Visada maniau, kad naminiai klasikinių receptų variantai yra daug geresni nei parduotuvėse. Spanguolių padažas yra puikus to pavyzdys. Nors man patiko konservuotas spanguolių padažas, kurį visada valgydavome per Padėkos dieną, kai buvau jaunas, po to, kai vienais metais pabandžiau gaminti spanguolių padažą nuo nulio, mane užkabino.
Dabar turiu visą sąrašą sveikų Kalėdų ir Padėkos receptų. Šiuose iš naujo sugalvotuose naujuose receptuose yra viso maisto ingredientų, mažai ruošinių ir daug mažiau cukraus. Jūs net nepraleisite konservuotų daiktų!
Geriausias spanguolių padažas (natūraliai saldintas)
Daugumoje naminio spanguolių padažo receptų reikia daug cukraus… pakankamai, kad spanguolių padažą priskirčiau desertui, o ne Padėkos dienos garnyrui!
Tiems, kurie jų nebandė, paprastos spanguolės labai aitros. Nebuvau tikra, kiek pavyks sumažinti baltojo cukraus kiekį ir vis tiek turėti skanų padažą. Neturėjau jaudintis, nes spragas užpildo nerafinuoti natūralūs saldikliai (medus) ir skanus obuolių padažas.
Šiame recepte vis dar yra daugiau natūralių cukrų, nei mes paprastai valgome. Tačiau tai daug sveikesnis pasirinkimas nei su rafinuotu cukrumi ir yra skanus skanėstas Padėkos dienos vakarienei.
Kaip pasigaminti paprastą spanguolių padažo receptą
Tiesiog sumaišykite ingredientus ir virkite, kol sutirštės. Tai tikrai taip paprasta! Apelsinų žievelę įdedu vėliau recepte, kad kvapnieji lakieji aliejai per daug nesugestų. Daugeliui padažų reikia tirštiklio, pavyzdžiui, kukurūzų krakmolo ar miltų. Tačiau šviežiose spanguolėse yra natūralaus pektino, kuris virimo metu suyra.
Sultys ir obuolių padažas suteikia natūralaus saldumo, todėl jums nereikės rudojo cukraus ar kitų nesveikų saldiklių. Man patinka toks receptas, koks yra, bet taip pat galite pridėti cinamono lazdelę ar dvi, kad gautumėte daugiau skonio.
Naminis spanguolių padažas taip pat puikiai tinka paruošti patiekalą. Padarykite dieną ar dvi prieš didžiąją dieną ir laikykite šaldytuve. Aš esu už lengvesnius (bet vis tiek sveikus!) šventinius patiekalus. O jei gaminate didelę partiją ir turite likučių, yra daugybė skanių būdų juos panaudoti (idėjos rasite žemiau).
Jei šiais metais rengiate Padėkos dieną, taip pat peržiūrėkite mano sveikąsias šparaginių pupelių troškinio, saldžiųjų bulvių troškinio, moliūgų sriubos ir šakniavaisių įdaro versijas.
Spanguolių padažo receptas
Naminė alternatyva parduotuvėje pirktam spanguolių padažui su skaniomis ananasų ir apelsinų užuominomis, papildančiomis skonį!
-
Į vidutinį puodą sudėkite spanguoles, ananasų arba apelsinų sultis, obuolių padažą ir vandenį ir užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies.
-
Sumažinkite iki vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kol spanguolės pradės sprogti (apie 10-15 min.).
-
Sumažinkite iki ugnies ir į spanguolių mišinį įpilkite šviežių apelsinų sulčių ir apelsino žievelės.
-
Troškinkite dar 10-15 minučių ir nukelkite nuo ugnies.
-
Leiskite padažui atvėsti iki kambario temperatūros ir prieš patiekdami laikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas, geriausia per naktį.
Mitybos faktai
Spanguolių padažo receptas
Kiekis porcijoje (0,5 puodelio)
Kalorijos 86
Kalorijos iš riebalų 1
% dienos vertė*
Riebalai 0,15 g0 %
Sočiųjų riebalų 0,01 g0 %
Mononesočiųjų riebalų 0,02 g
Natrio 3 mg0 %
Kalis 139 mg4 %
Angliavandeniai 23g8 %
Skaidulos 3g13 %
Cukrus 15g17 %
Baltymai 1g2 %
Vitaminas A 93 TV2 %
Vitaminas C 23 mg28 %
Kalcis 17 mg2 %
Geležis 1 mg6 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
- Tai nėra taip saldu, kaip parduotuvėje pirktos versijos! Paragaukite gaminimo pabaigoje. Jis natūraliai saldus nuo vaisių sulčių ir obuolių padažo, tačiau, jei reikia, galite pridėti daugiau medaus ar stevijos.
- Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki savaitės.
Kaip naudoti likusį spanguolių padažą
Su Padėkos dienos kalakutiena suvalgius šviežių spanguolių padažo gali nelikti. Jei vis dėlto tai padarysite, čia yra keletas būdų, kaip panaudoti likučius.
Ar valgai spanguolių padažą? Kokių maisto produktų visada valgote per Padėkos dieną? Pasidalinkite žemiau!