Klevo peletrūno keptų morkų receptas


Mano tėčio šeimos pusė daugeliui švenčių visada ruošia morkas. Vienais metais surengiau Padėkos dieną ir, nors jaučiau pareigą patiekti tam tikrą virtų morkų formą, man buvo nuobodu su garuose virtomis morkomis.

Šis receptas atsitiktinai pavyko dėl dviejų dalykų: mano vaikai norėjo „padėti“ gaminti ir daugybė papildomų ingredientų ant prekystalio.

Virtuvėje laikau pjaustytuvus savo mažiems vaikams. Jie nėra pakankamai aštrūs, kad pažeistų pirštus, ir jie puikiai tinka leisti vaikams pjaustyti daržoves. Kai mano vaikai buvo tikrai maži, jie iš tikrųjų galėjo padėti, o aš juos gaminau. Paprastai gamindavau kelis patiekalus per savaitę, kad jie galėtų padėti pjaustyti, kad galėtų dalyvauti.

O dabar, kai mano vaikai jau vyresni ir turi keletą maisto gaminimo pamokų, daugumą patiekalų gali pasigaminti patys!

Kaip gimė šios keptos morkos

Kol aš užsiėmiau saldžiomis bulvėmis, kalakutiena, bulvių koše ir pan., vaikai prašė padėti. Taigi ištraukiau pjaustytuvą ir maišą morkų. Po dešimties minučių mano vaikai supjaustė penkis kilogramus morkų, todėl turėjau rasti skanų receptą, kurį galėčiau su jomis gaminti.

Puode virė sultinys, klevų sirupas, likęs nuo pekano pyrago, ir šviežio peletrūno iš kalakutienos, todėl gimė šis receptas. Visiems patiko šis paprastas orkaitėje keptų morkų receptas. Tai puikus garnyras ypatingoms šventėms, pvz., Padėkos dienai ar Velykoms, bet pakankamai paprastas savaitės vakarienei.

Keptų daržovių gaminimas

Skrudintas daržoves lengva pasigaminti ir tai yra skanus būdas pasisavinti maistą. Aš dažnai dedu keletą daržovių ir baltymų ant lakštinio keptuvės, kad lengvai pavalgyčiau. Pergamentinis popierius palengvina valymą! Briuselio kopūstai ir šakninės daržovės puikiai tinka kepti. Pagardinimui galite naudoti šviežias žoleles, pvz., šviežius čiobrelius ar šviežias petražoles, tačiau tinka ir džiovintos žolelės, pavyzdžiui, kmynai ir česnako milteliai.

Kai kuriuose receptuose reikalaujama dėti rafinuoto arba rudojo cukraus, tačiau tai nėra būtina. Skrudinant karamelizuojasi daržovėse esantis cukrus ir gaunamas kvapnus garnyras. Man patinka naudoti klevų sirupą, kad pridėčiau daugiau skonio ir papildyčiau natūralų morkų saldumą. Jūs netgi galite naudoti vieną šaukštą medaus, o meduje keptų morkų versijai.

Naudojau įprastas oranžines morkas, bet tiks vaivorykštės morkos ar net vaikiškos morkos.

Klevo peletrūno keptos morkos

Šis paprastas receptas tikrai patiks miniai per šventes! Taip pat puikus savaitės vakaro garnyras.

  • 6-8 morkos (visas arba supjaustytas)
  • TBSP lydyto sviesto (arba kokosų aliejus, arba aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus)
  • ½ TBSP klevų sirupo
  • 1 šaukštelis šviežio peletrūno (smulkinti arba ½ šaukštelio džiovinti)
  • 1 šaukštelis jūros druska
  • ½ šaukštelis juodieji pipirai
  • Įkaitinkite orkaitę iki 400°F

  • Nulupkite morkas. Morkas laikykite sveikas arba perpjaukite per pusę išilgai ir padėkite ant didelės kepimo skardos arba skardos vienu sluoksniu.

  • Mažame dubenyje sumaišykite pasirinktą aliejų, klevų sirupą ir šviežią arba džiovintą peletrūną. Į mišinį įmeskite morkas arba aptepkite, kad pasidengtų.

  • Skrudinkite 15–25 minutes arba tol, kol šakutė taps minkšta ir karamelizuosis, bet ne minkšta. Kepimo laikas priklausys nuo jūsų morkų dydžio.

  • Išimkite iš orkaitės, pagardinkite pagal skonį ir papuoškite peletrūnu.

Mitybos faktai

Klevo peletrūno keptos morkos

Kiekis vienai porcijai (1 porcija)

Kalorijos 84
Kalorijos iš riebalų 45

% dienos vertė*

Riebalai 5g8 %

Sotieji riebalai 3g19 %

Transriebalai 0,2 g

Polinesočiųjų riebalų 0,3 g

Mononesočiųjų riebalų 1 g

Cholesterolis 11 mg4 %

Natrio 679 mg30 %

Kalis 318 mg9 %

Angliavandeniai 11g4 %

Skaidulos 3g13 %

Cukrus 6g7 %

Baltymai 1g2 %

Vitaminas A 15440 TV309 %

Vitaminas C 6 mg7 %

Kalcis 41 mg4 %

Geležis 0,5 mg3 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve. Įkaitinkite orkaitėje arba orkaitėje.

Garintos morkos

Jei nenorite skrudinti morkų, galite jas virti garuose. Sumaišau ingredientus su trupučiu sultinio ir troškinu morkas, kol suminkštės. Štai kaip padaryti garuose virtą versiją.

Ingredientai:

Sudėkite visus ingredientus į didelę keptuvę ir troškinkite morkas, kol suminkštės, maždaug 10–15 minučių.

Koks jūsų mėgstamiausias būdas valgyti morkas? Pasidalinkite žemiau!



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -