Stebinantis supermaistas – raudonųjų kopūstų daigai


Redaktoriaus pastaba: šis straipsnis yra pakartotinis spausdinimas. Iš pradžių jis buvo paskelbtas 2016 m. gruodžio 26 d.

Mokslas atskleidžia, kad raudonųjų kopūstų daiguose yra 40 kartų daugiau vitamino E ir šešis kartus daugiau vitamino C, dar žinomos kaip askorbo rūgštis, nei toje pačioje daržovėje, kaip visiškai subrendęs augalas. Taip išvengta daug peršalimo ligų ir sumažėjo uždegimų.

Microgreens yra jauna kategorija sveikos mitybos pasaulyje. Kai užsiauginsite savo daržoves ir pastebėsite iš žemės kylančius švelnius, jaunus augalus, nustebsite sužinoję, kad ne tik tinkama jas nuimti, kol jiems dar tik savaitė ar dvi, bet ir didesnė nauda sveikatai.

Visiškai užaugusiose daržovėse esantys vitaminai patenka į jūsų organizmą, kad padidėtų jūsų mityba, tačiau valgydami šiuos mini žalumynus taip pat galite išvengti svorio padidėjimo ir sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnius.

Raudonųjų kopūstų mikrožalumynai suteikia daugiau polifenolių ir gliukozinolatų bei padeda optimizuoti cholesterolio kiekį ir sumažinti kepenų trigliceridų kiekį, kaip ir su pelėmis Merilendo universiteto mokslininkų atliktame tyrime.

Gyvūnų tyrimas1 pasirodė žurnale „Žemės ūkio ir maisto chemija“. „Science Daily“ pranešė:

„Siekdami patikrinti savo hipotezę, mokslininkai naudojo peles, kurios buvo nutukimo pavyzdys. Šie gyvūnai taip pat linkę vystytis… kiti širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksniai. Grupė suskirstė 60 šių pelių į skirtingas dietos grupes.

Jie gaudavo mažai riebalų turintį arba daug riebalų turintį maistą, su arba be raudonųjų kopūstų mikrožalumynų arba subrendusių raudonųjų kopūstų. Tiek mikrožalumynų, tiek subrendusių kopūstų dietos sumažino svorio padidėjimą pelėms, kurios laikosi riebios dietos.2

Ar kituose mikrožalumynuose esančios maistinės medžiagos yra pranašesnės už jų pilnavertes?

Jungtinių Valstijų žemės ūkio departamentas (USDA) atliko panašų tyrimą3 tačiau vietoj vieno naudojo 25 skirtingus parduodamus daigus. Tyrime teigiama, kad iki kelių pastarųjų metų nebuvo jokių mokslinių duomenų, rodančių, kad daigai turi kokių nors mitybos skirtumų nuo subrendusių augalų.

Tačiau tai buvo žinoma jau 2010 m4 kad mažybiniuose špinatuose, net kelių savaičių amžiaus, buvo daugiau maistinių medžiagų nei didžiojoje augalo versijoje.

USDA tyrime buvo pastebėta, ką patiria kiekvienas, pirmą kartą išbandęs daigus, kai deda juos į savo lėkštę – „Stebėtinai intensyvus skonis, ryškios spalvos ir traškios tekstūros (kurios) gali būti patiekiamos kaip valgomasis garnyras ar naujas salotų ingredientas“.

Be raudonųjų kopūstų, kiti 24 skilčialapiai (dažniausiai pirmieji sodinuko embrioniniai lapai) buvo tirti kalendra, granatinis burnočiai ir žaliasis daikoninis ridikas, kuriuose buvo didesnė askorbo rūgščių, karotinoidų, filochinono ir tokoferolių koncentracija. antioksidantų.

Kitame straipsnyje teigiama, kad kalendros mikrožalumynuose yra tris kartus daugiau beta karotino nei brandžioje kalendroje, be to, jose gausu liuteino ir zeaksantino.5 Auksinių žirnių ūseliai, taip pat spragėsių ūgliai, turėjo mažesnę maistinės naudos koncentraciją, palyginti su kitais mikrožalumynais.6

Kai mažiausieji žalumynai turi didesnį smūgį

Merilendo universiteto tyrime dalyvavę mokslininkai pripažino, kad juos „tikrai nustebino“ rezultatai, kuriuos gavo tirdami raudonųjų kopūstų daigų maistines medžiagas. Ph.D. Zhenlei Xiao, vienas iš tyrimo autorių, sakė: „Kai kurie skaičiai buvo tikrai labai dideli. Manėme, kad tai galėjo būti klaida, bet tiek daug kartų patikrinome du kartus ir klaidų nebuvo.”7

Tačiau negalima paneigti realios naudos. Merilendo universiteto pranešime spaudai autoriai pažymėjo, kad didelis vitaminų C, E ir K kiekis mikrožalumynuose yra svarbus optimaliai sveikatai.8

Paprastai tariant, neįtikėtina nauda, ​​kurią gaunate valgydami beveik bet kokias daržoves, nuo saldžiųjų bulvių iki ridikėlių iki Briuselio kopūstų, jų mikrožalios spalvos atitikmenys suteiks daugiau naudingų maistinių medžiagų. Štai keletas faktų apie tai, ką jums siūlo valgyti mikrožalumynus iš „Care2“:9

  • Kelių daržovių baltymų kokybė pagerėja daiginant. Jie keičiasi „šlapimo ir laukimo“ proceso metu, kol pasirodys daigai. Lizinas, sukeliantis peršalimą, yra aminorūgšties, kuri dygimo procese tampa stipresnė, pavyzdys.
  • Tokie vitaminai kaip A, B kompleksas, C ir E padidina daigintų maisto produktų galią, kartais net 20 % per kelias dienas nuo sudygimo. Tiesą sakant, mung pupelių daigai padidina vitamino B1 kiekį iki 285%, vitamino B2 – iki 515%, o niacino – iki 256%.
  • Nepakeičiamų riebalų rūgščių padaugėja ir dygimo metu.
  • Mineralai jungiasi su baltymais, todėl jie tampa labiau biologiškai prieinami. Šarminiai mineralai, tokie kaip kalcis, padeda subalansuoti jūsų kūno chemines savybes ir numesti svorio, ir pagerinti bendrą sveikatą.
  • Daugelis ligų, įskaitant vėžį, yra susijusios su rūgšties pertekliumi jūsų kūne, tačiau daigai neutralizuoja rūgštingumą, šarmindami jūsų kūną.

Gaukite „Microgreen“ daigų iš savo sodo arba virtuvės

Jei kada nors prekybos centro ar restorano produktų skyriuje pastebėjote mikrožalumynus, galbūt pakėlėte antakius dėl kainos; jie kainuoja nuo 25 iki 50 USD už svarą, o tai dažnai reiškia, kad žmonės juos valgo mažesniais kiekiais.10

Tačiau yra geras būdas tai ištaisyti – užsiauginkite patys! Nepatikėsite, kaip tai lengva, jau nekalbant apie greitą, ir padarysite savo kūnui didžiulę paslaugą. Tiesą sakant, nesvarbu, ar auginate juos savo kieme, ar ant virtuvės palangės, jie neabejotinai yra viena geriausių vertybių, kurias gausite „patobulindami“ savo mitybą.

Kai auginami dirvožemyje, nuimkite daigų derlių maždaug per savaitę. Iš svaro sėklų tikriausiai išaugs daugiau nei 10 svarų daigų. Viename 10 x 10 dėkle derlius pasiekia iki 2 svarų saulėgrąžų daigų ir maždaug savaitę laiko juos šaldytuve. Tačiau šviežias visada geriau. Geriausia, kitaip nei tradiciniame sode, kai auginate mikrožalumynus, galite nuimti maisto derlių per savaitę ar dvi nuo proceso pradžios!

Raudonųjų kopūstų daigai – didžiausias jūsų maistinių medžiagų sprogimas

Raudonuose kopūstuose gausu aminorūgšties L-glutamino, kuri padeda išgydyti minkštuosius audinius, išklojančius žarnyną. Tai ypač naudinga žmonėms, turintiems tokių sutrikimų, kaip žarnų nesandarumas, celiakija, Krono liga, dirgliosios žarnos sindromas ir opinis kolitas.

