Oro kepsnys harissa vištienos sruogos

Jei kurį laiką stebėjote mane, žinote, kad man patinka receptai, kurie yra pakankamai paprasti, kad būtų įtempta savaitės naktis, bet vis dar pilna šviežio skonio. Šie oro kepsniai „Harissa“ vištienos sruogos tikrina visas dėžutes. Jie greitai pasiruošia, kvapni ir spalvingi lėkštėje. Vienintelis neigiamas dalykas yra tai, kad jie tokie skanūs, kad vaikai juos praryja, kol aš net negalėjau sulaukti sekundžių.

Dūminio ir aštraus harisos, šviežių žolelių ir sultingos vištienos derinys gražiai sujungia. Man taip pat patinka, kad šiame recepte naudojami sveiki, realaus maisto ingredientai. Oro kepiklis saugo vištieną drėgną, be to, jūs gaunate skrudintų raudonųjų pipirų ir saldaus raudonojo svogūno skonį.

Tam naudojamas paprastas marinatas, kuris kartu šnabžda vos per kelias minutes. „Harissa“ pasta prideda gylį ir švelnų smūgį (jūs galite padaryti jį švelnesnę ar verpesnę, atsižvelgiant į jūsų pasirinkimą). Nors citrinų sultys, jogurtas ir medus šilumą subalansuoja su ryškumu ir kremingumu.

Kas yra Harissa?

Nauji Harisai? Ši Šiaurės Afrikos čili pasta tradiciškai gaminama iš skrudintų raudonųjų pipirų, česnako, alyvuogių aliejaus ir prieskonių, tokių kaip kmynai, kalendra ir kmynai. Jis yra dūminis, šiek tiek saldus ir gali būti nuo švelnaus iki ugningo. Tai prideda greitą gylį ir šilumą patiekalams. Tai panašu į Viduržemio jūros regiono karšto padažo versiją, tačiau sudėtingiau.

Ką tarnauti su harissa vištienos sruogomis

Šie sruogos yra universalios ir gerai suporuoja tiek daug pusių. Paprastos savaitės nakties vakarienei man patinka patiekti jas per baltus ryžius ar quinoa, kad sugerčiau visas sultis. Jie taip pat yra puikūs kartu su traškiomis agurkų-pomido salotomis, skrudintomis daržovėmis ar šiltu, skanu. Ir jei jūs ieškote lengvesnio varianto, jie taip pat puikiai skonis ant salotų su šiek tiek hummu.

Daugiau būdų naudoti „Harissa“ padažą

Harissa iš tikrųjų yra čia pasirodymo žvaigždė. Kartą pagaliau išbandžiau, radau, kad dažnai to siekiu. Galite įmaišyti į sriubas ar troškinius, kad šiek tiek smogtumėte, išplakite į salotų padažus arba panaudokite kaip marinatą krevetėms, ėrienai ar skrudintoms daržovėms. Man net patinka šiek tiek maišyti į majonezą, kad galėčiau valgyti su pastarnokų bulvytėmis.

Oro kepsnys harissa vištienos sruogos

Šios lengvos vištienos sruogos yra pilnos sudėtingų skonių, tačiau lengvai išmesti. Marinuokite vištieną iš anksto, kad jie dar greičiau susitvarkytų!

  • Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vištieną.

  • Įpilkite vištienos krūtinėlės kubelių ir išmeskite tolygiai.

  • Uždenkite ir marinuokite šaldytuve 30 minučių (arba per naktį, kad gautumėte gilesnį skonį).

  • Pakaitomis pakaitomis pakaitomis surienkite marinuotą vištieną, pipirus ir svogūną, siekdami 4–5 vištienos gabaliukų kiekvienam izm.

  • Nustatykite oro keptuvę iki 400 ° F ir įkaitinkite 3 minutes, jei jūsų modelis to reikalauja.

  • Įdėkite sruogas į oro kepsnio krepšį viename sluoksnyje, užtikrindami, kad jos nepavyks (virkite, jei reikia, virkite partijomis). Oro kepkite 400 ° F temperatūroje 10–12 minučių, apversdami pusiaukelėje, kol vištiena pasieks 165 ° F vidinę temperatūrą.

  • Nuimkite iešmelius nuo oro kepyklos ir leiskite pailsėti 2 minutes. Pabarstykite šviežiu kalendra arba petražolėmis, kad garnyras būtų.

Mitybos faktai

Oro kepsnys harissa vištienos sruogos

Suma už porciją (1 porcija)

Kalorijos 293
Kalorijos iš riebalų 108

% Dienos vertė*

Riebalai 12G18%

Sočiųjų riebalų 2g13%

Trans riebalai 0,02 g

Polinesočiųjų riebalų 2G

Mononesočiųjų riebalų 6g

Cholesterolis 109 mg36%

Natris 593mg26%

Kalis 789mg23%

Angliavandeniai 8G3%

2G pluoštas8%

Cukrus 5g6%

Baltymai 37G74%

Vitaminas a 1289iu26%

Vitaminas c 46 mg56%

Kalcis 28mg3%

Lygintuvas 1mg6%

* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.

Patiekite su tzatziki arba hummu, kad galėtumėte panardinti.

Tzatziki padažas

Šie sruogos skonis ypač geras, paslėptas tzatziki padaže. Štai mano lengvas receptas iš mano graikų kotletų įrašo.

  • 1 puodelis graikų jogurtas
  • 1 skiltelės česnakai (susmulkinti)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 1 agurkas (smulkiai supjaustytas)

Sujunkite visus ingredientus kartu. Taip pat galite juos maišyti, jei norite, kad tai būtų sklandu.

Galutinės mintys

Šie „Harissa“ vištienos sruogos mano namuose greitai tapo šeimos mėgstamiausia. Jie drąsūs, spalvingi ir pasiruošę mažiau nei valandą. Be to, „Air Fryer“ vištieną sulaiko sultingą, nekaisdama visos virtuvės. Tai puikiai tinka vasaros naktims ar užimtoms darbo dienoms. Tikiuosi, kad jūsų šeima jais mėgaujasi tiek, kiek mano!

Ar jūs kada nors anksčiau naudojote Harissą? Kokie yra jūsų mėgstamiausi būdai jį naudoti? Palikite komentarą ir praneškite mums!

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -