Kažkada Belgijoje nuėjau į nuostabų graikų restoraną. Ką tai turi bendro su salotų padažu, kurį galite paklausti? Aš tvirtai tikiu kvapų galia ir skoniu, kad sustiprintų prisiminimus. Kai valgau graikišką maistą, prisimenu tą skanų graikų restoraną ir gerus laikus, kuriuos keliavau Belgijoje.
Tai yra prisiminimai, kurių aš neprieštarauju dažnai prisiminti, todėl nuo to laiko bandžiau atkurti patiekalus, kuriuos turėjau tame restorane. Šis aštrus graikų salotų padažas yra vienas iš tų kūrinių. Tą naktį aš turėjau neįtikėtinų žalių salotų su Kalamata alyvuogėmis, fetos sūriu, pomidorais, agurkais, ėrieniu, vištiena ir šia vinaigrette. Aš taip pat turėjau skrudintų daržovių kaip garnyrą su panašiais Viduržemio jūros regiono skoniais.
Šis padažas naudoja paprastus ingredientus aukštos kokybės skoniui! Aštrus malto česnako skonis, alyvuogių aliejaus sklandumas ir raudonojo vyno acto rūgštingumas kartu su tobulu graikų padažu. Daug geriau nei parduota parduotuvėje!
Jei esate graikiško maisto gerbėjas (arba prisimenate), išbandykite šį receptą!
Naminis graikų salotų padažo receptas
Paprastas aštrus graikų salotų padažas, pagamintas iš aliejaus, vyno acto, šviežių žolelių, česnako ir citrinos sulčių.
-
Visus ingredientus sumaišykite mažame mūrinio indelyje su dangčiu.
-
Gerai purtykite, kol visiškai susimaišys.
-
Laikykite šaldytuve hermetiškame inde iki dviejų savaičių.
Mitybos faktai
Naminis graikų salotų padažo receptas
Suma vienai porcijai (1 uncija)
Kalorijos 74
Kalorijos iš riebalų 76
% Dienos vertė*
Riebalai 8.4g13%
Sočiųjų riebalų 1,2 g8%
Cholesterolis 2mg1%
Natris 107 mg5%
Angliavandeniai 0,2 g0%
Pluoštas 0,1 g0%
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.
Sandėliavimo patarimas: Leiskite tvarsliavimui keletą minučių sėdėti kambario temperatūroje po šaldymo, nes tikrasis alyvuogių aliejus sukietėja šaltyje.
Kaip naudoti graikų salotų padažą
Man patinka tai gaminti kaip marinatą ar salotų ar šviežių ar skrudintų daržovių papildymą. Tai taip pat puikus marinatas agurkų ir raudonųjų svogūnų salotų. Aš dažnai suporuoju agurkų salotas su šia padažu ir savo naminiais graikiškais kotletukais. Aš esu didelis gerbėjas, kaip lengva maišyti FRYS ir kad jie yra visiškas valgis vienoje keptuvėje, todėl aš taip pat sugalvojau graikų maišytą kepimo receptą, kurį mėgsta mano šeima.
Kaip salotų padažas puikiai tinka tradicinėms graikiškoms salotoms ar net makaronų salotoms su makaronais be glitimo. Išbandykite tai su šiek tiek supjaustyto romano, tamsių žalumynų ir daržovių, pavyzdžiui, agurkų ir paprikų. Jis taip pat puikiai skonis su kai kuriais avinžirniais, quinoa ir fetos sūriu kaip quinoa salotos.
Daugiau salotų padažų
Ieškai skanesnių receptų? Pabandykite vieną iš šių salotų padažų, kol esate prie jo!
Ar esate graikiško maisto gerbėjas? Kaip naudotumėte šį graikų salotų padažą? Palikite komentarą ir praneškite mums!