Jaunesniais metais aš mėgau kinišką maistą (ypač „PF Chang“ veislę) ir dažnai valgydavau. Aš susimąsčiau, kiek msg, aukšto fruktozės kukurūzų sirupo ir kitų baisių ingredientų, kuriuos aš tada valgiau. Azijos salotų padažai buvo vienas iš maisto produktų tame sąraše.
Kai perėjau prie tikro maisto, nustojau valgyti perdirbtas versijas ir nusprendžiau ieškoti sveikesnių alternatyvų.
Vienas iš mano mėgstamiausių buvo skanios Azijos salotos, kurios turėjo nuostabų padažą, kurį aš valgiau mažame restorane kelionėje vieną kartą. Žinoma, aš turėjau tai atkurti. Šis Azijos salotų padažo receptas yra rezultatas. Aš mėgstu plakti greitą šoninių salotų užpilą ar marinatą mėsai ar žuviai.
Šis padažas yra skanus ant žiedinių kopūstų ryžių arba kaip nakvynės marinatas, skirtas gaminti „Sesame“ vištieną. Padaryti reikia minučių ir yra pilna skonio. Žr. Žemiau pateiktą ingredientų pakeitimų receptą, jei jums reikia apsikeitimo sandorių.
Saldaus Azijos salotų padažo receptas
Paprastas salotų padažo receptas su imbiero, kokosų aminoso ir medaus užuominomis. Tai taip pat gamina puikų panardinamą padažą ar marinatą mėsai ir žuvims.
-
Sumaišykite visus ingredientus į mažą mūrinį indelį su dangčiu ar trintuvu.
-
Stipriai purtykite stiklainį arba 10–15 sekundžių maišykite, kol bus lygus ir gerai sujungtas.
-
Paragaukite ir sureguliuokite skonį. Jei jums labiau patinka saldumas, įpilkite papildomo medaus ar klevų sirupo. Norėdami gauti „Tangier“ vinaigretę, įpilkite daugiau obuolių sidro acto ar citrusinių vaisių sulčių.
Mitybos faktai
Saldaus Azijos salotų padažo receptas
Suma vienai porcijai (2 šaukštai)
Kalorijos 45
Kalorijos iš riebalų 45
% Dienos vertė*
Riebalai 5G8%
Sočiųjų riebalų 1g6%
Polinesočiųjų riebalų 0,5 g
Mononesočiųjų riebalų 3G
Natris 87 mg4%
Kalis 9mg0%
Angliavandeniai 1G0%
Pluoštas 0,1 g0%
Cukrus 1g1%
Baltymai 0,1 g0%
Vitaminas a 2IU0%
Vitaminas c 0,1 mg0%
Kalcis 3mg0%
Lygintuvas 0,2 mg1%
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.
Laikykite šaldytuve iki savaitės. Prieš kiekvieną naudojimą purtykite.
Ingredientų pakaitalai
- Švieži ir džiovintas imbieras: „Fresh Imbinger“ suteikia padažą intensyvesnį, švelnų skonį. Džiovintas imbieras yra švelnesnis, tačiau vis tiek pristato šiltą smailumą.
- Žolelių parinktys: Įpildami šviežių žolelių, tokių kaip kalendra ar petražolės, padažą suteikia šviežias, žolelių sluoksnis. Palikite juos paprastesniam vinaigretei.
- Saldumas: Sureguliuokite saldumą pagal savo skonį medaus ar klevų sirupu.
- Citrinų sultys: Vietoj obuolių sidro acto, naudokite šviežias citrinų ar laimo sultis, kad ryškiai, citrusiškai susuktumėte. Ryžių vyno actas ar ryžių actas taip pat veikia ir tinka Azijos skonio temai.
- Kokosų aminos: Ne visi turi „Coconut Aminos“ po ranka. Jei vis tiek norite, kad koks nors Yummy umami skonis žemo natrio sojos padažas taip pat veiks, jei neišvengsite sojos. „Tamari“ (tradicinis japonų padažas) turi panašų skonį, tačiau neturi glitimo.
- Alyvuogių aliejus: Alyvuogių aliejus gali turėti labai tvirtą skonį, o ne visiems patinka salotos padažai. Norėdami gauti pilną skonį, naudokite ypač nekaltą alyvuogių aliejų arba įprastą alyvuogių aliejų, kad gautumėte švelnesnę versiją. Daugelyje parduotuvių pirktų versijų naudojamas rapsų aliejus ar net vynuogių naftos aliejus, tačiau tai nėra geriausios galimybės (dėl kelių priežasčių!).
Būdai, kaip naudoti Azijos salotų padažą
Aš naudoju šį padažą tiek daug skirtingų patiekalų. Aš jau minėjau, kad tai daro gerą marinatą (ir, žinoma, salotų padažą). Čia yra dar keletas patiekalų idėjų.
- Padarykite šonines salotas ar dideles žalias salotas ir užpilkite vištiena pilnam patiekalui. Man patinka tamsūs lapiniai žalumynai, skirti mitybai, ir šiek tiek romėnų, kad galėčiau papildomai traškėti.
- Sukurkite savo Azijos šlakelį su susmulkintais kopūstais ir morkomis bei šiuo Azijos imbiero padažu.
- Norite keletą idėjų? Išbandykite supjaustytus žalius svogūnus, skrudintas sezamo sėklas, susmulkintas morkas ar lašelius skrudinto sezamo aliejaus.
Daugiau Azijos įkvėptų receptų
Galiausiai sukūriau sveikas kinų receptų, kurias man patiko, versijas. Pabandykite keletą!
Kokie yra jūsų mėgstamiausi Azijos maisto produktai? Ar sukūrėte savo sveikas versijas? Palikite komentarą ir praneškite mums!