Kreminė žiedinių kopūstų bulvių košė su česnaku


Kas žinojo, kad žiediniai kopūstai yra tokia universali daržovė? Tinkamai paruošta, žiedinių kopūstų košė yra panašios tekstūros kaip įprastos bulvių košės saldaus, sviestinio skonio. Įdėkite šiek tiek česnako ir papuoškite žaliais svogūnais ir jie dar skanesni!

Aš mėgstu bulves, bet dauguma iš mūsų į savo racioną įtraukiame per daug krakmolingų baltų maisto produktų (kas nors kepa keptas bulvytes?). Šis žiedinių kopūstų bulvių košės receptas (arba „fauxtatoes“, kaip aš mėgstu jį vadinti) yra puikus garnyras Kalėdoms ar kitoms šventėms. Mums taip pat patinka sveika šeimos vakarienė bet kurią savaitės naktį. Jie natūraliai yra be glitimo, mažai angliavandenių ir keto.

Kodėl verta valgyti žiedinių kopūstų „bulves“?

Bulvės turi tam tikrų maistinių savybių, o kepta bulvė kiekvieną kartą pranoksta perdirbtą Frankenšteino „maistą“. Vis dėlto jis negali viršyti žiedinių kopūstų sveikatos požiūriu.

Štai kodėl žiedinių kopūstų taisyklės:

  • Jie mažai angliavandenių – Mažoje bulvėje yra daugiau nei 20 gramų angliavandenių. Palyginimui, žiediniai kopūstai? Tik 5 gramai. Mums reikia angliavandenių energijai gauti, tačiau per daug jų gali veikti prieš mus. Šios keto „bulvės“ apsaugo cukraus kiekį kraujyje ir apsaugo nuo insulino šuolių, kurie kenkia sveikatai.
  • Mažiau pesticidų – Bulvės užima aukščiausią vietą maisto produktų, gausiai apipurkštų pesticidais, sąraše. Tiesą sakant, neekologiški žiediniai kopūstai taip pat yra sąraše, bet yra daug žemesni (geresni). Kai ekologiškų nėra, žiediniai kopūstai yra geresnis pasirinkimas.
  • Subalansuotas baltymų ir skaidulų kiekis – Atrodo, kad tai laimi balta bulvė, kurioje yra keliomis dešimtosiomis gramų daugiau baltymų nei žiediniuose kopūstuose ir maždaug tiek pat skaidulų (jei valgote odą). Kita vertus, žiediniai kopūstai siūlo labiau subalansuotą aminorūgščių profilį.
  • Maistinių medžiagų tankus – Tiesa, bulvėse yra daug vitamino C ir nemažai B6, kalio ir geležies. Vis dėlto, vien puodelyje žiedinių kopūstų yra beveik 30 mg daugiau vitamino C nei bulvėse, panašus B6 ir folio rūgšties kiekis bei papildoma vitamino K dozė. Kad bulvės būtų tinkamos, jose yra daugiau kalio nei žiediniuose kopūstuose… jei valgysite odą.

Taigi, kaip pritraukti savo šeimą į šią jums geresnę bulvių košę?

Kaip pasigaminti geriausias žiedinių kopūstų bulvių koše (vaikai valgys!)

Tai vienas pakaitalų, manau, kad iš tikrųjų skonis geresnis nei originalas! Draugė padarė tai savo vyrui, o jis net nesuprato, kad tai žiedinis kopūstas. Daržovės už pergalę! Jei pirmą kartą žiedinius kopūstus paverčiate „bulvių“ garnyru“, pridėjus sūrio ir papildomo skonio jie paverčiami kažkuo skaniu.

Daugelis vaikų nesijaudins dėl skirtumo, o jūs galite būti laimingi žinodami, kad išspaudžiate papildomų maistinių medžiagų. Pabarstykite lydytu sūriu ir net atkakliausi daržovių nemėgėjai tai išbandys. Jis taip pat skanus, patiekiamas su šiuo Marry Me Chicken patiekalu. Beje, mes taip pat mėgstame naudoti žiedinius kopūstus Paleo „ryžiams“.

Su įprasta bulvių koše galite naudoti virtuvinį kombainą arba bulvių trintuvą. Kadangi žiediniai kopūstai nėra krakmolingi, juos reikia sumaišyti, kad būtų kreminė tekstūra.

Skonio parinktys

Dažniausiai žiedinių kopūstų bulvėms pagardinti naudoju česnako miltelius. Taip pat galite naudoti šviežias, maltas česnako skilteles. Norėdami iš tikrųjų pagerinti skonį, išbandykite skrudintą česnaką! Arba tiesiog ant silpnos ugnies alyvuogių aliejuje pakepinkite susmulkintą česnaką, kol pasidarys kvapnus.

Dėl kremiškumo dedu parmezano sūrį ir kreminį sūrį arba grietinę. Graikiškas jogurtas taip pat veikia ir suteikia jam malonų kvapą ir šiek tiek baltymų.

Štai kaip pasigaminti žiedinių kopūstų bulvių košę, kuri tikrai verta svečių (ir vaikų):

Žiedinių kopūstų bulvių košės receptas

Ši kreminė žiedinių kopūstų „bulvių košė“ yra sūrus ir maistingas maistas. Pagaminti iš sviestinio žiedinio kopūsto, manau, jie netgi geresni už įprastą bulvių košę!

