Ar vartojate reikiamą maistinių medžiagų kiekį, reikalingą akių ligų prevencijai?
Skaitykite toliau, kad sužinotumėte apie kai kuriuos maistinių medžiagų turinčius maisto produktus, kad pagerintumėte regėjimą ir išliktų sveikos akys. Tačiau nepasitikėkite, kad išgertumėte tabletes, kad gautumėte šių papildų – geriausias reikiamos dietos šaltinis yra natūralus namuose pagamintas maistas. Toliau pateikiame keletą būtinų vartojimo būdų regėjimui pagerinti:
Žuvis
Įrodyta, kad žuvies (ypač lašišos) vartojimas yra labai naudingas regėjimui gerinti. Lašiša ir kitos žuvys, tokios kaip tunas, sardinės ir upėtakis, suteikia omega-3 nesočiųjų riebalų. Šios kategorijos riebalai padeda išvengti akių sausumo ir užtikrina tinklainės gerovę.
Riešutai ir pupelės
Riešutuose taip pat gausu nesočiųjų riebalų rūgščių omega-3. Riešutuose taip pat yra padidėjęs vitamino E kiekis, kuris gali apsaugoti mūsų akis nuo su amžiumi susijusios žalos.
Riešutai yra lengvai prieinami daugelyje rinkų ir įvairiose interneto svetainėse. Riešutuose ir daržovėse, kurios yra naudingos akių sveikatai, yra žemės riešutai, anakardžiai ir lęšiai.
Lapinės žalios daržovės
Tai gausūs liuteino ir zeaksantino šaltiniai – antioksidantai, apsaugantys mūsų dėmę – jautriausią tinklainės dalį, atsakingą už aiškų ir aštrų regėjimą.
Garsūs lapiniai žalumynai yra špinatai, žiediniai kopūstai, brokoliai ir salotos.
Saldžiosios bulvės
Saldžiosios bulvės puikiai tinka regėjimui pagerinti dėl beta karotino. Beta karotinas, kuris vėliau virsta vitaminu A, padeda sumažinti akių ligų riziką. Tiesą sakant, sakoma, kad „saldžiosios bulvės turi daugiau nei 200% paros vitamino A dozės, kurią rekomenduoja gydytojai“. Norėdami gauti beta karotino, taip pat pabandykite vartoti kitus neryškius žalius maisto produktus, tokius kaip moliūgai, špinatai ir abrikosai, kantalupa ir apykaklės žalumynai.
Morkos
Morkose gausu vitamino A ir beta karotino. Beta karotinas suteikia jiems oranžinį atspalvį. Vitaminas A yra baltymo, vadinamo rodopsinu, elementas, kuris palaiko tinklainę ir padeda jai sugerti šviesą. Vitaminas A taip pat būtinas norint išlaikyti mūsų akių drėgnumą ir išvengti akių sausumo.
Apelsinai
Apelsinai, citrinos, mandarinai, persikai, pomidorai ir braškės yra turtingas vitamino C šaltinis, dar vienas svarbus antioksidantas, apsaugantis mūsų akis nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Įvairiuose tyrimuose nustatyta, kad antioksidantai lėtina su amžiumi susijusios geltonosios dėmės degeneracijos (ARMD) ir kataraktos progresavimą.
Avokadai
Avokadai kartu su migdolais ir saulėgrąžų sėklomis yra turtingas vitamino E šaltinis, kuris yra antioksidantas, apsaugantis mūsų akių ląsteles nuo laisvųjų radikalų pažeidimų ir išsaugantis jas sveikas.
Pupelės
Visų rūšių pupelės (ankštiniai augalai), įskaitant juoduosius žirnelius, pupeles, lima pupeles ir austres, liesa raudona mėsa, paukštiena ir spirituoti grūdai yra turtingi cinko šaltiniai, kurie palaiko mūsų tinklainės sveikatą ir apsaugo nuo fototoksinių pažeidimų.
Outlook
Sveikos mitybos režimas svarbus regėjimui. Jei valgysite daug vitaminų ir mineralų, išvengsite rimtų akių ligų atsiradimo. Jei atsiranda problemų su akimis, rekomenduojama pasitikrinti pas akių gydytoją. Ankstyva diagnozė ir gydymas padės išvengti rimtų problemų. Apsilankykite vienoje iš pirmaujančių akių ligoninių Indijoje, ty „Eye-Q India“, galite užsisakyti vizitą pas akių gydytoją internetu, kad galėtumėte pasitikrinti, jie taip pat gali pasirinkti internetinę akių konsultaciją, kuri gali sutaupyti jūsų laiką ir, be to, yra saugi epidemijos metu.