Kodėl svarbi dešinė pan
Jei jūsų vištiena prilips prie keptuvės, jūsų daržovės garuose, o ne traškūs, arba kiaušiniai išeina netvarka, problema gali būti ne jūsų virimo įgūdžiai – tai gali būti jūsų keptuvė.
Jei naudojate „MyFitnessPal“ patiekalų planuotoją, kad palengvintumėte gyvenimą, arba jūs tiesiog šlapinate kojų pirštus naudodamiesi „MyFitnessPal“ receptais, gali būti laikas susipažinti su kitomis keptuvėmis. Tinkami virtuvės reikmenys yra vienas iš paprasčiausių būdų, kaip pagerinti rezultatus ir jaustis labiau pasitikintys savimi virtuvėje.
Aš esu registruotas dietologas, kuris gamina daugiausiai savaitės naktų, tačiau aš neužaugau gaminti maistą sau. Man prireikė daugybės patiekalų (ir kai kurių epinių nesėkmių), kad būtų galima suvokti tinkamą keptuvę.
Jums nereikia didžiulės keptuvių kolekcijos, tačiau naudinga turėti keletą gerai parinktų kūrinių, tinkančių gaminant maistą. Tokiu būdu maistas paaiškėja, kaip jūs ketinate, o tai yra pasitikėjimo stiprintuvas.
Jei kada nors susimąstėte, kodėl niekada negalite priversti savo vištienos atrodyti taip, kaip ji daro nuotraukose, skaitykite toliau. Aš apžvelgsiu keletą populiarių keptuvių tipų ir kada jas naudotis, todėl galite nuolat pasirodyti skaniai.
Nėra keptuvių? Pradėkite nuo vieno
Aš pakartoju tą pačią keptuvę. Jums tikrai nereikia keliolikos keptuvių, kad namuose būtų galima gaminti puikų patiekalą. Tiesą sakant, jei tik pradedate, viena, universali keptuvė dažnai būna viskas, ko jums reikia (1).
Jei turėčiau pasirinkti vieną, aš eisiu su ketaus keptuve. Jis gražiai sulaiko šilumą, veikia ant viryklės ir orkaitėje ir gali valdyti įvairius patiekalus (2). Aš naudoju savo patiekalus įvairiems patiekalams, įskaitant lašišos patiekalus (jame yra tobulas pylimas), plokščius dublius ir keptus kiaušinius.
Aš taip pat mėgstu, kad patyręs ketaus yra nelipęs ir lengvai valomas. Tai yra tokia keptuvė, kuri su amžiumi gerėja ir gali trukti visą gyvenimą.
Tai pasakius, geriausia startuolių panelė tikrai priklauso nuo to, ką jums patinka gaminti. Taigi, pradėkite nuo keptuvės, kuri tinka jūsų virimo stiliui ir plėstis iš ten.
Netick keptuvės yra dar viena gera galimybė pirmajam jūsų pirkimui. Jie gerai veikia naujus virėjus ir tuos, kurie patraukia į paprastus receptus.

Jums taip pat gali patikti
Esminis maitinimo planavimo vadovas
Nelipių keptuvių: geriausia švelniam, mažai šilto virėjui
Kai savaitgalio rytą gaminu plaktus kiaušinius ar apversdamas baltymų blynus, siekiu nelipnios keptuvės. Neticky keptuvės yra idealūs subtiliam maistui, linkusiam prilipti. Jie taip pat yra tvirtas pasirinkimas virti tofu ar žvynelines žuvis, nesukeldami netvarkos.
Argumentai:
- Maistas lieka nepažeistas ir lengvai išleidžia
- Reikalauja mažiau aliejaus ar sviesto, o tai gali padėti sumažinti kalorijas
- Daro greitą ir lengvą valymą
- Puikiai tinka pradedantiesiems virėjams
Trūkumai:
- Netinka didelei šilumai – tai gali sugadinti nelipno dangą
- Subraižykite lengvai, jei naudojami su metaliniais indais
- Danga laikui bėgant nusidėvi ir galiausiai ją reikia pakeisti
Priežiūros patarimai:
- Tik rankomis plauti – net jei jis yra pažymėtas indaplove saugu
- Norėdami apsaugoti dangą, naudokite silikono, medinius ar plastikinius indus
- Venkite sukrauti su kitomis keptuvėmis, nebent tarp jų dedate apsauginį sluoksnį
- Pakeiskite keptuvę, jei paviršius subraižytas arba maistas pradeda dažniau prilipti
Nerūdijančio plieno keptuvės: puikiai tinka paruduoti, siuvami ir padažai
Jei ieškote keptuvės, kuri galėtų valdyti didelę šilumą ir suteikti jums tą auksinę rudą vištienos plutą ant vištienos ar kepsnio, nerūdijantis plienas yra kelias (2).
Argumentai:
- Puikiai tinka pakepinti, pakepinti ir maišyti (2)
- Idealiai tinka statant keptuvių padažus (2)
- Patvarus ir dažnai saugus indaplovėje (2)
- Gali valdyti didelę šilumą be žalos (2)
Trūkumai:
- Maisto lazda, jei ne tinkamai pašildyta
- Reikia daugiau technikos nei nelipių variantų
- Gali sukelti papildomą valymą, jei jis naudojamas neteisingai
Priežiūros patarimai:
- Įkaitinkite keptuvę prieš įpilant aliejaus ir maisto
- Apsvarstykite rankų plovimą, kad pratęstumėte „Pan Life“ – patikrinkite gamintojo nurodymus (2)
Apie ekspertus
Samantha Cassetty, MS, RDyra nacionaliniu mastu pripažintas maisto ir mitybos ekspertas, žiniasklaidos asmenybė, mitybos konsultantas ir autorius. Cassetty yra buvęs gero namų tvarkymo mitybos direktorius ir knygos „Sugar Shock“ bendraautorius.
Emily Sullivan, Rd, yra „MyFitnessPal“ maisto duomenų kuratorius. Ji įgijo bakalauro laipsnį ir baigė dietos stažuotę Ohajo valstijos universitete ir įgijo kulinarinio meno laipsnį Johnsono ir Velso universitete.
Ketaus: traški, skonio kūrimo darbinis arklys
„Aš naudoju savo ketaus keptuvę 99% dalykų, kuriuos gaminu kasdien“,-sako „MyFitnessPal“ registruota dietologė Emily Sullivan. Štai kas tai daro gerą pasirinkimą.
Argumentai:
- Aukščiausias šilumos sulaikymas tolygiai, didelio šilumos virimo metu (2)
- Puikiai tinka skrudinti, kepti, kepti ir vienam patiekalui, pavyzdžiui, frittatams
- Saugus orkaitėje ir krosnyje draugiškas (2)
- Natūralu, kad nelips ir gerėja su amžiumi (2)
Trūkumai:
- Sunkesnis nei dauguma keptuvių, dėl kurių gali būti sunkiau tvarkyti
- Reikalauja nuolatinės priežiūros, kad būtų išlaikyta nelipių savybių (2)
- Negalite eiti į indaplovę ir neturėtų būti mirkoma (2)
Priežiūros patarimai:
- Nuvalykite arba nuplaukite karštu vandeniu (2)
- Kruopščiai išdžiovinkite ir patrinkite plonu aliejaus sluoksniu, kad išlaikytumėte prieskonius (2)
Kaip pabrėžia Sullivanas, ketaus yra ypač puikus receptams, tokiems kaip „Spatchcocked Chicken“. „Ketaus keptuvė tam puikiai tinka, nes ji išlaiko ir paskirsto tolygiai šilumą, o tai padeda vištienai virti tolygiai (2). Jos sunki konstrukcija leidžia pradėti didelę šilumą, o vištienos odai suteikia gražią, traškią, auksinę ir rudą plutą (2). Be to, galite pradėti nuo vištienos ant viryklės ir baigti skrudinti ją krosnyje-visa tai toje pačioje keptuvėje“,-aiškina ji (2).
Olandijos krosnelės: idealiai tinka vienos puodelio, lėtai paruošto patiekalų
Olandiškos krosnys yra superžvaigždės, skirtos gaminti maistą. Jei esate kažkas, kuris mėgsta vieną kartą paruošti ar gaminti maistą ir valgyti kelis kartus, olandų krosnis yra naudingas jūsų virtuvės papildymas.
Argumentai:
- Puikus šilumos sulaikymas ir net virimas (2)
- Idealiai tinka troškinant sriubas, troškinius ir čili, lėtai keptą troškintą mėsą, verdančius makaronus ir netgi kepti
- Gali pereiti nuo viryklės iki krosnies (2)
- Puikiai tinka vienos puodelio patiekalams ir virimo partijoms
Trūkumai:
- Sunkesnis ir biriau nei daugelis kitų puodų
- Tradicinėms ketaus versijoms reikalingi prieskoniai
Priežiūros patarimai:
- Pasirinkite emaliuotas versijas, kad būtų lengviau prižiūrėti, nes joms nereikia prieskonių (2)
- Ketaus, kruopščiai išdžiovinkite ir reguliariai pagardinkite plonu aliejaus sluoksniu (2)
Jei esate labai ruošiantis savaitgalio patiekalams paruošti, galbūt norėsite investuoti į olandų krosnį. Sullivanas naudoja savo jautienos troškinį. „Sunkusis dangtis padeda sulaikyti drėgmę, kuri ilgą virimo laiką palaiko mėsą ir daržoves“, – sako ji. „Tikriausiai dar didesnė premija už kažką panašaus į jautienos troškinį yra tai, kad jūs galite jį pradėti ant viryklės ir perkelti į orkaitę, kad galėtumėte virti kelias valandas, kol darote kitus dalykus.“
Jei jums patinka kvapnių, patiekalų, kurie patys gamina, idėją, kai jūs patys gaminate, kol atsipalaiduojate ar patikrinate daiktus iš savo darbų sąrašo, olandų krosnelė yra jūsų puodas.
Dažnai užduodami klausimai (DUK)
Ar man reikia daugiau nei vienos rūšies keptuvės?
Nebūtinai. Galite gaminti daugybę patiekalų tik su viena ar dviem keptuvėmis – pradėkite nuo to, kas tinka jūsų virimo stiliui ir kurti iš ten (1).
Ar galiu viskam naudoti nelipnų keptuvę?
Ne visai. Tai puikiai tinka subtiliam maistui, tačiau jis negali valdyti didelės šilumos, todėl nėra idealu paruduoti ar gurkšnoti (2).
Kas yra universaliausia keptuvė?
Mano balsavimas eina į gerai pagardintą ketaus keptuvę, nes ji eina nuo viryklės iki krosnies ir gali valdyti platų patiekalų asortimentą (2).
Ar ketaus sunku prižiūrėti?
Tai šiek tiek prižiūri, bet tai nėra sunku. Tiesiog išvalykite, išdžiovinkite ir po naudojimo įtrinkite aliejumi – laikui bėgant iš tikrųjų tampa geriau (2).
Kada turėčiau pakeisti keptuvę?
Jei danga subraižyta, maistas prilimpa daugiau nei įpratęs, arba kaitina netolygiai, greičiausiai atėjo laikas naujam (2).
Esmė
Jums nereikia visiškai aprūpintos virtuvės, norint virti skanius, tenkinančius patiekalus – tik kelios patikimos keptuvės, atitinkančios jūsų maisto gaminimo stilių. Naudodamiesi tinkamais virtuvės reikmenimis, maisto gaminimas tampa šiek tiek prieinamesnis ir mažiau nelinksmas, leidžiantis jums užtikrinti daugiau pasitikėjimo savimi. Turėdami daugiau įgūdžių ir pasitikėjimo savimi, galėsite paruošti platesnį maisto produktų ir patiekalų asortimentą, o įvairovė gali palengvinti sveikos mitybos įpročių išlaikymą ir pasiekti savo tikslus (3).
Įrašas nežino, kurią keptuvę patraukti, kai atėjo laikas gaminti maistą? Dietologas paaiškina pirmą kartą „MyFitnessPal“ tinklaraštyje.