  • 1 didelės galvos šviežių žiedinių kopūstų (ARBA 1-2 maišeliai šaldytų žiedinių kopūstų)
  • ¼ puodelis nesūdyto sviesto
  • 2 TBSP grietinėlės sūris (arba grietinės, nebūtina)
  • 2 TBSP Parmezano sūris (tarkuota, neprivaloma)
  • ¼ šaukštelis česnako milteliai (pagal skonį ARBA 2-3 česnako skiltelės, maltos)
  • druskos (pagal skonį)
  • juodieji pipirai (pagal skonį)
  • Jei naudojate šviežią žiedinio kopūsto galvą, stambiai supjaustykite ją į vienodus, didelius žiedinio kopūsto žiedynus. Tiks ir žiedinių kopūstų ryžiai, tačiau jie iškepa daug greičiau.

  • Dideliame puode užvirinkite keletą litrų vandens.

  • Sudėkite žiedinius kopūstus ir kepkite, kol šakutė suminkštės.

  • Gerai nusausinkite.

  • Išvirtus žiedinius kopūstus perkelkite į didelį dubenį ir įdėkite sviesto bei grietinėlės sūrio arba grietinės ir parmezano sūrio.

  • Naudokite panardinamąjį maišytuvą arba rankinį maišytuvą, kad sutrinkite iki vientisos ir kreminės masės. Tai pats svarbiausias žingsnis… žiedinio kopūsto gabaliukai – dovana!

  • Jei norite, žiedinių kopūstų tyrę pabarstykite papildomai sūriu ir patiekite šiltą.

  • Jei norite, žiedinių kopūstų košę papuoškite šviežiomis kapotomis petražolėmis arba šviežiais laiškiniais česnakais.

Mitybos faktai

Žiedinių kopūstų bulvių košės receptas

Kiekis porcijoje (0,75 puodelio)

Kalorijos 116
Kalorijos iš riebalų 90

% dienos vertė*

Riebalai 10g15 %

Sotieji riebalai 6 g38 %

Transriebalai 0,3 g

Polinesočiųjų riebalų 0,4 g

Mononesočiųjų riebalų 3g

Cholesterolis 26 mg9 %

Natrio 459 mg20 %

Kalis 298 mg9 %

Angliavandeniai 5g2 %

Skaidulos 2g8 %

Cukrus 2g2 %

Baltymai 3g6 %

Vitaminas A 314 TV6 %

Vitaminas C 46 mg56 %

Kalcis 48 mg5 %

Geležis 0,4 mg2 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Laikykite sandariame inde šaldytuve, o likučius pašildykite ant viryklės.

Labiau vizualus žmogus? Peržiūrėkite mano 90 sekundžių vaizdo įrašą čia:

Sėkmės patarimai

Jei anksčiau bandėte gaminti žiedinių kopūstų bulvių košę ir jums nepatiko rezultatas, nebijokite bandyti dar kartą vadovaudamiesi šiais patarimais:

  • Prieš trindami ir plakdami būtinai gerai nusausinkite išvirtus žiedinius kopūstus ir išspauskite papildomą skystį.
  • Ne tik trinti, plakti! Mano mėgstamiausias būdas yra panardinamasis maišytuvas tiesiai į puodą, kad „bulvės“ būtų gražios ir erdvios.
  • Apsirenk! Ant viršaus uždėkite žole maitinamo sviesto, trupinto šoninės, tarkuoto sūrio ir (arba) šviežių arba džiovintų žolelių.

Žiedinių kopūstų košė be pieno

Šio recepto nedariau be pieno produktų (čia mano nuomonė apie tai), bet žinomų gamintojų sviestu pagardintas kokosų aliejus ir truputis kokosų pieno, kad palengvintų tekstūrą, tikriausiai puikiai tiks. (PS Jei jums kyla įtarimų dėl „aromatinio“ kokosų aliejaus, štai vienas paaiškinimas.)

Kaip paruošti trintas žiedinių kopūstų bulves greitai paruošiančiame puode

Kai pirmą kartą paskelbiau šį receptą, sulaukiau keleto klausimų, kodėl žiedinius kopūstus verdu, o ne verdu garuose, kad išsaugotų maistines medžiagas. Ruošdamas žiedinį kopūstą gaunu geriausius tekstūros rezultatus, tačiau jei pradėsite nuo minkšto (bet ne pervirto ir minkšto) žiedinio kopūsto, tiks beveik bet koks kepimo būdas. (Aš jį atsiimu… jokios mikrobangų krosnelės!)

Greitasis puodas yra puikus šios diskusijos sprendimas ir iš tikrųjų puikiai išsaugo maistines medžiagas. Jei tai dar nepažįstate, pateikiu savo mėgstamą Instant Pot modelį ir maisto gaminimo patarimus!

Momentinio puodo parinktis:

  1. Nuplaukite ir supjaustykite žiedinius kopūstus, pašalinkite lapus ir stiebus.
  2. Į Instant Pot įpilkite garintuvo/smulkintuvo krepšelį kartu su 1 puodeliu vandens.
  3. Sudėkite žiedinio kopūsto gabalėlius.
  4. Nustatykite rankinį aukštą slėgį 4 minutėms.
  5. Rankiniu būdu išleiskite / atleiskite slėgį.
  6. Atidarykite, nusausinkite ir išimkite vidinį krepšį.
  7. Likusį skystį švelniai išspauskite iš žiedinio kopūsto ir grąžinkite į puodą.
  8. Sudėkite kitus ingredientus ir plakite iki kreminės masės!

Ar išbandysite šį žiedinių kopūstų receptą vietoj bulvių košės? Jei esate tikintis trintais žiediniais kopūstais, ar turite kokių nors patarimų? Praneškite man komentaruose!



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -