Sveiko prancūziško padažo receptas | Sveikatos mama


Vidurinėje mokykloje turėjau draugę, kuri mėgo puoštis prancūziškai ant visko, įskaitant picą. Niekada nesupratau, kodėl ji taip mylėjo. Kadangi tai labai patinka mano mamai ir vyriausiam sūnui, nusprendžiau rasti gerą naminį variantą.

Prancūziškas apsirengimas?

Prancūziškas salotų padažas, kaip mes žinome šiandien, neegzistavo iki šiol. Iki septintojo dešimtmečio klasikinis prancūziškas vinigretas iš pradžių buvo sveikas aliejaus ir acto užpilas, o dabar mes tiesiog vadiname vinigretu. Senovinėse kulinarijos knygose buvo išvardyti prieskoniai, pavyzdžiui, juodieji pipirai ir citrinų sultys, vėliau pridedami askaloniniai česnakai, česnako milteliai, Dižono garstyčios ir kiti ingredientai.

Bėgant metams buvo pridėta tokių ingredientų kaip paprika (ir net kečupas), kad ryškiai oranžinė versija būtų populiari šiandien.

Jis gali būti visai ne iš Prancūzijos, bet jis tikrai yra Amerikos mėgstamiausias.

Ir iki šiol prancūziškų padažų ingredientus reguliavo FDA. Taip yra todėl, kad nuo 1920 m. mineralinis aliejus (taip, iš naftos) tapo populiariu alyvuogių aliejaus pakaitalu. Mineralinis aliejus yra nevirškinamas ir veikia kaip vidurius laisvinanti priemonė, todėl tapo populiariu salotų padažo pakaitalu norint numesti svorio.

Galų gale perdirbto maisto prekių ženklai sukūrė papildomų variantų, tokių kaip Catalina padažas ir kreminis prancūziškas padažas.

Tikras maistas prancūziškas padažas

Ši naminė versija privertė mane suprasti, kodėl žmonės taip mėgsta prancūzišką padažą. Naudojant tik tikrus maisto ingredientus ir be augalinio aliejaus ar perdirbto cukraus, tai lengva ir skanu. Mums patinka beveik prie bet kokio patiekalo (išskyrus galbūt picą?). Originalų aliejaus ir acto pagrindą bandžiau subalansuoti su šiek tiek saldumo, primenančio naujesnę versiją.

Aš naudoju baltojo vyno actą, bet tiks ir raudonojo vyno actas arba obuolių sidro actas (nors jų skonis stipresnis). Pomidorų pasta suteikia spalvos ir skonio nepridedant tonų cukraus. O medus prideda šiek tiek saldumo ir veikia kaip aliejaus ir acto emulsiklis.

Mano vaikai mėgsta panardinti šviežias daržoves į šį salotų padažą (tikriausiai todėl, kad jis primena naminį kečupą). Jei esate prancūziškų padažų gerbėjas (o gal net jei nesate), išbandykite šią sveikesnę naminę versiją.

Sveiko prancūziško padažo receptas

Paprasta ir skani naminė alternatyva parduotuvėje įsigytam prancūziškam padažui, kurį pasigaminsite namuose per mažiau nei 2 minutes.

Mitybos faktai

Sveiko prancūziško padažo receptas

Kiekis vienai porcijai (1 TBSP)

Kalorijos 60
Kalorijos iš riebalų 54

% dienos vertė*

Riebalai 6g9 %

Sočiųjų riebalų 1g6 %

Polinesočiųjų riebalų 1 g

Mononesočiųjų riebalų 4g

Natrio 24 mg1 %

Kalis 18 mg1 %

Angliavandeniai 1g0 %

Skaidulos 0,1g0 %

Cukrus 1g1 %

Baltymai 0,1 g0 %

Vitaminas A 20 TV0 %

Vitaminas C 0,3 mg0 %

Kalcis 2 mg0 %

Geležis 0,1 mg1 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Patiekite ant salotų arba naudokite kaip mirkymo padažą.

Daugiau salotų padažo receptų

Mėgstu geras salotas, todėl stengiuosi, kad jos būtų šviežios su įvairiais salotų padažais. Štai keletas mūsų mėgstamiausių.

Ką labiausiai mėgstate valgyti su prancūzišku padažu? Palikite komentarą ir praneškite mums!



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -