Lašiša yra viena iš mano mėgstamų žuvų sveiko ir greito maisto ruošimui. Vienas iš būdų, kaip mes mėgstame valgyti lašišą, yra šie lašišos ryžių dubenys. Tai puiki vakarienė be glitimo įtemptą savaitės vakarą, bet man patinka ir pietums. O su medaus laimo padažu ir kalendros laimo užpilu jis kupinas skonio!
Mano šeimai patiko šie dubenys. Visi skoniai susimaišo ir papildo vienas kitą šiek tiek saldaus, rūgštaus ir sūraus. Šiuose galite naudoti iki 1 šaukšto medaus, bet aš mėgstu mažiau saldų. Kai kurie mano vaikai savo vaikus papildė sriracha, kad gautų saldų ir aštrų skonį.
Lengvi lašišos dubenys
Lašišoje, palyginti su kai kuriomis žuvimis, yra daug sveikųjų riebalų ir mažiau gyvsidabrio bei kitų toksinų. Jį taip pat galima lengvai įsigyti daugelyje maisto prekių parduotuvių. Daugelis lašišos dubenėlių receptų yra skirti azijietiškam skoniui, o skoniui suteikti naudojamas rudasis cukrus ir sojos padažas arba tamari padažas. Vis dėlto norėjau padaryti kažką šiek tiek kitokio ir pasirinkau medaus laimo lašišos ir kalendros laimo užpilą.
Rezultatas yra kvapnus ir gaivus. Aš gaminu lašišą paprastai ir kepu orkaitėje. Jei norite, galite naudoti oro gruzdintuvą, nors aš to nebandžiau.
Aš naudoju lašišą su oda ir be odos, priklausomai nuo to, ką turiu po ranka. Jei norite, kad lašišos oda būtų traški, paskutines 1–2 kepimo minutes padėkite ją odele į viršų po broileriu (mažas kepimas).
Kokius ryžius naudoti (ar ne)
Kalbant apie ryžius, yra daug pasirinkimų. Yra rudųjų ryžių, baltųjų ryžių ir net suši ryžių. Man labiau patinka baltieji ryžiai, nes juose yra mažiau fito rūgšties ir arseno nei kituose variantuose. Vietoj to galite naudoti salotas, kuriose mažai angliavandenių.
Jei vis tiek norite grūdų tekstūros, bet nenorite ryžių, quinoa yra geras pakaitalas. Kad ir ką pasirinktumėte, tiesiog kepkite pagal pakuotės nurodymus. Tai yra kažkas, ką galite padaryti iš anksto, kad palengvintumėte valgio ruošimą.
Lašišos dubenėlio papildymas
Jie jau turi tiek daug skonio, bet nedvejodami pridėkite daugiau garnyrų, kad gautumėte daugiau maistingo ir skonio. Aštriam lašišos dubenėliui į padažą mėgstu įdėti šiek tiek sirachos. Štai dar kelios idėjos.
- Susmulkinti žalieji svogūnai arba laiškiniai svogūnai
- Šlakelis sezamo aliejaus
- Aštrus majonezas
- Šlakelis ryžių acto
- Raudonųjų pipirų dribsniai
- Sezamo sėklos
Medaus laimo lašišos dubenys su kalendros laimo užpilu
Šie sveiki lašišos dubenėliai yra kupini drąsių skonių ir lengvai pagaminami. Tinkinkite jį su mėgstamais priedais
Dėl medaus laimo lašišos
Dėl ryžių dubenėlių
- 2 puodeliai virtų ryžių (arba quinoa, arba žiedinių kopūstų ryžiai)
- 2 avokadai (supjaustytas)
- 1 agurkas (supjaustytas)
- mišrūs žalumynai pasirinktinai (špinatai, rukola ir kt.)
Dėl Persirengimo
- ¼ puodelis alyvuogių aliejaus
- 2 liepų (išspaustas sultimis)
- ½ puodelis šviežios kalendros
- 1 gvazdikėlis česnako
- ½ puodelis graikiškas jogurtas
- druskos (pagal skonį)
- juodieji pipirai (pagal skonį)
- 1 TBSP medus (arba mažiau, neprivaloma)
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F (200 ° C).
-
Dubenyje suplakite medų, alyvuogių aliejų, klevų sirupą, laimo sultis, smulkintą česnaką, druską ir juoduosius pipirus lašišos marinatui.
-
Lašišos filė sudėkite į negilų indą ir užpilkite marinatu, kad kiekviena filė būtų gerai padengta. Leiskite marinuotis mažiausiai 15 minučių.
-
Marinuotas lašišos filė dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių arba kol lašiša iškeps ir šakute lengvai susisluoksniuos.
-
Kol lašiša kepa, surinkite ryžių dubenėlius. Išvirtus ryžius ar kvinoją padalinkite į serviravimo dubenėlius ir ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytą avokadą, vyšninius pomidorus, agurką ir sumaišytus žalumynus.
-
Nedideliame dubenyje sumaišykite kalendros laimo padažo ingredientus: alyvuogių aliejų, laimo sultis, graikišką jogurtą, kapotą kalendrą, česnaką, druską, juoduosius pipirus ir medų (jei norite).
-
Ant kiekvieno ryžių dubenėlio dėkite virtą lašišą.
-
Apšlakstykite kalendros laimo padažu ant ryžių dubenėlių ir mėgaukitės!
Mitybos faktai
Medaus laimo lašišos dubenys su kalendros laimo užpilu
Kiekis porcijoje (1 dubuo)
Kalorijos 775
Kalorijos iš riebalų 423
% dienos vertė*
Riebalai 47g72 %
Sočiųjų riebalų 7g44 %
Transriebalai 0,003 g
Polinesočiųjų riebalų 8g
Mononesočiųjų riebalų 28g
Cholesterolis 95 mg32 %
Natrio 269 mg12 %
Kalis 1600 mg46 %
Angliavandeniai 52 g17 %
Skaidulos 9g38 %
Cukrus 19g21 %
Baltymai 40g80 %
Vitaminas A 1820 TV36 %
Vitaminas C 22 mg27 %
Kalcis 102 mg10 %
Geležis 3 mg17 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Pabandykite į viršų pridėti šiek tiek sriracha, kad gautumėte saldų ir aštrų variantą.
Norite daugiau lašišos receptų? Išbandykite šią azijietiškos imbierinės lašišos skardą su skrudintomis daržovėmis, česnako milteliais ir teriyaki padažu.
Kokie yra jūsų mėgstamiausi būdai mėgautis lašiša? Palikite komentarą ir praneškite man!