Kinijos penkių prieskonių prieskonių receptas


Kinijos penkių prieskonių milteliai yra penkių prieskonių (žinoma) ir dažnai druskos mišinys. Puikiai tinka pagardinti riebius mėsos gabalus, pavyzdžiui, kiaulieną ar antieną, bet taip pat skanu prie jūros gėrybių. Visada jų rasite mano sandėliuke ir man patinka jį naudoti prie visų rūšių patiekalų! Gaminu didelę partiją, todėl visada turiu po ranka.

Kinijos 5 prieskonių milteliai

Kai kas sako, kad šis kinų virtuvės prieskonių mišinys atsirado iš tradicinių elementų: ugnies, vandens, oro, žemės ir erdvės. Nors gali būti tiesa, kad šis prieskonis apima visus skonius. Šiame klasikiniame recepte pajusite rūgštaus, sūraus, saldaus ir kartaus skonio.

Dažniausiai naudojami pagrindiniai prieskoniai yra žvaigždinis anyžius, Sičuano pipirai (arba juodieji pipirai), pankoliai ir kasija arba kininis cinamonas. Taip pat pridedami kiti prieskoniai, pavyzdžiui, smėlio imbieras, gvazdikėliai, ciberžolė, saldymedis, pankolių sėklos ar citrusinių vaisių žievelės. Jis panašus į garam masala su šildančiais prieskoniais.

Tradiciškai Azijos kultūrose naudojami Sičuano pipirai (taip pat žinomi kaip Szechuan pipirai). Sičuano pipirai, kilę iš Sičuano provincijos Kinijoje, yra žinomi dėl savo aštraus ir aštraus skonio. Šiuolaikiškesni receptai dažnai reikalauja juodųjų arba baltųjų pipirų, kuriuos lengviau rasti vietinėje bakalėjos parduotuvėje.

Kaip naudoti penkių prieskonių miltelius

Galbūt aš jus įtikinau, kad kinų penki prieskoniai yra kvapnūs, bet kaip jį naudoti?

Aš dažnai naudoju šį prieskonį keptuvėje ir skrudintoje mėsoje ar daržovėse. Tai ypač gerai sumaišyta su šviežių apelsinų sulčių, citrinų sulčių ir medaus mišiniu. (Nežinau, ar tai tradicinis naudojimas, bet tai skanu).

Galite naudoti kaip prieskonių įtrinimą ant grotelių keptos mėsos, pavyzdžiui, jautienos, vištienos ar kiaulienos pilvo. Įdėkite jį į marinatą arba sumaišykite su begrūdžiu duona. Ir, žinoma, jis puikiai tinka kiniškiems receptams, pvz., Azijietiško stiliaus BBQ kiauliena ar Pekino antis. Vis dėlto šio pagardo nereikia išstumti į kinų maistą.

Keletas kitų puikių šio prieskonių mišinio naudojimo būdų:

Jei „Five Spice“ nėra jūsų prieskonių tipas, peržiūrėkite kitus mano prieskonių mišinių receptus, kurie jums patiks!

Kinijos penkių prieskonių prieskoniai

Naminiame kiniškame 5 prieskonių mišinyje naudojami anyžiai, juodieji pipirai, pankoliai, cinamonas ir gvazdikėliai, kad skonis būtų skanus ir sudėtingas. Išbandykite ant mėsos ar daržovių!

  • Sumaišykite visus ingredientus ir laikykite sandariame inde.

  • Naudokite per 1-2 metus ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje, kad būtų geriausias skonis.

Mitybos faktai

Kinijos penkių prieskonių prieskoniai

Kiekis vienai porcijai (1 šaukštelis)

Kalorijos 5
Kalorijos iš riebalų 2

% Kasdieninė vertė*

Riebalai 0,2 g0 %

Sočiųjų riebalų 0,02 g0 %

Transriebalai 0,001 g

Polinesočiųjų riebalų 0,04 g

Mononesočiųjų riebalų 0,1 g

Natrio 333 mg14 %

Kalis 21 mg1 %

Angliavandeniai 1g0 %

Skaidulos 1g4 %

Cukrus 0,02g0 %

Baltymas 0,2 g0 %

Vitaminas A 5 TV0 %

Vitamino C 0,2 mg0 %

Kalcis 14 mg1 %

Geležis 0,4 mg2 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Puikiai tinka prie daržovių ir gėrimų!

Padidinkite skonį

Man patinka aukščiau pateiktas receptas, nes jis greitas, skanus ir lengvas (nes taip, aš turiu 6 vaikus!). Tradiciškai naudokite nesmulkintus prieskonius ir pirmiausia juos paskrudinkite. Jei norite paskrudinti juos, kad gautumėte sodresnį skonį, štai kaip:

  1. Naudokite aukščiau pateiktus recepto kiekius, bet naudokite nesmulkintus, o ne maltus prieskonius. Cinamonui naudokite šešias 3 colių cinamono lazdeles.
  2. Paskrudinkite prieskonius keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies keletą minučių arba tol, kol pasidarys kvapnus. Nuolat maišykite, kad nesudegtų.
  3. Suberkite prieskonius į kavos malūnėlį arba prieskonių malūnėlį ir maišykite, kol jie taps smulkiais milteliais.

Ar kada nors bandėte kinišką „Five Spice“ prieskonį? Kaip jį panaudojote? Palikite komentarą ir praneškite mums!



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -