Pasak dietologės, kaip pigiau paruošti Padėkos dienos vakarienę



Kaip pigiau paruošti padėkos vakarienę, pasak dietologės| MyFitnessPal

Padėkos diena yra dėkingumo, šeimos ir skanių patiekalų laikas. Vis dėlto, didėjant maisto išlaidoms, daugelis šeimų nerimauja, kaip surengti tradicinę šventę neišlaidaujant.

Naujausiose maisto ataskaitose, tokiose kaip „Butterball Togetherness Report“: 2024 m. Padėkos dienos perspektyva ir Wells Fargo Agri-Food Institute Padėkos dienos ataskaita, teigiama, kad infliacija labai paveiks Padėkos dienos maisto kainas (1, 2).

Tai spaudžia tuos, kurie stengiasi išsaugoti švenčių tradicijas iš biudžeto.

Nebijok. Pasirinkę keletą apgalvotų pasirinkimų, galite paruošti įperkamą šventinį patiekalą, kuriame negailite tradicijų, mitybos ar skonio.

Šiame vadove pateikiami patarimai, kaip pigiau susikurti įsimintiną Padėkos šventę.

Dietologo patarimai, kaip pigiai planuoti Padėkos dieną

Pirmenybę teikite visaverčiam maistui

Viena protinga taupios Padėkos dienos lėkštės strategijų yra teikti pirmenybę visam maistui.

Nesmulkintos daržovės, grūdai ir mėsa gali būti pigesnės ir maistingesnės nei labai apdorotos ar paruoštos versijos.

Jie taip pat suteikia jūsų stalui šviežumo, kurio neprilygsta supakuoti maisto produktai.

Pavyzdžiui, už prieinamą kainą pilnavertis maistas, pavyzdžiui, raudonoji quinoa, moliūgai ir saldžiosios bulvės, gali padidinti jūsų biudžetą. Jie taip pat suteikia jūsų stalui šviežių skonių ir rudens spalvų.

Vis dėlto sveiko maisto ruošimas paprastai užtrunka daugiau laiko.

Taigi, kad viso maisto ruošimas būtų lengviau valdomas, įtraukite į procesą kitus.

Paprašykite kai kurių šeimos narių atsinešti savo mėgstamų naminių patiekalų, kad jie pasidalintų puodo stiliumi. Arba smagiai praleiskite maisto gaminimo dieną su draugais.

Dėmesys maistinių medžiagų tankiui

Pasirinkus maistą, kuriame gausu maistinių medžiagų, mažinančių alkį, ypač skaidulų ir baltymų, kiekvienas doleris gali padidėti.

Morkos, gilės moliūgai ir lapiniai žalumynai yra keletas puikių pasirinkimų. Juose gausu skaidulų, kurios lėtina virškinimą ir padeda jūsų svečiams jaustis labiau patenkintiems po valgio (3).

Šias daržoves galite paruošti įvairiais būdais – nuo ​​skrudinimo iki trynimo ir troškinimo. Taip jūsų Padėkos dienos meniu bus įdomus ir maistingas.

Pasirinkimai, tokie kaip džiovintos pupelės ir lęšiai, yra protingi ir ekonomiški pasirinkimai. Juose daug skaidulų ir baltymų. Baltymai yra labiausiai sotus makroelementas, todėl nė vienas svečias nepalieka nuo stalo alkanas (4).


Apie Ekspertus

Kelsey Costa, MS, RDN yra registruotas dietologas ir rašytojas, teikiantis efektyvias mitybos konsultavimo paslaugas pirmaujantiems sveikatos prekių ženklams. Ji yra įtakinga mitybos mokslo komunikacijos figūra, propaguojanti pasaulinį visuomenės sveikatos ir mitybos švietimą.

Denise Hernandez, RD yra „MyFitnessPal“ maisto duomenų kuratorė. Denise įgijo biologijos ir fizinių mokslų bakalauro laipsnį Hiustono miesto centre, o Teksaso moters universitete – mitybos magistro laipsnį.


Įdėkite augalinių patiekalų

Augalinės kilmės ingredientai paprastai kainuoja pigiau nei gyvūninės kilmės ingredientai (5).

Taigi keletas augalinių švenčių receptų yra išmintingas būdas sutaupyti pinigų Padėkos dienos maistui ir paįvairinti savo meniu.

Pavyzdžiui, lęšių kepalai, pupelių šonai ir daržovių troškiniai gali būti pigūs ir sotūs. Tai gali sumažinti didelių, brangių mėsos porcijų poreikį.

Augaliniai receptai taip pat atitinka augantį susidomėjimą sveika mityba. Be to, jie suteikia galimybę išplėsti jūsų šeimos gomurį.

Pabandykite įtraukti tokius patiekalus kaip grybų įdaras ar skrudinti avinžirniai, kad jūsų Padėkos dienos stalas būtų įvairesnis ir gilesnis.

Pirkite sezono metu

Dar vienas būdas sutaupyti – sezono metu pirkti šviežius produktus. Tai užtikrina, kad gausite maistingesnius, įperkamus ir skanesnius vaisius ir daržoves.

Vietos auginimo sąlygos ir orai turi įtakos sezoninei produkcijai. Tačiau rudens mėgstamiausių dažniausiai gausu ir per Padėkos dieną už prieinamą kainą.

Kai kurie sezoniniai vaisiai ir daržovės (6), į kuriuos reikia atsižvelgti savo meniu, yra šie:

  • Obuoliai
  • Burokėliai
  • Salierai
  • Spanguolės
  • Česnakai
  • Vynuogės
  • Žaliosios pupelės
  • Grybai
  • Svogūnai
  • Pastarnokai
  • Kriaušės
  • Žirniai
  • Ridikėliai
  • Lapiniai žalumynai, tokie kaip salotos, špinatai ir kopūstai
  • Kryžmažiedžių daržovių, tokių kaip brokoliai, žiediniai kopūstai ir Briuselio kopūstai
  • Žieminiai moliūgai, pavyzdžiui, moliūgai, gilės ir moliūgai
  • Šakninės daržovės, pavyzdžiui, morkos, saldžiosios bulvės, bulvės ir ropės

Ekologiški vaisiai ir daržovės kainuoja daugiau, o jų mityba gali būti panaši į įprastus produktus. Tačiau jie yra geresni aplinkai ir turi daug mažiau pesticidų likučių. (7, 8, 9).

Jei perkate ekologiškus arba šviežius, vietoje užaugintus produktus, ūkininkų turgeliuose kainos gali būti mažesnės nei prekybos centruose (10).

Kalbant apie tradiciniu būdu užaugintus produktus, prekybos centrai paprastai gali pasiūlyti mažiausią kainą (10).

Įperkamos alternatyvos padėkos kabėms

Turkijos patarimai

Turkija dažnai yra Padėkos dienos šventė. Tai taip pat vienas iš brangiausių meniu elementų.

Nepaisant didelės kainos, „Butterball“ ataskaitoje teigiama, kad 87% šeimininkų šiais metais vis dar planuoja patiekti kalakutą (1).

Taigi, jei esate tarp jų, pateikiame keletą patarimų, kurie padės sutaupyti perkant kalakutą:

  • Pirkite anksti: Daugelis parduotuvių siūlo nuolaidas kalakutams likus kelioms savaitėms iki Padėkos dienos. Ieškokite išpardavimų ir įsigykite savo iš anksto.
  • Apsvarstykite šaldytą kalakutą: Šaldyti kalakutai dažnai yra pigesni nei švieži. Be to, juos galima laikyti šaldiklyje, kol būsite pasiruošę virti.
  • Išbandykite mažesnį paukštį: Užuot švilpę ant didelio kalakuto, apsvarstykite galimybę sumažinti jų skaičių. Tai gali sutaupyti pinigų, jei turite mažesnę grupę.

Visiškai atsisakykite kalakutienos, jei ji nėra mėgstama jūsų svečių. Vietoj to galite patiekti visą vištieną arba vegetarišką patiekalą, pavyzdžiui, kvinoja įdarytą gilių moliūgą.

Kai kurie žmonės renkasi kiaulieną kaip pagrindinį patiekalą, tačiau kalakutiena paprastai yra pigesnė už kumpį už svarą (11). Be to, tikimasi, kad kalakutiena kainuos 16 % mažiau nei pernai, o kumpio kaina padidės 5,2 % (2).

5 išmanios strategijos, kaip užpildyti padėkos lėkštę
Jums taip pat gali patikti

5 išmaniosios strategijos, kaip užpildyti padėkos lėkštę >

Biudžetinės pusės

Garnyrai yra esminė Padėkos dienos dalis, todėl yra daugybė būdų, kaip padaryti juos prieinamus neprarandant skonio.

Priešingai populiariems įsitikinimams, ne visi švieži vaisiai ir daržovės yra brangesni, taip pat ne visi konservuoti ar šaldyti patiekalai yra ekonomiškesni (12, 13).

Štai keletas naujausių, ekonomiškų gaminių idėjų, skirtų sveikoms, biudžetui palankioms pusėms:

Saldžiosios ir rusvosios bulvės

Nepaisant 4% ir 14% kainų padidėjimo, palyginti su praėjusiais metais, jie vis dar yra gera vertė Padėkos dienos vakarienei (13, 2). Sutaupykite praleisdami iš anksto supjaustytas ir nuluptas šviežias arba šaldytas bulves ir pirkite jas šviežias ir sveikas. Be to, palikus odą ant odos, patiekalai suteikia skaidulų ir tekstūros. Tai taip pat sutaupo ruošimo laiką, nesvarbu, ar juos kepate, ar sutrinate.

Pagardintos šparaginės pupelės

Palyginti su praėjusiais metais, konservuotų šparaginių pupelių kaina išaugo beveik 9 % (2). Tačiau mažai natrio turinčios konservuotos šparaginės pupelės vis tiek yra pigesnės nei šviežios ar šaldytos. Jų mityba panaši.

Patiekiant pagardintas šparagines pupeles yra puikus būdas pagardinti skaniu, sveiku daržovių garnyru. Jei šparaginių pupelių troškinys yra privalomas, apsvarstykite galimybę išbandyti sveiką receptą su mažiau kalorijų ir mažiau riebalų. Arba paragaukite kreminės, tradicinės versijos. Tai šventė!

Spanguolių padažas

Naminis spanguolių padažas gali būti sveikas ir ekonomiškas pasirinkimas. Šviežių spanguolių kainos šiemet sumažėjo 20%, o konservuotų spanguolių padažas šiais metais pabrango 7% (2). Gamindami savo spanguolių padažą taip pat galėsite kontroliuoti ingredientus. Jis sumažina rafinuoto cukraus kiekį, dažnai randamą konservuotuose spanguolių padažuose.

Tačiau konservuotas spanguolių padažas vis tiek išlieka ekonomiškesnis už porciją. Taigi, jei tai yra įprastas skanėstas, kurį jūsų šeima mėgsta tik per šventes, mėgaukitės konservuotu spanguolių padažu, kad sutaupytumėte ir tradicijų.

Skrudintos morkos

Morkos yra nekaloringos, turtingos antioksidantais ir yra vienos pigiausių daržovių (14, 13). Venkite iš anksto supjaustytų ir nuluptų variantų ir sutaupykite pirkdami visas žalias morkas (13). Tiesiog nuplaukite, nulupkite ir susmulkinkite prieš vadovaudamiesi mėgstamu morkų kepimo receptu, kad gautumėte skanų ir prieinamą garnyrą.

Pupelių patiekalai

Džiovintos pupelės ir lęšiai taip pat yra vieni iš labiausiai prieinamų daržovių ir daug baltymų turinčio maisto (13, 15). Išmirkykite ir virkite džiovintas pupeles, užuot pirkę brangias konservuotas pupeles, kad pasigamintumėte sočias pupelių salotas, sriubą ar čili patiekalą. Šiuos patiekalus galite paruošti iš anksto ir užšaldyti šventei – tai patogus, sveikas ir prieinamas pasirinkimas.

Romėnų salotos

Salotos yra dar vienas pigus pasirinkimas prie stalo. Be to, kad romėnų salotos yra vienos pigiausių daržovių, jos, palyginti su praėjusiais metais, atpigo apie 10% (13, 2). Pridėkite ekonomiškesnių šviežių daržovių, tokių kaip žaliosios paprikos, svogūnai, ridikai ir agurkai (13). Išmeskite jį kartu su lengvu naminiu padažu. Dabar turite greitą, maistingas garnyras.

Desertas ant cento

Desertai yra saldi Padėkos dienos valgio pabaiga. Ir jie neturi būti brangūs, kad patenkintų minią.

Klasikiniai variantai, tokie kaip moliūgų pyragas, yra ekonomiški, ypač kai jie gaminami nuo nulio.

Tačiau norėdami sutaupyti, naudokite šviežią cukraus moliūgą. Konservuoti moliūgai yra viena brangiausių daržovių už puodelį, o konservuotų moliūgų kaina yra 30% didesnė nei praėjusiais metais (2, 13).

Kitas variantas – iš šviežių vaisių pasigaminti naminį trupinį ar traškutį. Neapdoroti obuoliai ir kriaušės yra du pigiausi pasirinkimai (13).

Jei norite lengvesnių variantų, šiuos vaisius galite supjaustyti ir kepti su cinamonu. Arba patiekite žalius griežinėlius su naminiu medumi, jogurtu ir žemės riešutų sviesto padažu.

Esmė

Bet koks didelės šeimos maistas kainuos tam tikrą mokestį, ypač atsižvelgiant į dabartines bakalėjos kainas. Tačiau Padėkos diena neturi sugriauti banko. Pirmenybė teikiama sveikiems, daug maistinių medžiagų turintiems augaliniams patiekalams gali padėti sukurti maistingas šventes be didelių išlaidų.

Planuodami rinktis pigiausius sezoninius produktus, šviežius ar kitokius, galite sutaupyti daugiau pinigų, neprarandant mitybos.

Tačiau, jei jūsų biudžetas leidžia, nedvejodami išsaugokite tradicinius patiekalus savo meniu.

Tarp švenčių galėsite mėgautis mėgstamais klasikiniais patiekalais ir grįžti prie sveikos mitybos.

Įrašas, kaip pigiau paruošti padėkos vakarienę, pasak dietologo, pirmiausia pasirodė „MyFitnessPal“ tinklaraštyje.



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -