Rančo padažas visada buvo vienas iš pirmųjų mano mėgstamų prieskonių (žinoma, po kečupo). Tačiau pamačiusi, kas iš tikrųjų buvo parduotuvėje pirktuose salotų padažuose iš bakalėjos parduotuvės, supratau, kad laikas išsiskirti. Laimei, sugalvojau dar sveikesnį rančinių salotų padažo variantą, o dabar – šį rančinių padažų mišinį.
Vaikams ir mums patinka ant salotų, tačiau tai taip pat yra puikus mėsos ir daržovių prieskonis. Be to, jis natūraliai be glitimo.
Kodėl verta rinktis naminį rančo prieskonių mišinį?
Tikriausiai neturiu jums pasakyti, kad „Hidden Valley Ranch“ po tuo skaniu rančos skoniu slepia daugybę nesveikų ingredientų. MSG, dirbtiniai skoniai ir soja.
Pasigaminti sveikas salotas, o paskui jas užpilti šlamštu, atrodė gana prieštaringa. Radau puikią alternatyvą įprastam rančo padažui (čia receptas). Bet aš taip pat norėjau alternatyvos rančo padažų mišiniui, kurį naudoju vištienoje, skrudintose daržovėse ir kituose patiekaluose.
Maniau, kad galėčiau pagaminti geresnį tikro maisto pasirinkimą. Toks buvo rezultatas ir tai nuostabu. Stiklainį laikome spintelėje, skirtą naudoti daržovėms, kiaušiniams, vištienai arba rančoje marinuoti.
Visus ingredientus užsakau dideliais kiekiais, kad galėčiau išplakti, kai tik mums to prireiks. Tokiu būdu galiu pasigaminti bet kokių kitų mums reikalingų prieskonių bet kuriuo metu, kai jų prireikia. Kitus mano naminių prieskonių mišinių receptus rasite čia.
Kai kurie dalykai nesikeičia
Šis rančo mišinys ir rančos padažas yra mūsų įprasto valgio kaitos dalis. Miltelius laikau iš anksto paruoštus, o kitus ingredientus visada įtraukiu į „Real Plans“ pirkinių sąrašą, kad prireikus galėčiau greitai išplakti partiją.
Tiek daug dalykų pasaulyje pasikeitė nuo mano vaikystės, bet mano pomėgis rengtis rančoje, atrodo, yra neatsiejama daugumos vaikystės dalis. Man tiesiog patinka, kad šiais laikais savo vaikams galiu duoti sveikesnę (ir skanesnę) versiją!
Ranch persirengimo receptas
Daugumą tam reikalingų ingredientų tikriausiai jau turite savo sandėliuke. Pagrindinis ingredientas yra sausi pasukų milteliai, suteikiantys joms tą kreminį atspalvį. Skirtingai nuo parduotuvėje įsigytų pakelių, jis nėra supjaustytas maltodekstrinu. O jei norite dar aštresnio rančinio užpilo, į graikišką jogurtą galite įpilti šiek tiek šviežių citrinų sulčių.
Mėgstamiausias padažas yra su graikišku jogurtu. Dėl to jis yra aštrus ir kreminis, turintis daug baltymų. Tradiciškesniam rančo padažui galite naudoti 1/2 puodelio grietinės ir 1/2 puodelio majonezo.
Pabandykite pabarstyti šviežiais kapotais krapais arba laiškiniais česnakais, kad užbaigtumėte!
Ką naudoti Ranch Dressing Dip On
Greičiausiai jūsų šeima jau turi sąrašą maisto produktų, kuriuos mėgsta su rančo padažu. Tai puikiai tinka viskam, nuo traškučių iki picos. Patiekite kaip užkandį su daržovėmis arba pabarstykite ant salotų. Kadangi tai yra sausas rančo padažo mišinys, jis dar universalesnis. Štai keli skanesni jo panaudojimo būdai!
Rančo prieskonių mišinio receptas
Užuot naudoję parduotuvėje pirktus pakelius rančinių prieskonių, pasigaminkite patys naudodami paprastus ingredientus, esančius jūsų sandėliuke.
-
Sumaišykite visus ingredientus mažame dubenyje.
-
Sausą mišinį laikykite sandariame inde kambario temperatūroje, kol būsite pasiruošę naudoti.
-
Kiekvienam rančo mišinio prieskonių pakeliui, nurodytam recepte, naudokite 2 šaukštus mišinio.
Mitybos faktai
Rančo prieskonių mišinio receptas
Kiekis vienai porcijai (1 porcija)
Kalorijos 50
Kalorijos iš riebalų 9
% dienos vertė*
Riebalai 1g2 %
Sotieji riebalai 0,4 g3 %
Polinesočiųjų riebalų 0,05 g
Mononesočiųjų riebalų 0,2 g
Cholesterolis 7 mg2 %
Natrio 832 mg36 %
Kalis 216 mg6 %
Angliavandeniai 7g2 %
Skaidulos 1g4 %
Cukrus 5g6 %
Baltymai 4g8 %
Vitaminas A 51 TV1 %
Vitaminas C 2 mg2 %
Kalcis 139 mg14 %
Geležis 0,5 mg3 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
- Norėdami paruošti rančo padažą, į 1 puodelį graikiško jogurto įpilkite 2 šaukštus rančo mišinio.
- Pasukų rančo padažui paruošti plonai pamirkykite vandeniu arba pienu.
Niekada negalvojau, kad galiu atsisakyti rančo persirengimo (arba nemaniau, kad to norėsiu). Dabar man dar labiau patinka tikrojo maisto versija. Tai, kas, mano manymu, bus viena iš sunkiausių perėjimo prie sveiko, tikro maisto dalių, iš tikrųjų tapo viena geriausių.
Kokie yra jūsų mėgstamiausi rančinio padažo mišinio naudojimo būdai? Palikite komentarą ir pasidalinkite žemiau!