Kaip ir žaliuosius kopūstus, raudonuosius kopūstus galima virti garuose, troškinti arba fermentuoti, o pastarasis prideda fermentų ir naudingų bakterijų, kad pagerintų žarnyno sveikatą. Raudonųjų kopūstų daigai puikiai tinka dedami į salotas ar kokteilius. Bet kurios spalvos kopūstuose yra sveikas kiekis:

Pluoštas

Tiaminas

Folio rūgštis

Magnis

Geležis

Manganas

Kalcis

Kalis

Riboflavinas

Vitaminas K

Raudonuose kopūstuose esantys vitaminai, mineralai ir junginiai padeda stiprinti imuninę sistemą, apsaugoti regėjimą, apsaugoti nuo Alzheimerio ligos, užkirsti kelią opoms, užkirsti kelią priešlaikiniam senėjimui, padėti numesti svorio ir užtikrinti sveiką kaulų vystymąsi.

Jo fitonutrientų ir kitų junginių yra per daug, kad juos būtų galima išvardyti, tačiau antioksidantai, tokie kaip antocianinai ir indolai, kurie yra purpurinės spalvos šaltinis, yra labai vertingi jūsų sveikatai. Vienas iš svarbiausių jo privalumų yra gebėjimas užkirsti kelią vėžiui. Organic Facts pažymi, kad visi raudonųjų kopūstų antioksidantai:

„… (M) tai labai svarbu kaip prevencinė priemonė. Antioksidantai yra medžiagos, galinčios neutralizuoti laisvuosius radikalus, kurie yra žalingi ląstelių metabolizmo šalutiniai produktai. Šie laisvieji radikalai yra atsakingi už įvairias rimtas ligas, įskaitant vėžį ir širdies ligas…

Sodrios spalvos yra įrodymas, kaip šios daržovės turi įtakos jūsų sveikatai. Daugelio tyrimų metu raudonuosiuose kopūstuose esantys indolai buvo susiję su moterų krūties vėžio mažinimu. Vitaminas A taip pat buvo susijęs su plaučių vėžio tikimybės mažinimu.11

Dygimo sveikata – pastabos apie mikrožalumynus

Kalbant apie dydį, mikrožalumynai skiriasi. Pavyzdžiui, brokolių daigai yra šiek tiek mažesni nei saulėgrąžų daigai. Brokolių daigai taip pat perduoda įspūdingą kiekį super maistinių medžiagų ir padeda nukenksminti tokius aplinkos teršalus kaip benzenas, kartu aprūpindami daug vertingų fermentų, apsaugančių nuo cheminių kancerogenų.

Iš visų daigintų daržovių gali būti, kad vandens rėžiukai turi daugiausiai maistinių medžiagų ir viršija brokolių ir saulėgrąžų daigus pagal maistinių medžiagų tankio tyrimus. Remiantis apžvalga, paskelbta dar 1997 m., daigai kaip visuma:

„Apskaičiuota, kad juose yra 100 kartų daugiau fermentų nei šviežiuose vaisiuose ir daržovėse… Dideli kiekiai fermentų induktorių, apsaugančių nuo kancerogenų, gali patekti į racioną su nedideliais kiekiais jaunų kryžmažiedžių daigų, kuriuose yra tiek pat aktyvumo, kiek 10–100 kartų didesnis kiekis. subrendusių daržovių“.12

Priminimas apie kopūstų daigus

Nors kopūstų daigai dažnai garsinami dėl įspūdingos naudos sveikatai, labai svarbu į juos žiūrėti atsargiai. Šios maistinių medžiagų turinčios jėgos gali būti dviašmenis kardas daugeliui žmonių, ypač tiems, kurių žarnyno sveikata sutrikusi. Tie junginiai, dėl kurių kopūstų daigai yra tokie naudingi, kaip sieros turintys gliukozinolatai, taip pat gali būti sudėtingi apdoroti jautriai virškinimo sistemai.

Daugelis žmonių mano, kad jie negali patogiai toleruoti kopūstų daigų, kol nesiima veiksmų, kad išgydytų ir subalansuotų savo žarnyno mikrobiomą. Tai tema, kurią nuodugniai tyrinėju savo naujoje knygoje „Jūsų ląstelių sveikatos vadovas“, kurioje aptariu žarnyno sveikatos gerinimo ir laipsniško maisto, pavyzdžiui, kopūstų daigų, įvedimo strategijas. Atminkite, kad optimali mityba yra ne tik „supermaisto“ valgymas – tai tinkamas maistas jūsų kūnui ir esamai sveikatos būklei.



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -