Lengvas naminės obuolių padažo receptas


Turiu gerų prisiminimų, kaip kiekvienais metais su vaikais gaminau savo naminės obuolių padažo receptą. Mes nebegyvename rajone, kuriame auga obelys (čia per karšta!), bet aš vis dar mėgstu gaminti pats. Kitaip nei kai kuriuose konservavimo nuotykiuose, manau, kad naminis obuolių padažas vertas pastangų. Be to, namai puikiai kvepia!

Tačiau perspėjimas… jūsų šeima daugiau niekada nenorės valgyti parduotuvėje pirktos obuolių padažo. Mano nebus!

Lengvas geriausios obuolių padažo receptas

Tikrai negalima palyginti naminės ir vandeningos, parduotuvėje pirktos obuolių padažo. Naminių obuolių skonis yra daug geresnis. Ir aš visiškai praleidžiu parduotuvėje pirktos obuolių padažo su pridėtais saldikliais ydas…

Nors pagal poreikį nesunku išplakti nedidelę partiją, dažniausiai konservavimui gaminame didesnį kiekį. Jei norite trumpo ir saldaus varianto, įtraukiau instrukcijas, kaip pasigaminti obuolių padažą „Instant Pot“. Jo skonis nuostabus su trupučiu obuolių pyrago prieskonių ir šviežių citrinų sulčių. Mano vaikai negali atsigaivinti!

Kaip pasigaminti naminį obuolių padažą

Štai ką mes darome…

1 veiksmas: sudarykite planą, kaip galite

Obuolių padažo gaminimas ir konservavimas tikriausiai geriausiai pasiteisins savaitgalį, jei turite mažylių po kojomis. Paprastai pasirenkame gerą rudens savaitgalį ir padarome jį šeimos renginiu. (Papildomos rankos padaro lengvą darbą ir viskas!)

Kartu eikite į ūkininko turgų ar obuolių sodą ir praleiskite dieną. Vaikai gali mėgautis vaizdais ir garsais (ir skoniais!), o jūs galite įsigyti ekologiškų vietinių produktų už padorią kainą.

2 veiksmas: įvertinkite kiekį

Kiek pagaminti, priklausys nuo šeimos, tačiau tai yra svarbus žingsnis, kurį reikia apsvarstyti. Niekas nenužudo maisto gaminimo nuo nulio ir konservavimo džiaugsmo taip, kaip per daug vienu metu. (Paklausk manęs, kaip aš žinau…)

Mano patirtis rodo, kad iš vieno pušelio obuolių gaunama maždaug 15–16 litrų stiklainių obuolių padažo. Paprastai imu 2 bušelius, kad mūsų 7 asmenų šeimai užtektų maždaug 6 mėn.

Kai kurie atitikmenys, kuriuos naudinga prisiminti:

  • 21 svaras obuolių = apie 7 litrus apdorotos obuolių padažo (pilnas vienas vandens vonios indelis)
  • 1 bušelis = 40 svarų obuolių

Žinoma, nepakenks papildomai nusipirkti užkandžiavimui, kepimui ar dehidratacijai. Mėgstame su jais gaminti sezoninius patiekalus, tokius kaip obuolių cinamono bandelės, obuolių kiaulienos kotletai, obuolių sidras, obuolių sviestas ir garnyrus, pavyzdžiui, pjaustytų obuolių kopūstų salotas.

3 veiksmas: pirkite obuolius (geriausia vietinius ir ekologiškus)

Gaminant naminį obuolių padažą, laikas nesutaupomas, bet sutaupoma pinigų. Pirmaisiais metais, kai bandžiau gaminti obuolių padažą, iš mūsų CSA galėjau gauti pušelį ekologiškų obuolių tik už 20 USD. (Beprotiškai geras sandoris!)

4 veiksmas: nuplaukite ir paruoškite

Nors būtinai gaunu obuolius be pesticidų ir vaško, vis tiek rekomenduoju juos mirkyti acte. Į kriauklę įpilu acto ir vandens ir leidžiu mirkti. Taip pašalinami nešvarumai ar šiukšlės, atsirandančios nuimant derlių. Po mirkymo gerai nuplaukite švariu vandeniu.

Obuolių odeles nuimti galite skustuvu, bet aš verčiau jas palikti. Prieš kepdami obuolius supjaustykite ketvirčiais ir išimkite šerdį. (Jei turite „KitchenAid“, šie priedai lengvai supjaustomi ir sujungiami).

obuolių pjaustymas obuolių padažui

5 veiksmas: virkite, kol suminkštės ir sumaišykite

Obuolių padažui ruošti galite naudoti lėtą viryklę, greitąjį puodą arba tiesiog didelį puodą ant viryklės. Obuolius troškinkite uždengę ant vidutinės ugnies su trupučiu vandens (mažiau nei puodelis vandens) puodo dugne. Į kiekvieną obuolių pilną puodą dažniausiai įdedu po kelis šaukštus cinamono.

Kadangi palieku obuolių odeles, kai jos suminkštės, naudoju panardinamąjį maišytuvą, kad suplakčiau juos lygiai tiesiai į puodą. Taip pat veikia didelis maišytuvas, maisto malūnas ar virtuvės kombainas. Esmė ta, kad oda būtų sumaišyta, kad jos net nebūtų pastebimos. Padažą galite sumaišyti iki norimos konsistencijos ir pagaminti vientisą arba stambų obuolių padažą.

obuoliai puode obuolių padažui

6 veiksmas: užšaldykite, galite arba tiesiog suvalgykite!

Šiuo metu obuolių padažas yra paruoštas valgyti! Tai puikus metas prieš konservavimą pavaišinti šiltu obuolių padažu bet kuriam virtuvės pagalbininkui. Jei nesate naujokas konservavimo srityje, šie naudingi DUK yra gera vieta pradėti.

Štai nauja rudens tradicija. Tikiuosi, kad jums tai patinka taip pat, kaip ir mums!

konservuotas naminis obuolių padažas
Naminis_obuolių padažo_receptas

Naminis obuolių padažo receptas

Pasigaminkite savo obuolių padažą šiuo paprastu naminiu būdu. Obuolių padažas gali būti konservuotas arba šaldytas.

  • 21 svarų obuoliai (padidinkite arba sumažinkite kiekį pagal pageidavimą)
  • 2 TBSP cinamono (padidinkite arba sumažinkite kiekį pagal pageidavimą)
  • ¾ puodelis vandens
  • Pamerkite obuolius į actą ir vandenį virtuvės kriaukle keletą valandų, kad pašalintumėte nešvarumus ar likučius. Po mirkymo gerai nuplaukite, nes priešingu atveju obuolių padažas turės šiek tiek marinuoto skonio. Šis žingsnis nėra toks būtinas naudojant ekologiškus obuolius, bet vis tiek yra geras būdas juos išvalyti.

  • Jei norite, nulupkite obuolius. Nuplautų obuolių ketvirčiais ir šerdimi.

  • Įdėkite visus obuolius į puodą arba didelį puodą ant viryklės su 3/4 puodelio vandens ir cinamonu pagal skonį. Į kiekvieną puodą, pilną obuolių, paprastai dedu po kelis šaukštus cinamono.

  • Virkite obuolius ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Laikas skiriasi, bet tikimasi bent kelių valandų. Gaminant namai puikiai kvepės visą dieną!

  • Kai obuoliai suminkštės, o žievelės pradės kristi, išjunkite ugnį ir leiskite obuoliams atvėsti, kol šiek tiek sušils. Naudokite trintuvą, maisto malūną arba panardinamąjį maišytuvą (ne rankinį maišytuvą), kad obuolius sutrinkite iki vientisos masės.

  • Jei laikote šviežią, supilkite į švarius kvadratinius stiklainius, uždenkite dangteliais ir laikykite šaldytuve.

