Daugumai šeimų diena po Padėkos dienos gali reikšti visą juodojo penktadienio apsipirkimo dieną arba (ką mes darome) atpalaiduojančią dieną be jokio maisto gaminimo! Padėkos dienos likučiai skanūs pirmą kartą, bet mažiau viliojantys ketvirtą patiekalą iš eilės. Šis naminės kalakutienos sriubos receptas yra puikus būdas iš naujo išrasti Padėkos dienos likučius.
Ši sriuba padeda pamaitinti kūną žarnyną gydančiu kaulų sultiniu ir daržovėmis, kurios gali būti sveikintinas palengvėjimas po atostogų. O dabar, kai dauguma „Juodojo penktadienio“ išpardavimų yra prieinami internetu, apsipirkdami galite valgyti likučius patogiai gulėdami ant sofos!
Kalakutienos sriuba nuo nulio
Kitą dieną po Padėkos dienos galite turėti jėgų išmesti naminės kalakutienos sultinio puodą arba ne. Mūsų šeima gauna ekologišką ganyklose auginamą kalakutą, kuris paprastai yra brangesnis nei įprasti paukščiai. Tačiau mityba verta to už tokią kainą. Kad gaučiau kuo daugiau naudos iš likusios kalakutienos skerdenos, mėgstu iš jo ruošti kalakutų sultinį.
Tiesiog įmeskite kalakutų kaulus į lėtą viryklę (arba didelį puodą) su trupučiu vandens. Skoniui taip pat galite pridėti druskos, paukštienos prieskonių ir kitų žolelių. Visą mano naminio sultinio receptą rasite čia.
Jei nenorite gamintis patys, parduotuvėje įsigytas sultinys tinka taip pat. Man patinka šis iš Kettle and Fire. Greitam pasirinkimui taip pat galite naudoti vištienos sultinį.
Kalakutienos sriuba yra puikus būdas sunaudoti Padėkos dienos kalakuto likučius. Sultinys padeda išlaikyti mėsą drėgną, nes kalakutiena yra linkusi išdžiūti kaitinant.
Išgėrus sultinio, šis receptas yra greitas. Sumeskite visus ingredientus į sriubos puodą arba Instant Pot ir leiskite gėrimui užvirti. Po receptu taip pat įtraukiau nuorodas, kaip sukurti momentinio puodo versiją.
Kalakutienos sriubos variantai
Galbūt tai ne diena po Padėkos dienos arba jūsų šeima šiemet pasirinko antį. Bet kokiu atveju vis tiek galite tai padaryti su vištiena. Kepta vištiena puikiai tinka paversti ją vištienos sriuba.
Aš naudoju bulves, kad pridėčiau šiek tiek sočiųjų angliavandenių, bet galite pridėti ir kito krakmolo. Koldūnai be glitimo arba kiaušininiai makaronai yra puikus priedas. Iš laukinių arba baltųjų ryžių gaunama skani kalakutienos ir ryžių sriuba. Jei norite, pridėkite šiek tiek likusių šparaginių pupelių ar kitų daržovių. Kadangi tai yra likusios sriubos, idėja yra padaryti viską lengvai ir naudoti tai, ką turite!
Likusios kalakutienos sriubos receptas
Lengva, lengva ir maistinga sriuba, skirta lengvai pavalgyti dieną po Padėkos dienos.
- kalakutienos likučių (kubeliais)
- 2 didelių morkų (kubeliais)
- 2 stiebų salierą (kubeliais)
- 1 vidutinio geltonumo svogūnas (kubeliais)
- 2 TBSP sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
- 4 puodeliai vištienos sultinio (arba kalakutienos sultinio)
- 1 šaukštelis bazilikas
- 1 lauro lapas
- 2 gvazdikėliai česnako
- 2 vidutinės bulvės (arba saldžiųjų bulvių, supjaustytų kubeliais)
- 1 ryšelis kopūstų
- 1 puodelis prancūziški lęšiai
- druskos (pagal skonį)
- juodieji pipirai (pagal skonį)
- šviežios petražolės (neprivaloma, papuošimui)
- šviežių čiobrelių (neprivaloma, papuošimui)
-
Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies.
-
Morkas, salierą ir svogūną pakepinkite ištirpintame svieste, kol pradės minkštėti ir svogūnas taps skaidrus.
-
Sudėkite visus likusius ingredientus.
-
Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengę maždaug 1 valandą arba kol bulvės ir lęšiai suminkštės.
Mitybos faktai
Likusios kalakutienos sriubos receptas
Kiekis porcijoje (1 puodelis)
Kalorijos 232
Kalorijos iš riebalų 63
% dienos vertė*
Riebalai 7g11 %
Sotieji riebalai 2g13 %
Transriebalai 0,1 g
Polinesočiųjų riebalų 1 g
Mononesočiųjų riebalų 2g
Cholesterolis 58 mg19 %
Natrio 382 mg17 %
Kalis 409 mg12 %
Angliavandeniai 21g7 %
Skaidulos 6g25 %
Cukrus 3g3 %
Baltymai 21g42 %
Vitaminas A 2133 TV43 %
Vitaminas C 8 mg10 %
Kalcis 42 mg4 %
Geležis 2 mg11 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve ir, jei reikia, pašildykite.
Kalakutienos sriubos greito puodo pasirinkimas
Kadangi kalakutiena jau iškepta, tai lengva greitai paruošiama sriuba. Naudokite tuos pačius ingredientus iš aukščiau pateikto recepto.
- Troškinkite morkas, salierą ir svogūną 3–4 minutes greitojo puodo keptuvėje.
- Sudėkite likusius ingredientus.
- Uždarykite Instant Pot ir nustatykite jį 4 minutes rankiniu būdu esant aukštam slėgiui.
- Leiskite 5 minutes natūraliai atleisti, tada rankiniu būdu atleiskite slėgį.
- Supilkite į dubenėlius ir patiekite.
Ką daryti su likusia Turkija?
Jei po sriubos vis dar liko kalakutienos, kitą naktį įdėkite į šaldiklį, kad lengvai pasigamintumėte baltymų. Arba išbandykite vieną iš šių skanių receptų. Kalakutiena puikiai tinka įvairioms sriuboms, troškiniams ir troškiniams.
- Moliūgų čili – šiame recepte naudojamas cinamonas kartu su tradiciniais čili sriubos prieskoniais, kad nustebintų. Vietoj maltos jautienos recepte naudokite susmulkintą kalakutieną.
- Paleo Turkey Tetrazzini – klasikinis patiekalas, iš naujo išrastas su kokosų pienu vietoj pieno ir patiekiamas su įvairiomis daržovėmis.
- Daržovių frittata – prie šio pagrindinio frittata recepto pridėkite kubeliais pjaustytų kalakutų ir saldžiųjų bulvių. Įmeskite šiek tiek likusių susmulkintų Briuselio kopūstų!
- Brokolių troškinys – pakeiskite vištieną kalakutiena, kad gautumėte kreminį patiekalą vienoje keptuvėje.
Kokie yra jūsų mėgstamiausi būdai pakartotinai panaudoti Padėkos dienos kalakutą ir kitus atostogų likučius? Norėčiau išgirsti!