudokite panardinamąjį trintuvą, kad sutrinkite iki vientisos masės. Taip pat galite naudoti įprastą maišytuvą, dirbdami partijomis.
-
Jei norite, apibarstykite grietinėle ir šviežiai kapotomis petražolėmis ir patiekite.
-
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve ir, jei reikia, pašildykite.
Mitybos faktai
Kreminės moliūgų sriubos receptas
Kiekis porcijoje (1 puodelis)
Kalorijos 251
Kalorijos iš riebalų 144
% dienos vertė*
Riebalai 16g25 %
Sočiųjų riebalų 8g50 %
Polinesočiųjų riebalų 1 g
Mononesočiųjų riebalų 6 g
Cholesterolis 34 mg11 %
Natrio 353 mg15 %
Kalis 684 mg20 %
Angliavandeniai 26g9 %
Skaidulos 8g33 %
Cukrus 12g13 %
Baltymai 6g12 %
Vitaminas A 37179 TV744 %
Vitaminas C 15 mg18 %
Kalcis 97 mg10 %
Geležis 4 mg22 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Taip pat galite naudoti konservuotą riebų kokosų pieną, jei neturite kokosų grietinėlės.
Kiti paguodos rudens sriubos ir receptai, kuriuos reikia išbandyti:
Ar kada nors valgėte moliūgų sriubą? Ar išbandysite šį receptą? Palikite komentarą ir praneškite mums!