Vakarieniavimas turėtų būti įdomus, tačiau jei bandote registruoti maistą, tai taip pat gali jaustis šiek tiek bauginanti. Meniu yra ilgas, informacija apie mitybą ne visada aiški, o porcijos retai atrodo kaip namuose. Geros naujienos: turėdami keletą intelektualių ekspertų dietologų strategijų, galite užtikrintai registruoti restoranų patiekalus, nereikia streso.
Žemiau „MyFitnesspal“ dietologai dalijasi geriausiais patarimais, kaip lengviau sekti restoranų patiekalus. Be to, sužinosite būdus, kaip naudoti „MyFitnessPal“ įrankius procesui supaprastinti.
1. Prieš eidami patikrinkite meniu
„Stebėjimas bus vėjelis, jei jūsų pasirinktas restoranas yra grandinė su 20 ar daugiau vietų, nes jie pagal įstatymus reikalauja pateikti kalorijų ir mitybos informaciją“, – sako Katherine Basbaum, RD. Net jei informacijos apie mitybą nėra, ji siūlo prieš eidamas patikrinti meniu „šonai“. Tokios galimybės, kaip šoninės salotos, keptos bulvės ar garuose pagamintos daržovės, galima pakeisti turtingesniais komponentais ir palengvinti medienos ruošą.
Denise Hernandez, MS, RD, LD, jei įmanoma, taip pat rekomenduoja prilipti prie pažįstamų patiekalų. „Ieškokite įprastų patiekalų, pavyzdžiui, spagečių su mėsos padažu. Tai daro didesnę tikimybę, kad duomenų bazėje rasite rungtynes. Maistai, kurie nėra mišrūs patiekalai, pavyzdžiui, lašiša su ryžiais ir brokoliais, yra paprastesni, nes kiekviena dalis yra atskira.”
2. Norėdami įvertinti dalis, naudokite vaizdinius užuominas
Restorano plokštelės gali būti per didelės, tačiau vis tiek galite tiksliai prisijungti naudodamiesi rankomis kaip įmontuota porcijos vadovu. „Palmės baltymams, angliavandenių kumščiui ir dviem supjaustytomis rankomis daržovėms“, – sako Daisy Mercer, Rd. Ji pažymi, kad šis metodas veikia gerai, nes ne visi restoranai naudoja standartines plokšteles.
Jei porcija yra didžiulė, „Mercer“ rekomenduoja sulėtinti greitį, apgalvotai valgyti ir boksuoti papildomai. Kai vėl prisijungsite, sureguliuokite dalį prie to, ką iš tikrųjų valgėte. „Jei valgėte pusę patiektų bulvių, galite tai atspindėti savo žurnale“, – sako ji.
Apie ekspertus
Daisy Mercer, Rd, yra „MyFitnessPal“ maisto duomenų kuratorius. Kolorado valstijos universitete ji baigė maisto mokslo ir dietologijos bakalaurus ir baigė dietos stažuotę VA San Diego sveikatos priežiūros sistemoje.
Denise Hernandez, Rdyra „MyFitnessPal“ maisto duomenų kuratorius. Denise baigė mitybos magistro laipsnį Teksaso moters universitete. Jos dėmesio centre yra suaugusiųjų ir vaikų svorio valdymas, moterų mityba ir lėtinių ligų valdymas.
Katherine Basbaum, MS, RD yra maisto duomenų kuratorius „MyFitnessPal“. Tufts universiteto Friedmano mitybos mokslo ir politikos mokykloje ji įgijo mitybos komunikacijos magistro laipsnį ir baigė dietologinę stažuotę „UVA Health“, kur ji taip pat dirba kardiologijos pacientų mitybos patarėja.
3. Užsakydami atlikite paprastus apsikeitimo sandorius
Užsakymas strategiškai ne tik palengvina patiekalą, bet ir tampa aiškesnis. „Švieži ir paprasta yra kelias“, – sako Katherine Basbaum, Rd. „Keptos bulvės ar garintus ryžius lengviau rogėti nei išsipūtusios bulvės ar grietinėlės pagrindu pagaminta sriuba.“
Ji pataria ieškoti meniu terminų, pavyzdžiui, Garintas, skrudintas, keptas, arba Seared – Paprastai tai rodo mažiau pridėtų riebalų ir paprastesnį paruošimą. Kita vertus, žodžiai kaip kreminis, keptas, keptas, arba sviestas Parašykite daugiau kalorijų tankio patiekalo, nei galbūt planavote.
Paslėpti priedai gali būti ypač slapti. „Žuvys dažnai yra fantastiškas pasirinkimas, tačiau jei ji buvo išpūsta svieste, ji yra turtingesnė, nei atrodo“,-pažymi Basbaumas. Jei kyla abejonių, paklauskite, kaip paruoštas patiekalas, kad galėtumėte tiksliau jį prisijungti.
4. Pasinaudokite registravimo įrankiais
Kartais didžiausia kliūtis registruojant restoranų patiekalus yra laikas, kurio reikia. Štai kur gali padėti „MyFitnessPal“ įrankiai.
„Maisto nuskaitymas gali būti lengviausia naudoti restorane, nes tai greitas vaizdas“, – sako Merceris. Galite naudoti jį akimirksniu registruoti arba išsaugoti nuotrauką kaip nuorodą, jei norite vėliau įvesti informaciją.
Brūkšninių kodų skaitytuvas yra naudingas gėrimams buteliuose, supakuotuose padažuose ar šonuose „Grab-and-go“, o balso registravimas leidžia lengvai užfiksuoti jūsų užsakymą realiu laiku. Jei esate įpročio padaras, taupyti mėgstamus restoranų patiekalus reiškia, kad jums reikės juos registruoti tik vieną kartą. „Tai ta pati idėja, kaip sukurti ir išsaugoti mėgstamą receptą programoje“, – aiškina Basbaumas. „Kitą kartą tai yra po ranka“.

Jums taip pat gali patikti
Ar greitas maistas gali tilpti į sveiką mitybą? Taip – kaip kaip.
5. Laikykitės lankstumo ir bendrų plokštelių tvarkykite
Šeimos stiliaus patiekalai ir bufetai gali būti sudėtingi, tačiau vis dar yra būdų, kaip likti kelyje. Denise Hernandez, MS, RD, LD rekomenduoja naudoti plokštelės metodą ant bufetų: Užpildykite pusę savo plokštelės daržovėmis, ketvirtadalį baltymų ir paskutinį ketvirtį su angliavandeniais.
Reguliuodami galite sukurti pasirinktinį patiekalą su ingredientais arba pasirinkti bendrąją versiją duomenų bazėje ir sureguliuoti dalį. „MyFitnessPal“ įrankiai gali padaryti jį dar sklandesnį. „Naudokite valgymo nuskaitymą, kad galėtumėte nufotografuoti savo plokštelę, ar norėdami įvertinti savo plokštelę, arba išbandykite balso registravimą sakydami kiekvieną daiktą ir apytikslę dalį“, – siūlo Hernandezas.
Valgymui su išvardytais mitybos faktais greitas priedas gali būti naudingas nuoroda. Norėdami gauti tikslesnį žurnalą, įveskite kalorijų ir makrokomandų informaciją.
6. Nesiekite tobulumo
Net labiausiai patyrę sekimo įrenginiai negali registruoti restoranų patiekalų su 100% konsistencija – ir tai gerai. „Svarbu atsiminti, kad mes neprivalome būti tobuli, kad pamatytume rezultatus“, – sako Denise Hernandez, MS, RD, LD. „Mes paprastai nevalgome kiekvieną dieną, todėl pavalgę, kuri nėra visiškai užregistruota, nenuvertins jūsų kelionės“.
Vakarieniavimas taip pat yra apie džiaugsmą ir ryšį. „Svarbiausia yra subalansuoti valgymo dažnumą su savo tikslais“, – priduria Hernandezas. Naudodamiesi aukščiau pateiktais patarimais, jūs pakankamai arti, kad būtų konsistencija. Ir nuoseklumas yra svarbesnis nei tikslumas!
Esmė
Restorano valgiai neturi išmesti savo medienos ruošos serijos. Su šiek tiek planuojant, keletą intelektualių užsakymų pasirinkimų ir „MyFitnessPal“ funkcijų pagalba, galėsite mėgautis savo maistu ir vis tiek gerai jaustis, kad būtumėte kelyje. Kaip sako Basbaumas, pradedant nuo paprastų, šviežių maisto produktų ir užfiksuokite tai, ką galite jums valdyti, kad galėtumėte pasimėgauti tiek savo maistu, tiek savo pažangą.
„Post 6“ dietologų patarimai, kaip sekti restoranų patiekalus, pirmiausia pasirodė „MyFitnessPal“ tinklaraštyje.