Salotų užpilai yra puikus dalykas norint pradėti gamintis patiems. Ne tik sutaupysite pinigų, bet ir skonis bus daug geresnis naudojant šviežius ingredientus. Dar geriau, jei galite vengti augalinio aliejaus ir kitų priedų iš parduotuvėje pirktų padažų.
Šis balzaminis vinigretas yra vienas iš mano mėgstamiausių naminių salotų padažų. Tai neįtikėtinai lengva pasigaminti namuose, o skonis nuostabus!
Kokybiškas naminis balzaminis vinigretas
Balzamiko actas man buvo įgytas skonis ir meilės istorija. Jaunystėje jo visai nemėgau, o dabar tai vienas mėgstamiausių mano patiekalų. Ji taip pat turi neįtikėtinai unikalią istoriją.
Tikras balzaminis actas brandinamas mažiausiai 12 metų. Jis pagamintas iš nefermentuotos virtos vynuogių misos, sumažinant tirštą vynuogių sulčių kiekį. Balzaminis vinigretas brandinamas iki penkių skirtingų tipų statinėse, daugelis yra senesnės nei pusę amžiaus. Jis gali būti gaminamas tik Italijos Modenos ir Reggio regionuose.
Balzamiko actas, pagamintas laikantis šių griežtų nurodymų, gali gauti „Aceto Balsamico Tradizionale“ etiketės Italijoje ir laikomas priziniu actu.
Dauguma parduotuvių lentynose esančio balzamiko acto gaminami panašiu būdu, tačiau brandinami trumpiau. Jie taip pat gaminami sumažinus vynuogių sulčių kiekį, tačiau brandinami tik mažiausiai 3 metus. Tokio balzamiko acto daugumoje vietų rasti lengviau.
Kai kurie produktai, parduotuvėse pažymėti kaip „balzamiko actas“, iš tikrųjų yra tik sidro actas ar kiti nebrangūs actai, dažyti taip, kad atrodytų kaip tikras balzaminis actas. Patikrinkite etiketes ir ieškokite aukštos kokybės prekės ženklo, kad to išvengtumėte, nes kai kuriuose gali būti dirbtinių spalvų ir skonių.
Ingredientai balzaminiame padaže
Apverskite butelį parduotuvėje įsigyto salotų padažo ir rasite tokių ingredientų kaip sojų aliejus, kukurūzų sirupas ir net maistiniai dažai. Šis receptas yra paprastas ir skonis daug geresnis nei daugelio parduotuvių prekių ženklų! Jis prasideda nuo balzamiko acto (žinoma!), kad rūgštingumas būtų subalansuotas medumi. Kai kuriuose receptuose kaip saldiklis naudojamas cukrus arba klevų sirupas.
Kiti įprasti ingredientai yra žolelės, tokios kaip raudonėlis ir askaloniniai česnakai. Aš naudoju baziliką ir susmulkintą česnako skiltelę. Dižono garstyčios suteikia papildomo skonio ir aštrumo, o širdžiai sveikas alyvuogių aliejus sudaro padažo pagrindą.
Kaip naudoti balzaminį vinaigretės padažą
Yra senas žaliųjų salotų paruošimo režimas, tačiau balzaminis vinigretas skirtas ne tik salotoms! Nors jis nuostabaus skonio ant špinatų salotų su ožkos sūriu, braškėmis ir pekano riešutais. Tai taip pat puikus marinatas prie mėsos. Pabarstykite ant skrudintų arba troškintų daržovių, kad gautumėte papildomo skonio. Taip pat galite naudoti kaip padažą prie makaronų salotų. Jei norite skanaus varianto be glitimo, naudokite ryžių makaronus.
Kad ir kaip jį naudotumėte, balzaminis vinigretas yra paprastas ir skanus būdas papuošti savo patiekalus!
Balzamiko vinaigretės receptas
Šis paprastas balzaminis vinigretas gali būti pagamintas per kelias minutes, kad pagardintumėte bet kokias salotas ar daržoves.
-
Sudėkite visus ingredientus į mažą indelį, uždarykite ir purtykite, kol susimaišys.
-
Naudokite pagal pageidavimą ant salotų, daržovių arba kaip marinatą ant mėsos.
Mitybos faktai
Balzamiko vinaigretės receptas
Kiekis vienai porcijai (1 TBSP)
Kalorijos 74
Kalorijos iš riebalų 63
% dienos vertė*
Riebalai 7g11 %
Sočiųjų riebalų 1g6 %
Polinesočiųjų riebalų 1 g
Mononesočiųjų riebalų 5g
Natrio 83 mg4 %
Kalis 11 mg0 %
Angliavandeniai 2g1 %
Skaidulos 0,1g0 %
Cukrus 2g2 %
Baltymai 0,1 g0 %
Vitaminas A 1 TV0 %
Vitaminas C 0,1 mg0 %
Kalcis 4 mg0 %
Geležis 0,2 mg1 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Ne tik salotoms! Pabandykite užlašinti šio vinigreto ant skrudintų daržovių.
Daugiau salotų padažo receptų
Ieškote naujų receptų, kuriuos galėtumėte išbandyti su kitomis salotomis? Štai keletas!
Koks jūsų mėgstamiausias balzaminio vinigreto naudojimo būdas? Palikite komentarą ir praneškite mums!