Kaip pasigaminti auksinį pieną (tik 5 minutes!)


Mūsų šeima jau daugelį metų gėrė šį auksinio pieno receptą ir jis yra mūsų mėgstamiausias. Man patinka susirangyti su gera knyga, o karštas gėrimas ir auksinis pienas yra puikus pasirinkimas. Jo žemiškas, auksinis prieskonis yra galingas Ajurvedos vaistas, naudojamas šimtmečius.

Natūraliai be glitimo auksinis pienas yra skanus būdas gauti ciberžolės naudos sveikatai!

Auksinis ciberžolės pienas

Tikriausiai esate susidūrę su ciberžole Indijos ar Azijos patiekaluose. Jį lengva atpažinti iš ryškiai geltonos (ir turiu omenyje labai ryškiai geltonos!) spalvos.

Indijoje vadinama haldi doodh, tradicinė ciberžolės arbata gaminama iš pieno ir ciberžolės. Modernesnėse auksinio pieno versijose prideda visko – nuo ​​klevų sirupo iki avižų pieno. Paruoštas tokiu būdu su šildančiais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas ir imbieras, net mano vaikams patinka skonis. Skonis panašus į chai, bet šiame recepte nenaudojamas kardamonas.

Šios ciberžolės arbatos galime gerti kelis kartus per savaitę, priklausomai nuo metų laiko ir to, kas skamba gerai. Mėgstu jį gerti, ypač prieš miegą. Auksinis pienas padeda atsipalaiduoti ir stiprina imuninę sistemą miegant.

Auksinio pieno privalumai

Auksinis pienas yra daugiau nei skanus. Ciberžolės vartojimas palaiko virškinimą, imuninę funkciją ir kepenų veiklą. Tai netgi gali pasiūlyti apsaugą nuo kai kurių vėžio rūšių. Dėl priešuždegiminių ciberžolės savybių ji populiari nuo sąnarių skausmo. Taip pat buvo įrodyta, kad jis saugo širdies ir širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatą.

Ši arbata padidina natūralią ciberžolės antioksidacinę galią, nes patiekiama karšta. Taip pat deriname jį su kitais naudingais prieskoniais ir trupučiu riebalų bei pipirų, kad geriau įsisavintų.

Yra keli ciberžolės arbatos gaminimo variantai (pateikta žemiau). Tačiau štai ko jums reikia, kad išnaudotumėte visas ciberžolės naudą. Pakaitinkite, pačią ciberžolę, įpilkite riebalų, kad įsigertų, ir juodųjų pipirų, kad ciberžolė suaktyvintų.

Pradėkite nuo šio pagrindo ir sureguliuokite prieskonius bei saldiklius pagal savo pageidavimus!

Kokį pieną naudoti

Tradiciškai ciberžolės pienas gaminamas iš karšto karvės pieno. Jei jūsų šeima gali tai toleruoti, žole maitinamas žalias pienas suteikia malonaus kreminio skonio. Ne pieno produktai yra migdolų pienas, anakardžių pienas, pekano pienas ir avižų pienas. Kokosų pienas (ne konservuotas, o šis receptas) yra dar vienas be pieno pasirinkimas, į kurį pridedama šiek tiek sveikų riebalų. Kai kurie žmonės naudoja augalinį sojų pieną, bet aš jo nenaudoju ar rekomenduoju.

Jis nebus toks kreminis, bet jūs netgi galite paruošti šį receptą naudodami paprastą vandenį, o ne pieną. Kaulų sultinys yra dar vienas puikus pagrindo pasirinkimas. Jei naudojate sultinį, saldiklio galite praleisti. Sultinys akivaizdžiai suteikia žemiškesnį, pikantiškesnį skonį. Jei nenaudojate pieno ar sultinio, apsvarstykite galimybę pridėti nedidelį kiekį riebalų (pvz., ghi arba kokosų aliejaus), nes tai padidins absorbciją.

Jautiesi tikrai drąsus? Vietoj to pabandykite naudoti kupranugarių pieną!

Auksinio pieno receptas (ciberžolės arbata)

Auksinis pienas yra puikus būdas kasdien gauti virškinimą ir imunitetą stiprinančią ciberžolės naudą. Sužinokite, kaip pasigaminti šį sveikatą stiprinantį gėrimą per mažiau nei 5 minutes!

  • Visus ingredientus (išskyrus paprikas) sudėkite į greitaeigį trintuvą ir plakite iki vientisos masės.

  • Supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite 3-5 minutes ant vidutinės ugnies, kol įkais, bet neužvirs.

  • Jei naudojate, įmaišykite žiupsnelį juodųjų ir kajeno pipirų.

  • Išgerti iš karto.

Mitybos faktai

Auksinio pieno receptas (ciberžolės arbata)

Kiekis vienai porcijai

Kalorijos 163
Kalorijos iš riebalų 72

% dienos vertė*

Riebalai 8g12 %

Sotieji riebalai 5g31 %

Polinesočiųjų riebalų 0,3 g

Mononesočiųjų riebalų 2g

Cholesterolis 29 mg10 %

Natrio 93 mg4 %

Kalis 400 mg11 %

Angliavandeniai 16g5 %

Skaidulos 1g4 %

Cukrus 15g17 %

Baltymai 8g16 %

Vitaminas A 418 TV8 %

Vitaminas C 0,3 mg0 %

Kalcis 308 mg31 %

Geležis 1 mg6 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

  • Ciberžolė yra natūralios, ryškios geltonos spalvos ir gali nudažyti maišytuvus ir stalviršius. Spalva ilgainiui išbluks, tačiau gali padėti pasidaryti tirštą sodos ir vandens pastą bei nušveisti dėmę.
  • Šis iš anksto pagamintas ciberžolės imbiero sultinio yra puikus pasirinkimas, jei pasirinksite arbatą ruošti su kaulų sultiniu.

Auksinio pieno spartieji klavišai

Jei nenorite maišyti prieskonių kiekvieną kartą, kai gaminate arbatą, galite lengvai paruošti prieskonių mišinį ir tiesiog įmaišykite juos į pašildytą pieną.

1 variantas: sausas auksinio pieno mišinys

Norėdami naudoti, įpilkite 2 arbatinius šaukštelius šio mišinio į 2 puodelius pasirinkto pašildyto pieno.

2 variantas: auksinės ciberžolės pasta

Kitas skaitytojas Rose taip pat pasidalino šiuo variantu (ačiū, Rose!)

Nerūdijančio plieno keptuvėje sumaišykite vandenį, ciberžolę ir juoduosius pipirus. Turėtų susidaryti tiršta pasta. Virkite ir maišykite 7–10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite kokosų aliejaus, šluotele visiškai sumaišydami kokosų aliejų. Perkelkite į stiklinį indą su dangteliu ir laikykite šaldytuve.

Norėdami naudoti, išplakite 1 arbatinį šaukštelį auksinės pastos į 2 puodelius pasirinkto pašildyto pieno. Pagal skonį įpilkite melasos, vanilės ekstrakto ir cinamono.

Ciberžolės arbatos DUK

Bėgant metams šis receptas išpopuliarėjo ir sulaukiau kelių (šimtų) klausimų apie jį. Sudariau šį dažniausiai užduodamų klausimų sąrašą, kad atsakyčiau į dažniausiai užduodamus klausimus:

Kur gauti ciberžolės?

Pastaruoju metu iš sodo gaunu šviežios ciberžolės. Aš taip pat anksčiau užsisakiau sausą, miltelių pavidalo ciberžolę dideliais kiekiais. Aš naudoju jį daugelyje prieskonių mišinių, grožio receptų ir šiame auksiniame piene. Ieškokite ekologiško, nešvitinto ir turinčio kurkumino. Prekės ženklas dažnai nurodo procentą. Užsisakiau šį ne vieną kartą.

Norite dar patogesnio pasirinkimo? Vienas iš mano mėgstamiausių prekių ženklų Organifi gamina skanų paruoštą ciberžolės gėrimų mišinį. Jame gausu supermaisto, padedančių užmigti, pagerinti imuninę sistemą ir atsipalaiduoti naktį.

Ką daryti, jei aš nemėgstu ciberžolės / pipirų / arbatos?

Tai vis tiek verta pabandyti, nes jo skonis nepanašus į kitus. Juodieji pipirai čia svarbūs, nes juose yra piperino – junginio, kuris, kaip žinoma, padidina ciberžolės naudą.

Ar galiu praleisti medaus / klevų sirupą?