Mitybos faktai

Naminis obuolių padažo receptas

Kiekis porcijoje (1 puodelis)

Kalorijos 178
Kalorijos iš riebalų 9

% dienos vertė*

Riebalai 1g2 %

Sočiųjų riebalų 0,1 g1 %

Polinesočiųjų riebalų 0,2 g

Mononesočiųjų riebalų 0,03 g

Natrio 4 mg0 %

Kalis 366 mg10 %

Angliavandeniai 47g16 %

Skaidulos 8g33 %

Cukrus 35g39 %

Baltymai 1g2 %

Vitaminas A 185 TV4 %

Vitaminas C 16 mg19 %

Kalcis 26 mg3 %

Geležis 0,5 mg3 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Pagal šį receptą pagaminsite maždaug 7 litrus obuolių padažo. Iš vieno bušelio obuolių gaunama apie 15 kvortų obuolių padažo. Šį receptą nesunkiai pritaikysite mažesnėms ar didesnėms porcijoms.

Geriausios obuolių rūšys obuolių padažui

Svarbiausia paprašyti ekologinio ūkininko „sekundžių“ (ne tokie gražūs obuoliai su mažais išvaizdos defektais). Obuolių padažui tai nėra problema, nes obuoliai vis tiek išvirti ir sumaišyti. Tai daro procesą daug pigesnį. Kiekvienais metais gauname įvairių rūšių obuolių, priklausomai nuo to, ką turime iš vietinių ūkininkų. Tai taip pat priklauso nuo to, kurios obelys gerai auga jūsų vietiniame klimate.

Anksčiau mes reguliariai naudojome McIntosh, Jonathan, Gala, Fuji ir Ida Red. Svarbiausia yra naudoti 3 ar daugiau veislių ir jas sumaišyti. Kai derinate pyragus obuolius, tokius kaip Granny Smith obuoliai, su saldžiais obuoliais, pvz., Pink Lady, Honeycrisp ar Golden Delicious, gausite geresnį skonį.

Naminis_obuolių padažo_receptas_(2)

Greito puodo obuolių padažo receptas

Šis greitas ir paprastas receptas naudoja „Instant Pot“ dar greitesnei versijai. Man patinka tai daryti, kai neturiu tonos obuolių, bet vis tiek noriu naminės obuolių padažo.

  • 8 obuoliai (įvairių rūšių naudojimas yra raktas į skonį)
  • ½ puodelis vandens
  • 1 TBSP citrinos sultys (apie pusės mažos citrinos sultimis)
  • ½ šaukštelis malto cinamono (nebūtina, pagal skonį)
  • ½ šaukštelis obuolių pyrago prieskonis (nebūtina, pagal skonį)
  • Porą valandų pamirkykite obuolius acte ir vandenyje virtuvės kriaukle, kad pašalintumėte nešvarumus ar cheminių medžiagų likučius. Išmirkę gerai nuplaukite, nes priešingu atveju obuolių padažas turės šiek tiek marinuoto skonio. Šis žingsnis nėra toks būtinas naudojant ekologiškus obuolius, bet vis tiek yra geras būdas juos išvalyti.

  • Jei norite, nulupkite obuolius. Iškirpkite ir supjaustykite juos į ketvirčius.

  • Į greitąjį puodą įpilkite obuolių, vandens, citrinos sulčių ir 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono / obuolių pyrago prieskonių.

  • Uždarykite dangtį ir nustatykite greitąjį puodą aukštai 5 minutes.

  • Natūraliai atleiskite slėgį 10 minučių, tada greitai atleiskite likusį slėgį.

  • Naudokite panardinamąjį trintuvą arba sutrinkite bulvių trintuvu arba šakute iki norimos tekstūros.

Mitybos faktai

Greito puodo obuolių padažo receptas

Kiekis vienai porcijai (1 porcija)

Kalorijos 128
Kalorijos iš riebalų 4

% dienos vertė*

Riebalai 0,4 g1 %

Sočiųjų riebalų 0,1 g1 %

Polinesočiųjų riebalų 0,1 g

Mononesočiųjų riebalų 0,02 g

Natrio 4 mg0 %

Kalis 264 mg8 %

Angliavandeniai 34g11 %

Skaidulos 6g25 %

Cukrus 25g28 %

Baltymai 1g2 %

Vitaminas A 132 TV3 %

Vitaminas C 12 mg15 %

Kalcis 18 mg2 %

Geležis 0,3 mg2 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Patiekite šiltą arba laikykite šaldytuve hermetiškame inde iki savaitės.

Ar kada nors gaminote obuolių padažą? Kaip tai pasirodė?

Naminis ekologiškos obuolių padažo receptas



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -