Čia valgome daug salotų, todėl mėgstu keisti naudojamus padažus. Nors esu rančinių renginių gerbėjas, po kurio laiko tai gali pasidaryti nuobodu. Šis naminis granatų vinigretas yra vaisinis ir lengvas, tinkantis salotoms, daržovėms ar net marinatui!
Tikriausiai neturiu jums pasakyti, kad granatų salotų padažas iš bakalėjos parduotuvės nėra idealus. Su augaliniais aliejais, pridėtu cukrumi ir skoniais tai nėra toks šviežias vinigretas, koks žada būti. Pasigaminimas savo užtrunka vos kelias minutes ir tikrai suteikia skonį!
Naminis granatų vinaigretas
Man patinka gaminti įvairius naminius padažus, nes juose yra daugiau maistinių medžiagų (be to, jų skonis geresnis!). Granatų vinigretas yra vaisinis, aštrus, be glitimo ir natūraliai pieno. Granatų sultys yra laidos žvaigždė, kupinos antioksidantų, kurie palaiko širdies sveikatą. Aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus suteikia jai kreminį pojūtį burnoje ir yra daug sveikų, priešuždegiminių omega-3. Kaip ir granatų, alyvuogių aliejus taip pat puikiai tinka širdies sveikatai.
Norėdami kompensuoti alyvuogių aliejaus sunkumą, įdėjau obuolių sidro acto, kad būtų aštrus skonis ir nauda žarnyno sveikatai. Dižono garstyčios taip pat suteikia šiek tiek aštrumo ir subtilaus aštrumo. Medus (arba klevų sirupas) viską sujungia, kad padėtų natūraliai pasaldinti.
Čia naudoju šviežias žoleles iš sodo, kad padidinčiau antioksidacinį poveikį. Juos taip pat lengva auginti ant palangės, kai lauke šalta! Jei turite, džiovintas žoleles galite pakeisti šviežiomis.
Granatų vinaigretės receptas
Šis energingas vinigretas puikiai tinka salotoms, skrudintoms daržovėms ar net kaip marinatas. Mėgaukitės!
-
Į nedidelį dubenį arba „Mason“ stiklainį supilkite granatų sultis, alyvuogių aliejų, obuolių sidro actą, Dižono garstyčias, citrinos sultis ir medų (arba klevų sirupą).
-
Įmaišykite raudonėlį, mairūną ir susmulkintą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
-
Sumaišykite ingredientus iki emulsijos arba uždarykite stiklainį ir purtykite, kol gerai susimaišys.
-
Paragaukite vinigretės ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius.
-
Šaldykite mažiausiai 30 minučių, kad skoniai susijungtų. Prieš patiekdami suplakite arba išmaišykite.
-
Apšlakstykite mėgstamas salotas arba naudokite kaip marinatą.
Mitybos faktai
Granatų vinaigretės receptas
Kiekis vienai porcijai (1 porcija)
Kalorijos 142
Kalorijos iš riebalų 126
% dienos vertė*
Riebalai 14g22 %
Sotieji riebalai 2g13 %
Polinesočiųjų riebalų 1g
Mononesočiųjų riebalų 10 g
Natrio 16 mg1 %
Kalis 50 mg1 %
Angliavandeniai 4g1 %
Skaidulos 0,3g1 %
Cukrus 3g3 %
Baltymai 0,2 g0 %
Vitaminas A 12 TV0 %
Vitaminas C 1 mg1 %
Kalcis 12 mg1 %
Geležis 0,3 mg2 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Laikyti sandariame inde šaldytuve iki 1 savaitės.
Žaliosios granatų salotos
Štai vienas iš būdų, kaip panaudoti naują granatų vinigretą. Šių ingredientų skoniai puikiai dera, o granatų vinaigretas suteikia vaisinio, aštraus potraukio.
- Pradėkite nuo žalumynų lovos, pavyzdžiui, rukolos, pavasario mišinio ar špinatų.
- Pridėkite bet kokių šviežių daržovių, kurių norite. Agurkai, askaloniniai česnakai ir paprikos yra keletas gerų variantų.
- Ant viršaus uždėkite ožkos sūrio arba fetos sūrio.
- Pabarstykite keletą džiovintų spanguolių, šviežių granatų sėklų ir kapotų pekano riešutų.
Granatų vinaigretės padažo pakaitalai
Jei nenorite naudoti obuolių sidro acto, balzaminis actas arba raudonojo vyno actas taip pat turi malonų skonį. O alyvuogių aliejų naudoju daugumai salotų padažų, bet tiks ir avokadų aliejus. Kai kurie žmonės renkasi neutralesnį avokadų aliejaus skonį.
Daugiau salotų padažo receptų
Štai keletas būdų, kaip papuošti kitas salotas!
Ar anksčiau valgėte granatų vinigretą? Kokie yra jūsų mėgstamiausi naudojimo būdai? Palikite komentarą ir praneškite mums!