Esant skrandžio sutrikimams, dažnai laikau šviežio imbiero (tai gali būti išsigelbėjimas ankstyvojo nėštumo metu!). Imbiero šaknis taip pat suteikia gėrimų, meduolių ir net šaltos arbatos skonio. Vien tik jis gali būti šiek tiek aštrus, tačiau imbiero sirupas yra kvapnus būdas gėrimams ir patiekalams suteikti šiek tiek saldumo.
Ši šildanti žolė turi daug naudos sveikatai ir stiprina kraujotaką bei imunitetą. Puikiai tinka (ir skanu!) vėsesniam orui.
Paprastas imbiero sirupas
Tradiciniame imbiero sirupo recepte naudojama šviežia imbiero šaknis ir saldiklis, pavyzdžiui, rudasis cukrus arba ekologiškas cukranendrių cukrus. Panašiai kaip šeivamedžio uogų sirupas, aštrus imbieras troškinamas skystyje, tada perkošiamas ir išpilstomas į butelius. Vis dėlto imbiero skonį galite gauti be labai rafinuoto cukraus.
Šioje imbiero sirupo versijoje imbieras troškinamas vandenyje, o tada sumaišomas sumaišytas su žaliu medumi. Imbieras ne tik naudingas sveikatai, bet ir žalias medus turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių.
Imbiero privalumai
Jei šaldytuve neturiu šviežio imbiero, mano sandėliuke tikrai rasite džiovinto imbiero! Radau, kad tai tikrai naudinga nuo pirmojo nėštumo trimestro pykinimo, o vaikams jis patinka, kai sutrikęs pilvukas. Štai keletas imbiero naudos sveikatai:
- Padeda numalšinti raumenų skausmus, įskaitant menstruacijų spazmus. Imbiero aliejumi įtrinkite skaudančius raumenis arba įdėkite šiek tiek džiovinto ar šviežio į karštą vonią.
- Mažina pykinimą, virškinimo sutrikimus ir vėmimą. Gurkšnokite kaip arbatą arba naudokite imbiero tinktūrą.
- Ramina kosulį ir padeda nuo gerklės skausmo.
- Stimuliuoja kraujotaką. Tai padeda greičiau pasveikti nuo peršalimo ir gripo, nuraminti skaudančius raumenis ir sušildo kūną vėsiomis dienomis.
- Tai antioksidantas, padedantis kovoti su vėžiu, sukeliančiu laisvuosius radikalus.
- Kai kurie tyrimai rodo, kad imbieras gali padėti palaikyti sveiką cukraus kiekį kraujyje.
- 2019 m. metaanalizė parodė, kad imbieras žymiai sumažino kūno svorį, pagerino atsparumą nevalgius gliukozei ir insulinui bei pagerino cholesterolio balansą.
Nors puodelis imbiero arbatos yra puikus būdas užbaigti vakarą, imbiero sirupas yra dar universalesnis!
Kaip vartoti imbiero sirupą
Paprastasis imbiero sirupas dažniausiai naudojamas kokteilių receptuose, tokiuose kaip senamadiškas Maskvos mulas arba naujesnis penicilinas. Nors tai gali būti pagrindinis barmenų patiekalas, su juo taip pat galite pasigaminti daug sveikų kokteilių.
Aš naudoju imbiero blakę, kad gaminčiau naminį imbierinį alų (taip pat žinomą kaip imbierinis alus). Nors procesas yra gana paprastas, fermentacijai reikia šiek tiek laiko ir laiko. Paprasčiausias naminio imbiero sirupo įpylimas į gazuotą vandenį ar sodą yra dar greitesnis būdas pasigaminti savo imbiero alaus variantą. Štai dar keli imbiero sirupo naudojimo būdai:
- Supilkite šiek tiek į karštą arbatą ir įspauskite šviežios citrinos, kad numalšintumėte gerklės skausmą.
- Paimkite nedidelį šaukštą, jei reikia pykinimui, raumenų skausmams ir pan.
- Šiek tiek įpilkite į naminį spanguolių padažą.
- Naudokite jį kavoje su žaliu grietinėle arba kokosų pienu, kad latte būtų sveika.
- Sumaišykite su laimo sultimis ir gazuotu vandeniu, kad gautumėte sveiką sodos vandenį.
- Naudokite kokteiliams saldinti, pavyzdžiui, šį kreminį moliūgų kokteilį.
- Salotoms pasigaminkite vinigretą su imbiero sirupu ir obuolių sidro actu.
Paprasto kvapiojo imbiero sirupas
Mano naminis sirupas nuo kosulio sujungia imbiero ir kitų žolelių žolelių užpilą su citrinos sultimis ir medumi. Šis receptas panašus, tačiau išpjaunamos kitos žolelės. Yra daugybė būdų, kaip pritaikyti jį pagal savo skonį, nors ir skirtingų skonių.
Įdėkite šiek tiek vanilės, kad gautumėte imbiero vanilės sirupą, kuris puikiai tiks ant ledų. Arba troškinkite citrinos ir laimo žievelę su imbieru, kad gautumėte citrusinių vaisių skonį. Jūs netgi galite pridėti kitų šildančių prieskonių, pavyzdžiui, cinamono, kardamono ar gvazdikėlių, kad sukurtumėte priešuždegiminį ir antimikrobinį poveikį. Rozmarinas, apelsino žievelė ir citrinžolė taip pat yra geri imbiero sirupo recepto variantai.
Kaip pasigaminti imbiero sirupą
Jei galite išsivirti arbatos, tuomet galite pasigaminti imbiero sirupą. Pradėkite grubiai supjaustydami ekologišką imbiero šaknį. Jei gabalėliai yra per dideli, jie taip pat nebus įlieti, bet jei jie yra maži, juos bus sunkiau ištempti. Kai vanduo bus užpiltas imbieru, tiesiog nukoškite kietas medžiagas ir įmaišykite žalią medų. Dabar jūsų sirupas yra paruoštas naudoti!
Imbiero sirupo receptas
Šis paprastas sirupas puikiai tinka mišriuose gėrimuose arba maišant į arbatą. Gaukite visą imbiero naudą sveikatai lengvai naudojamame sirupe!
- ⅓ puodelis šviežia imbiero šaknis (stambiai supjaustytas)
- 4 puodeliai vandens
- 1 puodelis žalias medus
-
Į nedidelį puodą supilkite imbierą ir vandenį ir užvirkite.
-
Sumažinkite ugnį, kad užvirtų, ir leiskite virti 30–45 minutes. Norite, kad skysčio sumažėtų iki 1 puodelio, todėl iš dalies uždėkite puodo dangtį, kad išeitų šiek tiek garų.
-
Nukoškite imbiero gabalėlius ir supilkite imbiero užpilą į karščiui atsparų stiklinį indelį. Tam puikiai tinka Masono stiklainis. Jei turite daugiau nei 1 puodelį, troškinkite dar šiek tiek. Jei yra mažiau nei 1 puodelis, įpilkite daugiau vandens, kad pagamintumėte 1 puodelį.
-
Įmaišykite žalią medų.
-
Imbiero sirupą laikykite šaldytuve. Tai užteks maždaug 2 savaitėms arba gali būti užšaldyta ilgesniam laikymui.
Mitybos faktai
Imbiero sirupo receptas
Kiekis vienai porcijai (1 valgomasis šaukštas)
Kalorijos 33
% dienos vertė*
Riebalai 0,01 g0 %
Sočiųjų riebalų 0,002 g0 %
Polinesočiųjų riebalų 0,002 g
Mononesočiųjų riebalų 0,002 g
Natrio 1 mg0 %
Kalis 10 mg0 %
Angliavandeniai 9g3 %
Skaidulos 0,04g0 %
Cukrus 9g10 %
Baltymai 0,1 g0 %
Vitaminas C 0,1 mg0 %
Kalcis 1 mg0 %
Geležis 0,1 mg1 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Šis sirupas yra labai plonas. Jei norite tirštesnio sirupo, galite užvirti medų su imbieru, bet tada jis nebus žalias.
Kaip laikyti imbiero sirupą
Tai kelias savaites išsilaikys šaldytuve. Nors medaus galiojimo laikas yra ilgas (jo buvo rasta net Egipto kapuose!), vaistažolių arbata – ne. Jei norite šiek tiek laikyti vėliau, galite užšaldyti ledo kubelių formelėse ir naudoti pagal poreikį.
Ar kada nors anksčiau gaminote paprastą sirupą? Kaip naudosite imbiero sirupą? Palikite komentarą ir praneškite mums!