Dešra įdaryti žieminiai moliūgai – tai lengvas ir sveikas receptas, kuris yra puikus pagrindinis patiekalas „viskas viename“ įtemptą savaitės vakarą. Taip pat pašildysime kitos dienos pietums. Mano vaikai mėgsta moliūgų „dubenėlius“, o man patinka, kad tai soti ir sveika vakarienė.
Jie natūraliai be glitimo ir gali būti lengvai pagaminti be pieno. Įdaryti moliūgai yra pakankamai įmantrūs Kalėdų garnyrui, bet pakankamai paprasti bet kurią savaitės dieną.
Įdaryti spagečių skvošas
Paskutinį kartą juos gamindama naudojau spageti moliūgus, bet tiks bet kokie žieminiai moliūgai. Galite gaminti įdarytą gilių moliūgą arba pasirinkti įdarytą moliūgą. Delicata skvošas taip pat tinka. O jei norite kažko su mažiau angliavandenių, išbandykite šiuos įdarytų cukinijų moliūgų „valtelius“.
Grybai, pipirai ir svogūnai papildo sūrų, prieskoniais pagardintą dešrą. Sodrus, kreminis moliūgas viską sujungia su maloniu sviestu ir sūriu.
Užpildymo parinktys
Vidinį mišinį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš tai dariau su jautiena, šeriama žole, špinatais ir feta, arba su vištienos likučiais, artišokais ir grybais. Su vaikais pastebėjau, kad ką nors sudėjus į „valtį“ ar ant iešmo tampa smagiau (ir skanu).
Čia yra dar keletas įdaru idėjų:
- Laukiniai ryžiai arba baltieji ryžiai (štai kodėl aš nemėgstu rudųjų ryžių!)
- Čederio sūris (vietoj parmezano)
- Pekano riešutai ir džiovintos spanguolės
- Virta quinoa
- Aštri itališka dešra (vietoj nuorodos dešros)
- Naudokite 2-3 skilteles česnako ir pakepinkite su svogūnu (vietoj česnako miltelių)
Sūrio įdaryto gilių moliūgų receptas (ar bet kuris kitas žieminis moliūgas!), supakuotas su daržovėmis, yra puikus sotus patiekalas. Mano vaikai mėgsta šį receptą ir vis sugrįžta, kai jį gaminu!
Dešra įdaryti žieminiai moliūgai receptas
Saldūs žieminiai moliūgai, įdaryti pikantišku mėsos, paprikos, svogūnų, grybų ir prieskonių mišiniu.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°F.
-
Moliūgą perpjaukite pusiau iš viršaus į apačią ir išimkite sėklas.
-
Sudėkite moliūgą nupjauta puse žemyn į kepimo indą su ½ puodelio vandens. Kepkite 30-45 minutes, kol šakutė suminkštės.
-
Kol moliūgai kepa, kepkite dešrą didelėje keptuvėje ant vidutinės ir stiprios ugnies, kol paruduos ir iškeps.
-
Išimkite dešrą iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
-
Į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, papriką ir grybus ir kepkite, kol beveik suminkštės
-
Nukelkite nuo ugnies ir vėl sudėkite dešrą, taip pat sviestą ir prieskonius ir gerai išmaišykite.
-
Kai moliūgai iškeps, išimkite jį iš orkaitės ir apverskite taip, kad nupjauta pusė būtų į viršų.
-
Įdarykite moliūgą dešrų mišiniu ir, jei naudojate, užpilkite parmezano. Įdarytus moliūgus vėl pašaukite į orkaitę maždaug 10 minučių, kad apskrus.
-
Išimkite iš orkaitės, kiekvieną moliūgą perpjaukite per pusę, patiekite ir skanaukite!
Mitybos faktai
Dešra įdaryti žieminiai moliūgai receptas
Kiekis vienai porcijai (0,25 moliūgo)
Kalorijos 485
Kalorijos iš riebalų 378
% dienos vertė*
Riebalai 42g65 %
Sotieji riebalai 18g113 %
Transriebalai 1g
Polinesočiųjų riebalų 5g
Mononesočiųjų riebalų 17 g
Cholesterolis 113 mg38 %
Natrio 1437 mg62 %
Kalis 497 mg14 %
Angliavandeniai 7g2 %
Skaidulos 2g8 %
Cukrus 3g3 %
Baltymai 20g40 %
Vitaminas A 1669 TV33 %
Vitaminas C 41 mg50 %
Kalcis 64 mg6 %
Geležis 2 mg11 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Taip pat galite praleisti vandenį gamindami skrudintą skvošą. Vietoj to, aliejumi pateptą moliūgą dėkite pjaunama puse žemyn ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Skvošas taip bus labiau karamelizuotas, o ne garuose.
Kaip jums patinka ruošti skvošą? Palikite komentarą ir praneškite mums!