Naminis cezario salotų užpilas (neprivaloma)


Turiu istoriją su Cezario salotų padažu. Prieš daug metų, kol mėgau salotas (taip, žinau!), maniau, kad nemėgstu kreminio Cezario padažo. Pasirodo, man tiesiog reikėjo duoti šansą! Nuo tada aš sugalvojau šį naminį klasikinį Cezario salotų padažą ir jis tikrai geras!

Prieš kurį laiką buvau susitikime gražiame restorane ir šeimininkai vaišino Cezario salotomis. Nenorėjau atrodyti grubi, todėl suvalgiau… ir man patiko! Nuo to laiko esu pusiau apsėstas. Traškios romėnų salotos, kreminis padažas ir parmezano sūris sukuria nuostabias salotas.

Kai perėjau prie tikro maisto, norėjau rasti versiją be rafinuotų augalinių aliejų ir dirbtinių priedų, todėl eksperimentavau su naminiais variantais. Tai neabejotinai buvo vienas iš mano sunkesnių salotų padažo receptų, kuriuos reikėjo išsiaiškinti, ir reikėjo daug eksperimentuoti. Norėjau, kad jis būtų be pieno, bet vis tiek tikrai kreminis. Cezario salotų padažas tradiciškai įgauna sūrio, riešutų skonį iš itališko parmezano Reggiano sūrio.

Ne tam, kad pasigirčiau, bet galiausiai sugalvojau Cezario padažą, kuris konkuruoja su bet kuriuo, kurį bandžiau, net ir geriausiame gurmaniškame restorane! Šis receptas yra toks mėgstamiausias, kad įtraukiau jį į Wellness Mama Cookbook.

Ir skonis – dar ne viskas, ko reikia!

Sveikas Cezario padažas

Parduotuvėje pirktas Cezario padažas iš bakalėjos parduotuvės gali būti žuvingas, o ne iš ančiuvių. Dažnai rasite nepageidaujamų ingredientų, tokių kaip GMO sojų aliejus, MSG, glitimas ir konservantai.

Originalus Cezario padažas pirmą kartą buvo sukurtas 1924 m. ir pagamintas iš naujo stalo. Ančiuvių umami skonis buvo derinamas su aštriomis laimo sultimis ir Dižono garstyčiomis, o ant viršaus buvo kubeliais supjaustytas crostini. Jis vis dar gaminamas originaliame restorane Tichuanoje.

Mes nuėjome ilgą kelią nuo šviežių prie stalo pagamintų ingredientų iki šiandieninio užpilo, kuriame gausu MSG! Namų virėjai gali susigrąžinti originalų skonį su paprastais, šviežiais ingredientais. Naminiai skrebučiai yra neprivalomi. Tai užtrunka tik šluotele arba nedideliu trintuvu ir keletu papildomų minučių.

Šis sveikas Cezario padažas yra puikus būdas į savo racioną įtraukti daugiau alyvuogių aliejaus, pasižyminčio visomis priešuždegiminėmis ir širdžiai naudingomis savybėmis. Ganyklose kiaušiniai, obuolių sidro actas ir šviežios citrinos sultys suteikia dar daugiau skonio ir naudos sveikatai.

Cezario salotų padažas be pieno

Jei norite versija be pieno, tiesiog praleiskite parmezaną. Kai kurie skaitytojai teigė, kad maistiniai mielių dribsniai puikiai tinka kaip pakaitalas ir turi „sūrio“ skonį. Kiaušinis suteikia sodrios, kreminės tekstūros, todėl padažas puikiai tinka ir be sūrio.

Cezario salotos „Aprengtos“.

Vien todėl, kad tradicines Cezario salotas sudaro beveik salotos, padažas ir skrebučiai (ir dažniausiai daug sūrio!), dar nereiškia, kad negalite būti kūrybingi ir pridėti kitų sveikų daržovių.

Pabandykite viską sumaišyti ir pridėti šiek tiek spalvos su alyvuogėmis, pipirais, šviežiomis kapotomis žolelėmis, plonais griežinėliais pjaustytais raudonaisiais kopūstais, susmulkintomis morkomis ar saulėgrąžų sėklomis. Patiekite su šviežia citrinos skiltele ant šono, kad būtų daugiau aštrumo.

Kad patiekalas būtų pilnas, uždėkite ant grotelių keptą vištieną arba krevetes. Jei esate panašus į mane ir bet kada norite įtraukti Cezario salotas į meniu, čia rasite daugiau maitinimo planavimo idėjų. Šis salotų padažas taip pat puikiai tinka pusryčiams papuošti keptas bulves arba ant kiaušinių. Nereikia sustoti su salotomis!

Naminis Cezario salotų užpilas

Naminis Cezario užpilas su tikrais maisto ingredientais, tokiais kaip alyvuogių aliejus, česnakai ir obuolių sidro actas.

  • Vidutiniame dubenyje su šluotele išplakite kambario temperatūros žalią kiaušinio trynį. Arba naudokite maišytuvą mažu greičiu.

  • Įpilkite obuolių sidro acto, garstyčių, citrinos sulčių, česnako skiltelių, Vusterio padažo, ančiuvių pastos ir parmezano sūrio, jei naudojate, ir maišykite iki kreminės masės.

  • Lėtai įpilkite alyvuogių aliejaus, nuolat plakdami arba maišydami mažu greičiu, kad emulsuotųsi, kol susimaišys.

  • Pagardinkite pagal skonį.

Mitybos faktai

Naminis Cezario salotų užpilas

Kiekis vienai porcijai (2 TBSP)

Kalorijos 182
Kalorijos iš riebalų 171

% dienos vertė*

Riebalai 19g29 %

Sočiųjų riebalų 3g19 %

Polinesočiųjų riebalų 2g

Mononesočiųjų riebalų 14g

Cholesterolis 49 mg16 %

Natrio 86 mg4 %

Kalis 49 mg1 %

Angliavandeniai 2g1 %

Skaidulos 0,1g0 %

Cukrus 0,5g1 %

Baltymai 1g2 %

Vitaminas A 70 TV1 %

Vitaminas C 2 mg2 %

Kalcis 16 mg2 %

Geležis 0,5 mg3 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Jei vis tiek norite „sūrio“ skonio be pieno, pabandykite vietoj parmezano sūrio pridėti maistingų mielių dribsnių.

Patarimai, kaip pasidaryti Cezario padažą

Šis receptas tikrai geriausias iškart po jo pagaminimo, tačiau sandariame inde šaldytuve galite laikyti iki vienos savaitės.

Jei padažas prastai susimaišo, kiaušinis galėjo būti per šaltas! Jei reikia, leiskite pastovėti kambario temperatūroje dar 10 minučių ir vėl išplakite arba išmaišykite.

Kokie yra jūsų mėgstamiausi Cezario salotų mišiniai? Prašome pasidalinti toliau pateiktuose komentaruose!

Šis skanus naminio cezario padažo receptas konkuruoja su geriausiomis restoranų versijomis ir naudojamas aliejus, actas, kiaušinis, parmezanas ir žolelės.



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -