Šiuo metų laiku visi eina iš proto dėl moliūgų pyrago prieskonių. Nors jis skanus viskuo – nuo moliūgų pyrago iki naminės latte, obuolių pyrago prieskonis yra dar vienas rudens mėgstamiausias prieskonis. Dėl savo intensyvaus skonio profilio jis puikiai papildys jūsų prieskonių spintelę.
Kas yra obuolių pyrago prieskonis?
Šis skanus aromatinių prieskonių mišinys dažnai naudojamas vėsesniais mėnesiais obuolių pyragui ir kitiems obuolių patiekalams pagardinti. Jis labai panašus į moliūgų pyrago prieskonį, bet mano variante nėra maltų gvazdikėlių, o vietoj to pridedamas kardamonas. Kai kuriems žmonėms nepatinka kardamono skonis, todėl, jei pageidaujama, jo galima praleisti.
Į saldžius desertus galite dėti kelis arbatinius šaukštelius obuolių pyrago prieskonių, bet jis tinka ir pikantiškiems patiekalams. Šis bekoninės obuolių vištienos receptas yra geras pavyzdys.
Obuolių prieskonių ingredientai
Su tik penkiais ingredientais šis prieskonių receptas yra paprastas ir lengvai sumaišomas. Ir švieži prieskoniai yra daug geriau nei paruoštas mišinys, kuris jau žino kiek laiko parduotuvių lentynose. Tai ne tik suteikia patiekalams skonį, bet ir turi daug naudos sveikatai.
Šiame mišinyje yra šildančių žolelių, kurios puikiai tinka vėsioms dienoms. Prieskoniai taip pat turi antimikrobinę naudą, apsaugančią nuo baisių virusų ir bakterijų, kurios šiuo metų laiku yra labiau paplitusios.
Cinamonas padeda subalansuoti cukraus kiekį kraujyje, mažina uždegimą ir padeda reguliuoti kraujospūdį. Imbieras padeda virškinti, skatina kraujotaką, padeda sergant ligomis, ypač kosint. Kitas naudingas prieskonis šiame mišinyje yra kardamonas. Jame ne tik daug antioksidantų, bet jis gali padėti sumažinti aukštą kraujospūdį, kovoti su uždegimu ir padėti virškinti.
Kaip naudoti obuolių pyrago prieskonių mišinį
Yra tiek daug skanių šio naudojimo būdų, kad sunku juos susiaurinti!
- Išbandykite obuolių pyrago prieskonį naminiame obuolių padaže. Aš pridėjau šiek tiek prieš konservavimą, o mano vaikai negalėjo pasisotinti! Jei obuolių padažą su prieskoniais kepsite puode ant silpnos ugnies kelias valandas, gausite skanų obuolių sviestą.
- Dalį sudėkite į pjaustytus obuolius ir apkepkite migdolų miltų pyrago plutoje. Obuolių pyrago prieskonis taip pat gerai tinka obuolių, kriaušių ar persikų trinkelėmis. Arba išmėginkite su uogų traškučiu.
- Pasigaminkite prancūziškus skrebučius su namine raugo duona (arba namine duona be glitimo / grūdų). Į skrebučius įberkite šlakelį obuolių pyrago prieskonių ir šlakelį klevų sirupo.
- Naudokite jį kaip sūdytos karamelinės latės užpilą. Pirmiausia pridėkite šiek tiek naminės plaktos grietinėlės, kad gautumėte dar dekadentiškesnę versiją.
- Įdėkite šiek tiek į naminius vanilinius ledus prieš plakant, kad gautumėte rudens temos skonį. Tada naudokite jį obuolių pyrago plokštei ant viršaus!
- Naudokite obuolių pyrago prieskonius pikantiškesniems patiekalams, pvz., keptoms saldžioms bulvėms, obuolių kiaulienos gabalėliams ir dešra įdarytiems obuoliams.
- Pabandykite jį pridėti prie naminio obuolių sidro. Premija, tai leidžia jūsų namams puikiai kvepėti, kol jie verda!
- Prieš gamindami, įmaišykite šiek tiek į vaflių ar moliūgų blynų tešlą. Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytus, virtus obuolius ir klevų sirupą.
Obuolių pyrago prieskonių receptas
Puikiai tinka dėti į obuolių pyragus, obuolių padažą, obuolių traškučius ir rudens skanėstus!
-
Nedideliame dubenyje sumaišykite visus prieskonius.
-
Gerai išmaišykite, kol visiškai susimaišys.
-
Laikykite savo naminį prieskonių mišinį mažame stiklainyje ar kitame sandariame inde.
Mitybos faktai
Obuolių pyrago prieskonių receptas
Kiekis vienai porcijai (1 šaukštelis)
Kalorijos 7
Kalorijos iš riebalų 1
% dienos vertė*
Riebalai 0,1 g0 %
Sočiųjų riebalų 0,1 g1 %
Polinesočiųjų riebalų 0,005 g
Mononesočiųjų riebalų 0,01 g
Natrio 0,3 mg0 %
Kalis 13 mg0 %
Angliavandeniai 2g1 %
Skaidulos 1g4 %
Cukrus 0,1g0 %
Baltymai 0,1 g0 %
Vitaminas A 6 TV0 %
Vitaminas C 0,1 mg0 %
Kalcis 21 mg2 %
Geležis 0,2 mg1 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Laikyti vėsioje, sausoje, tamsioje vietoje.
Kokie yra jūsų mėgstamiausi obuolių pyrago prieskonių naudojimo būdai? Palikite komentarą ir praneškite mums!