Mes čia valgome daug salotų, todėl man patinka pakeisti tvarsčius, kuriuos naudojame. Nors esu rančos aprangos gerbėjas, po kurio laiko tai gali būti nuobodu. Šis naminis granatų vinaigrette yra vaisinis ir lengvas salotų, daržovių ar net kaip marinatas!
Tikriausiai neturiu jums pasakyti, kad granatų salotų padažai iš maisto prekių parduotuvės nėra idealu. Su augaliniais aliejais, pridėtiniu cukrumi ir skoniu tai nėra šviežia vinaigrette, kuria žada būti. Padaryti savo, trunka vos kelias minutes ir tikrai skonį!
Naminis granatų vinaigrette
Man patinka gaminti įvairius naminius tvarsčius, nes jų maistinės medžiagos yra didesnės (be to, jie skonis geriau!). Granatų vinaigrette yra vaisinis, aštrus, natūraliai pieno ir be glitimo. Granatų sultys yra parodos žvaigždė, supakuota su antioksidantais, kad palaikytų širdies sveikatą. Ypač nekaltas alyvuogių aliejus suteikia jam kreminės burnos pojūtį ir jame gausu sveikų, priešuždegiminių omega-3. Kaip ir granatas, alyvuogių aliejus taip pat puikiai tinka širdies sveikatai.
Norėdami kompensuoti alyvuogių aliejaus sunkumą, aš pridėjau obuolių sidro acto, kad būtų galima supainioti ir žarnyno sveikatai. „Dijon“ garstyčios taip pat prideda šiek tiek tango ir subtilaus aštrumo. Medus (arba klevų sirupas) viską susieja, kad padėtų jį natūraliai pasaldinti.
Aš čia naudoju šviežias žoleles iš sodo, kad gaučiau papildomą antioksidantų padidinimą. Tai taip pat lengva užauginti palangėje, kai šalta! Vis dėlto galite pakeisti džiovintas žoleles šviežioms, jei tai yra tai, ką turite.
Granatų vinaigrette receptas
Šis ryškus vinaigrette puikiai tinka salotoms, skrudintoms daržovėms ar net kaip marinatui. Mėgaukitės!
-
Į mažą dubenį ar mūrinį indelį įpilkite granatų sulčių, alyvuogių aliejaus, obuolių sidro acto, dijono garstyčių, citrinos sulčių ir medaus (arba klevų sirupo).
-
Įmaišykite raudonėlį, Marjoramą ir maltą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
-
Išplakite ingredientus, kol emulsija, arba užkandykite stiklainį ir suplakite, kol gerai susimaišys.
-
Paragaukite vinaigretės ir prireikus sureguliuokite prieskonius.
-
Šaldykite mažiausiai 30 minučių, kad skoniai suteiktų laiko meld. Prieš patiekdami purtykite arba maišykite.
-
Užpilkite ant mėgstamų salotų arba naudokite kaip marinatą.
Mitybos faktai
Granatų vinaigrette receptas
Suma už porciją (1 porcija)
Kalorijos 142
Kalorijos iš riebalų 126
% Dienos vertė*
Riebalai 14G22%
Sočiųjų riebalų 2g13%
Polinesočiųjų riebalų 1G
Mononesočiųjų riebalų 10g
Natris 16 mg1%
Kalis 50mg1%
Angliavandeniai 4g1%
0,3 g pluoštas1%
Cukrus 3g3%
Baltymai 0,2 g0%
Vitaminas a 12IU0%
Vitaminas c 1mg1%
Kalcis 12 mg1%
Lygintuvas 0,3 mg2%
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.
Iki 1 savaitės laikykite hermetiškame inde šaldytuve.
Granatų žalios salotos
Štai vienas būdas naudoti savo naują granatų vinaigrette. Šių ingredientų skoniai gerai dera kartu, o granatų vinaigrette pridedamas vaisinis, aštrus smūgis.
- Pradėkite nuo žalumynų lovos, tokios kaip arugula, pavasario mišinys ar špinatai.
- Pridėkite bet kokių šviežių daržovių, kurie jums labiau patinka. Agurkai, askaloniniai česnakai ir paprikos yra keletas gerų variantų.
- Įpilkite ožkos sūrio arba fetos sūrio viršuje.
- Pabarstykite ant kai kurių džiovintų spanguolių, šviežių granatų sėklų ir pjaustytų pekano riešutų.
Granatų vinaigrette padažo pakaitalai
Jei nenorite naudoti obuolių sidro acto, balzaminis actas ar raudonojo vyno actas čia taip pat turi gražų skonį. Daugumai salotų padažų naudoju alyvuogių aliejų, tačiau veiksmo aliejus taip pat veiks. Kai kurie žmonės renkasi neutralesnį avokado aliejaus skonį.
Daugiau salotų padažo receptų
Čia yra dar keletas būdų, kaip apsirengti kitas jūsų salotas!
Ar anksčiau buvote granatų vinaigrette? Kokie jūsų mėgstamiausi būdai jį naudoti? Palikite komentarą ir praneškite mums!