Žinoma. Manau, kad tai padeda sušvelninti stiprų ciberžolės skonį, bet tai nėra būtina. Taip pat galite naudoti steviją (sveika cukraus kiekiui kraujyje mažinti) arba maistinių medžiagų turinčią juodąją melasą, kad gautumėte naudos sveikatai. Atminkite, kad melasa ne tik suteikia švelnų saldumą, bet ir suteikia jai daugiau imbierinio skonio!

Ar galiu į savo mitybą įtraukti ciberžolę kitu būdu?

Žinoma! Bet tai, mano nuomone, skaniausia. Jei nemėgstate ciberžolės latės arba nenorite skirti laiko jas gerti, tiesiog pridėkite ingredientų į bet kurį maistą arba valgykite vieną. Pavyzdžiui, ant kai kurių skrudintų daržovių įberkite ciberžolės, juodųjų pipirų ir alyvuogių aliejaus, kad atliktumėte tą patį.

Aš turiu ___ sveikatos būklę arba esu nėščia/slauga. Ar galiu tai gerti?

Prieš naudojant bet kokią natūralią priemonę, visada rekomenduoju pasikalbėti su sveikatos priežiūros specialistu. Merilendo universiteto medicinos centras praneša, kad saugu virti su ciberžole nėštumo ir žindymo laikotarpiu. Tačiau jie įspėja nenaudoti ciberžolės papildų, prieš tai nepanaudoję sveikatos specialisto.

Kiti sveikatos ekspertai rekomenduoja vengti ciberžolės dideli, vaistiniai kiekiai už šiuos dalykus:

  • Nėštumo metu
  • Tiems, kuriems yra arba anksčiau buvo tulžies takų obstrukcija
  • Žmonės, vartojantys kraujo skiediklius
  • Tie, kuriems yra didesnė inkstų akmenų rizika
  • Žmonės, kuriems bus atlikta operacija (nes ciberžolė skystina kraują)

Prieš gerdami auksinį pieną, būtinai pasitarkite su savo sveikatos priežiūros specialistu arba akušeriu, jei turite sveikatos problemų. Prieš priimdami sprendimą, pasikalbėkite su žmogumi, kuris žino jūsų situaciją.

Ar vaikai gali gerti ciberžolės arbatą?

Savo vaikams duodu mažas sumas. Ciberžolė juk yra prieskonis! Jie mėgsta skonį ir nori padėti jį pagaminti. Tačiau prieš gerdami šį gėrimą pasitarkite su jų sveikatos priežiūros specialistu, jei turite klausimų ar rūpesčių.

Šis dažytas mano stalviršis / maišytuvas / puodelis. Ką man daryti?

Turiu gerų ir blogų naujienų. Geros naujienos yra tai, kad dėmės nėra kenksmingos ir laikui bėgant išnyks. Bloga žinia ta, kad tai užtruks šiek tiek laiko. Gali padėti kepimo sodos vandens pastos naudojimas dėmei išvalyti.

Ar galiu padaryti didelę partiją ir laikyti ją šaldytuve?

Žinoma! Aš pagaminau iki pusės galono ir laikiau šaldytuve. Manau, kad mėgaujuosi ir šaltu, bet galite pašildyti ir nedideliame puode. Šis ciberžolės limonadas yra dar viena skani versija, kurią galite turėti po ranka

Ar galiu naudoti šviežią ciberžolės šaknį?

Taip! Ten, kur gyvenau, jo nebuvo dažnai galima įsigyti, todėl šiam receptui naudojau sausą. Jei norite naudoti šviežią, į receptą įtarkuokite 1 colio gabalėlį šviežios ciberžolės šaknies. Taip pasiekiamas tas pats. Taip pat galite perkošti naudodami smulkų tinklelį, kad pašalintumėte likusį minkštimą ar gabalus.

Šiame recepte taip pat galite naudoti šviežią imbierą, o ne džiovintą.

Kaip naudojate ciberžolę? Žemiau pasidalykite savo mėgstamais naudojimo būdais!

Šį straipsnį mediciniškai peržiūrėjo Madiha Saeed, MD, sertifikuota šeimos gydytoja. Kaip visada, tai nėra asmeninis medicininis patarimas, todėl rekomenduojame pasikalbėti su gydytoju.

Ciberžolės arbata arba auksinis pienas yra nuostabi imunitetą stiprinanti priemonė, kurios sudėtyje yra ciberžolės, cinamono, imbiero ir pipirų pieno / sultinio pagrindu.



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -